Je bent hier: Home > Nieuws > Tips voor het kiezen van de juiste dakkapellen

Tips voor het kiezen van de juiste dakkapellen

Tips voor het kiezen van de juiste dakkapellen

17 februari 2021 - door Redactie

Een dakkapel zal voor veel meer licht en ruimte zorgen op zolder bijvoorbeeld. Natuurlijk kan het ook geplaatst worden in een andere ruimte, zoals de slaap- of badkamer.

Op zolder is tegenwoordig natuurlijk wel handig, vooral als je ervoor hebt gekozen om in deze ruimte te gaan thuiswerken. Als je een dakkapel wilt kopen dan zal dit een lastige keuze worden. Er zijn namelijk ontzettend veel opties, terwijl de dakkapel prijzen ook erg variëren. Gebruik dan ook de onderstaande tips. 

Grootte

Zo zul je onder andere moeten gaan bepalen hoe groot de dakkapel moet zijn. De meeste mensen kiezen in ons land voor een exemplaar van 1,5 of 2 meter breed en 1,5 meter hoog. Natuurlijk hoeft dit niet beslist, er zijn immers nog meer formaten waarvoor je zou kunnen gaan bij het kopen van een dakkapel. Wat een ideale grootte is in jouw situatie hangt vooral af van wat je met de ruimte wilt gaan doen. Zo zal een slaapkamer normaal gesproken een dakkapel nodig hebben die net wat groter is dan bij een kantoor. 

Plaats

Naast het formaat van de dakkapel moet je ook gaan kiezen waar je het gaat plaatsen. Dit hangt met name af van de vorm en grootte van het dak. De dakkapel kan in de meeste gevallen op meerdere plekken geplaatst worden. Je zult dan moeten gaan kijken naar welke locatie het beste uitzicht zal hebben. Ook de hoek van de dakkapel is van belang, dit bepaalt namelijk de lichtinval. Daarnaast zou je deze keuze ook kunnen maken op basis van wat de meest praktische plek is.

Ramen

De meeste mensen kiezen ervoor om de ramen over de hele breedte te plaatsen. Dit doen ze omdat het zal zorgen voor een lichte kamer, wat ruimer oogt. Toch hoeft dit natuurlijk niet beslist. Daarnaast moet je ook nog kiezen wat voor soort ramen je wilt laten plaatsen. Klap- en kiepramen zijn op het moment enorm populair, maar je kunt ook kiezen voor schuif- en valramen. Het is wel zeker belangrijk dat ze goed geïsoleerd zijn. De kamer zal hierdoor niet te koud of te warm worden. 

Finst

Laatste artikels over Vastgoed


Prijzen Nederlandse huizen herstellen weer

25 september 2023

De prijzen van de Nederlandse huizen lijken de daling achter zich te laten. In augustus zijn de prijzen voor de derde maand op rij lichtjes gestegen.


Groot tekort aan woningen in Nederland

12 juli 2023

Dit jaar is er een tekort op de woningmarkt van maar liefst 390.000 woningen.


Huizenprijzen weer gestegen

06 juli 2023

In het afgelopen kwartaal kwam de daling van de huizenprijzen tot stilstand. Tegenover het eerste kwartaal werden huizen weer 2,8% duurder.


Starters zien een derde van hun inkomen naar hypotheeklasten gaan

27 maart 2023

Uit onderzoek van ING blijkt dat starters 32,9% van hun inkomen naar de het aflossen van de hypotheek zien gaan.


Puntensysteem en belastingen maken verhuur woningen onaantrekkelijk

23 maart 2023

Steeds meer huurwoningen worden op de markt verkocht omdat de verhuurder het rendement fors ziet dalen.


Huizenprijzen kunnen flink lager

16 maart 2023

Volgens Rabobank en ABN Amro zullen de huizenprijzen in de komende periode sterk corrigeren.


Starter maakt weinig kans op woning

20 februari 2023

Een alleenverdienende starter kan in Nederland vrijwel geen woning kopen.


Prijzen van huizen in Nederland dalen nog verder

13 januari 2023

Voor het tweede kwartaal op rij zijn in Nederland de huizenprijzen verder gedaald.


Huizenmarkt begint te veranderen: prijzen van huizen dalen weer

06 oktober 2022

De laatste cijfers van makelaarsvereniging NVM laten zien dat er een verandering gaande is op de huizenmarkt.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl