Je bent hier: Home > Nieuws > Drie tips voor het vergelijken van een autoverzekering

Drie tips voor het vergelijken van een autoverzekering

Drie tips voor het vergelijken van een autoverzekering

02 februari 2021 - door Redactie

In Nederland ben je als eigenaar van een auto verplicht om minimaal een WA autoverzekering te hebben afgesloten. Zo'n autoverzekering afsluiten kun je online doen, wat ook geldt voor het vergelijken van alle opties.

Er zijn namelijk nogal veel autoverzekeringen waarvoor je zou kunnen kiezen. Deze polissen voor je auto verschillen op allerlei verschillende manieren. Zo zit er over het algemeen ook een duidelijk verschil in prijs, wat onder meer kan komen door de dekking waarvoor je hebt gekozen. Als je wilt besparen op je autoverzekering dan kun je gebruik maken van de onderstaande tips. 

De juiste dekking

Je bent dus verplicht om minimaal de WA autoverzekering af te sluiten. Toch zijn er meer opties. De verplichte polis zal dekking bieden voor schade die jij met je auto veroorzaakt hebt aan anderen. Wil je een uitgebreidere verzekering? Je kunt dan kiezen voor WA beperkt casco, wat vaak een aanrader is. Hiermee zal bijvoorbeeld ook de schade aan je eigen auto bij ruitbreuk of diefstal vergoed worden door de verzekeraar. Als je nog meer wilt verzekeren dan kun je het beste kiezen voor de WA casco verzekering, wat ook wel allrisk genoemd wordt. De schade aan je eigen auto door onder andere een aanrijding zal dan ook gedekt worden, maar dit is wel vele malen duurder dan de WA autoverzekering.

Geen ongevallen inzittendenverzekering

Bij een autoverzekering kun je ook aanvullende dekkingen afsluiten. De ongevallen inzittendenverzekering is hierbij een populaire optie. Hierbij zal een maximumbedrag uitgekeerd worden bij invaliditeit of overlijden van een inzittende als gevolg van een ongeluk. Het is beter om niet af te sluiten, je kunt juist beter kiezen voor de schadeverzekering inzittenden. Dit zal namelijk alle werkelijke kosten uitkeren bij blijvende invaliditeit. Daarnaast zal het ook nog eens materiële schade vergoeden. Het verzekerd bedrag is bovendien een stuk hoger dan bij ongevallen inzittendenverzekering. Bij schadeverzekering inzittenden is dit vaak namelijk maar liefst één miljoen euro.

Gebruik de nieuwwaarderegeling

Als je een gloednieuwe auto gaat verzekeren dan kun je mogelijk gebruik maken van de nieuwwaarderegeling. De verzekeraar zal dan bij schadeafwikkeling uit gaan van de nieuwwaarde van je vierwieler. In sommige gevallen kan dit veel verschil maken, met name als er sprake is van een flinke schade. De nieuwwaarderegeling wordt door verscheidene verzekeraars van auto’s aangeboden voor een periode van één jaar. Andere verzekeraars kiezen juist voor drie jaar, wat natuurlijk een groot verschil is. Na de nieuwwaarderegeling zal namelijk uitgegaan worden van de dagwaarde van je voertuig.

Finst

Laatste artikels over Verzekeren


Premies zorgverzekering stijgen sterk in 2024

13 november 2023

De zorgverzekeraars hebben de premies voor 2024 gepubliceerd. Gemiddeld gezien wordt de zorgverzekering 6,3% duurder.


Geld besparen met verzekeringen: meer dan een kostenpost

27 oktober 2023

Verzekeringen zijn een integraal onderdeel van ons financiële leven. Of het nu gaat om autoverzekeringen, ziektekostenverzekeringen, levensverzekeringen: ze bieden bescherming en gemoedsrust.


Dek de (financiële) risico's van verzuim af

11 oktober 2023

Als werkgever is het belangrijk dat je je goed verzekert. Hierbij moet je niet alleen denken aan een aansprakelijkheidsverzekering of inventarisverzekering, maar ook het afsluiten van een verzuimverzekering.


Autoverzekering flink duurder op een jaar

22 juni 2023

Volgens Independer is de premie van een autoverzekering met bijna 20% gestegen tegenover vorig jaar.


Ruim 1,4 miljoen mensen wisselen van hun zorgverzekering

11 januari 2023

Nog voor de afgelopen jaarwisseling kozen ruim 1,4 miljoen mensen in Nederland ervoor om te wisselen van zorgverzekering.


Alles voor een gezonde levensstijl in het nieuwe jaar

17 maart 2022

Een gezonde levensstijl is natuurlijk heel erg belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen.


Veel schadeclaims na stormen

20 februari 2022

De stormen Dudley en Eunice raasden door Nederland en maakten veel schade. Verzekeraars melden een oplopend aantal claims.


4 verzekeringen die je als startende ondernemer kunt overwegen

17 februari 2022

Er komt als startende ondernemer genoeg op je af om te regelen, waarbij je niet altijd direct denkt aan het verzekeren van bepaalde risico’s.


Overstromingsschade geschat op 160 tot 250 miljoen euro

11 november 2021

De Nederlandse verzekeraars verwachten dat de schadeclaims als gevolg van de overstromingen in Limburg en Noord-Brabant kunnen oplopen tot wel 250 miljoen euro.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl