Je bent hier: Home > Nieuws > Drie tips voor het vergelijken van een autoverzekering

Drie tips voor het vergelijken van een autoverzekering

Drie tips voor het vergelijken van een autoverzekering

02 februari 2021

In Nederland ben je als eigenaar van een auto verplicht om minimaal een WA autoverzekering te hebben afgesloten. Zo'n autoverzekering afsluiten kun je online doen, wat ook geldt voor het vergelijken van alle opties.

Er zijn namelijk nogal veel autoverzekeringen waarvoor je zou kunnen kiezen. Deze polissen voor je auto verschillen op allerlei verschillende manieren. Zo zit er over het algemeen ook een duidelijk verschil in prijs, wat onder meer kan komen door de dekking waarvoor je hebt gekozen. Als je wilt besparen op je autoverzekering dan kun je gebruik maken van de onderstaande tips. 

De juiste dekking

Je bent dus verplicht om minimaal de WA autoverzekering af te sluiten. Toch zijn er meer opties. De verplichte polis zal dekking bieden voor schade die jij met je auto veroorzaakt hebt aan anderen. Wil je een uitgebreidere verzekering? Je kunt dan kiezen voor WA beperkt casco, wat vaak een aanrader is. Hiermee zal bijvoorbeeld ook de schade aan je eigen auto bij ruitbreuk of diefstal vergoed worden door de verzekeraar. Als je nog meer wilt verzekeren dan kun je het beste kiezen voor de WA casco verzekering, wat ook wel allrisk genoemd wordt. De schade aan je eigen auto door onder andere een aanrijding zal dan ook gedekt worden, maar dit is wel vele malen duurder dan de WA autoverzekering.

Geen ongevallen inzittendenverzekering

Bij een autoverzekering kun je ook aanvullende dekkingen afsluiten. De ongevallen inzittendenverzekering is hierbij een populaire optie. Hierbij zal een maximumbedrag uitgekeerd worden bij invaliditeit of overlijden van een inzittende als gevolg van een ongeluk. Het is beter om niet af te sluiten, je kunt juist beter kiezen voor de schadeverzekering inzittenden. Dit zal namelijk alle werkelijke kosten uitkeren bij blijvende invaliditeit. Daarnaast zal het ook nog eens materiële schade vergoeden. Het verzekerd bedrag is bovendien een stuk hoger dan bij ongevallen inzittendenverzekering. Bij schadeverzekering inzittenden is dit vaak namelijk maar liefst één miljoen euro.

Gebruik de nieuwwaarderegeling

Als je een gloednieuwe auto gaat verzekeren dan kun je mogelijk gebruik maken van de nieuwwaarderegeling. De verzekeraar zal dan bij schadeafwikkeling uit gaan van de nieuwwaarde van je vierwieler. In sommige gevallen kan dit veel verschil maken, met name als er sprake is van een flinke schade. De nieuwwaarderegeling wordt door verscheidene verzekeraars van auto’s aangeboden voor een periode van één jaar. Andere verzekeraars kiezen juist voor drie jaar, wat natuurlijk een groot verschil is. Na de nieuwwaarderegeling zal namelijk uitgegaan worden van de dagwaarde van je voertuig.


Laatste artikels over Verzekeren


Autoverzekeringen vergelijken kan lonen!

24 maart 2021

Autorijden is duur. Als de auto niet gebruikt wordt dient er toch wegenbelasting te worden betaald. En dan is er ook nog de verplichte WA-verzekering.
Lees meer


Lijfrente laten uitkeren of uitstellen?

23 februari 2021

U heeft jaren geleden een lijfrente afgesloten en nu wordt uw verzekering bijna uitgekeerd. Er wacht een behoorlijk bedrag op u.
Lees meer


Denk aan de opstalverzekering na een verbouwing

30 januari 2021

Ongeveer de helft van de Nederlanders vergeet zijn opstalverzekering te herbekijken na het uitvoeren van een verbouwing.
Lees meer


Zorgpremie gemiddeld 59 euro duurder in 2021

30 november 2020

De zorgverzekeraars maakten onlangs hun premies voor 2021 bekend. Vrijwel alle verzekeraars trekken de premies op.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 85 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken