Je bent hier: Home > Nieuws > Denk aan de opstalverzekering na een verbouwing

Denk aan de opstalverzekering na een verbouwing

Denk aan de opstalverzekering na een verbouwing

30 januari 2021 - door Redactie

Ongeveer de helft van de Nederlanders vergeet zijn opstalverzekering te herbekijken na het uitvoeren van een verbouwing.

Elke verbouwing heeft invloed op de waarde van het huis of de tuin, stelt prijsvergelijker Pricewise. De meeste mensen denken er echter te laat aan om de opstalverzekering op de hoogte te brengen. En dat kan nare gevolgen hebben: bij eventuele schade zal de uitgekeerde vergoeding vaak lager zijn dan verwacht.

Door de coronacrisis werden er de afgelopen periode veel verbouwingen uitgevoerd. Mensen zitten meer thuis en besluiten hun woning aan te passen door bijvoorbeeld de bureauruimte uit te breiden. Daarnaast hadden veel Nederlanders ook meer tijd om eigenhandig kleine verbouwingen uit te voeren.

Als de opstalverzekering na dergelijke verbouwingen niet op de hoogte werd gebracht, resulteert dit in een onderverzekering. Vooral bij de kleinere klusjes wordt dit weleens vergeten. Doorgaans heeft de verzekeraar wel een garantie tegen onderverzekering, maar deze kan vervallen als je een verbouwing niet gemeld hebt.

Bij grotere renovaties, zoals bijvoorbeeld het installeren van een nieuwe keuken of badkamer, wordt de opstalverzekering vaak wel aangepast.

Finst

Laatste artikels over Verzekeren


Premies zorgverzekering stijgen sterk in 2024

13 november 2023

De zorgverzekeraars hebben de premies voor 2024 gepubliceerd. Gemiddeld gezien wordt de zorgverzekering 6,3% duurder.


Geld besparen met verzekeringen: meer dan een kostenpost

27 oktober 2023

Verzekeringen zijn een integraal onderdeel van ons financiële leven. Of het nu gaat om autoverzekeringen, ziektekostenverzekeringen, levensverzekeringen: ze bieden bescherming en gemoedsrust.


Dek de (financiële) risico's van verzuim af

11 oktober 2023

Als werkgever is het belangrijk dat je je goed verzekert. Hierbij moet je niet alleen denken aan een aansprakelijkheidsverzekering of inventarisverzekering, maar ook het afsluiten van een verzuimverzekering.


Autoverzekering flink duurder op een jaar

22 juni 2023

Volgens Independer is de premie van een autoverzekering met bijna 20% gestegen tegenover vorig jaar.


Ruim 1,4 miljoen mensen wisselen van hun zorgverzekering

11 januari 2023

Nog voor de afgelopen jaarwisseling kozen ruim 1,4 miljoen mensen in Nederland ervoor om te wisselen van zorgverzekering.


Alles voor een gezonde levensstijl in het nieuwe jaar

17 maart 2022

Een gezonde levensstijl is natuurlijk heel erg belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen.


Veel schadeclaims na stormen

20 februari 2022

De stormen Dudley en Eunice raasden door Nederland en maakten veel schade. Verzekeraars melden een oplopend aantal claims.


4 verzekeringen die je als startende ondernemer kunt overwegen

17 februari 2022

Er komt als startende ondernemer genoeg op je af om te regelen, waarbij je niet altijd direct denkt aan het verzekeren van bepaalde risico’s.


Overstromingsschade geschat op 160 tot 250 miljoen euro

11 november 2021

De Nederlandse verzekeraars verwachten dat de schadeclaims als gevolg van de overstromingen in Limburg en Noord-Brabant kunnen oplopen tot wel 250 miljoen euro.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl