Je bent hier: Home > Nieuws > Denk aan de opstalverzekering na een verbouwing

Denk aan de opstalverzekering na een verbouwing

Denk aan de opstalverzekering na een verbouwing

30 januari 2021

Ongeveer de helft van de Nederlanders vergeet zijn opstalverzekering te herbekijken na het uitvoeren van een verbouwing.

Elke verbouwing heeft invloed op de waarde van het huis of de tuin, stelt prijsvergelijker Pricewise. De meeste mensen denken er echter te laat aan om de opstalverzekering op de hoogte te brengen. En dat kan nare gevolgen hebben: bij eventuele schade zal de uitgekeerde vergoeding vaak lager zijn dan verwacht.

Door de coronacrisis werden er de afgelopen periode veel verbouwingen uitgevoerd. Mensen zitten meer thuis en besluiten hun woning aan te passen door bijvoorbeeld de bureauruimte uit te breiden. Daarnaast hadden veel Nederlanders ook meer tijd om eigenhandig kleine verbouwingen uit te voeren.

Als de opstalverzekering na dergelijke verbouwingen niet op de hoogte werd gebracht, resulteert dit in een onderverzekering. Vooral bij de kleinere klusjes wordt dit weleens vergeten. Doorgaans heeft de verzekeraar wel een garantie tegen onderverzekering, maar deze kan vervallen als je een verbouwing niet gemeld hebt.

Bij grotere renovaties, zoals bijvoorbeeld het installeren van een nieuwe keuken of badkamer, wordt de opstalverzekering vaak wel aangepast.


Laatste artikels over Verzekeren


Autoverzekeringen vergelijken kan lonen!

24 maart 2021

Autorijden is duur. Als de auto niet gebruikt wordt dient er toch wegenbelasting te worden betaald. En dan is er ook nog de verplichte WA-verzekering.
Lees meer


Lijfrente laten uitkeren of uitstellen?

23 februari 2021

U heeft jaren geleden een lijfrente afgesloten en nu wordt uw verzekering bijna uitgekeerd. Er wacht een behoorlijk bedrag op u.
Lees meer


Drie tips voor het vergelijken van een autoverzekering

02 februari 2021

In Nederland ben je als eigenaar van een auto verplicht om minimaal een WA autoverzekering te hebben afgesloten. Zo'n autoverzekering afsluiten kun je online doen, wat ook geldt voor het vergelijken van alle opties.
Lees meer


Zorgpremie gemiddeld 59 euro duurder in 2021

30 november 2020

De zorgverzekeraars maakten onlangs hun premies voor 2021 bekend. Vrijwel alle verzekeraars trekken de premies op.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 85 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken