Je bent hier: Home > Nieuws > Tips voor het kiezen van de juiste dakkapellen

Tips voor het kiezen van de juiste dakkapellen

Tips voor het kiezen van de juiste dakkapellen

17 februari 2021

Een dakkapel zal voor veel meer licht en ruimte zorgen op zolder bijvoorbeeld. Natuurlijk kan het ook geplaatst worden in een andere ruimte, zoals de slaap- of badkamer.

Op zolder is tegenwoordig natuurlijk wel handig, vooral als je ervoor hebt gekozen om in deze ruimte te gaan thuiswerken. Als je een dakkapel wilt kopen dan zal dit een lastige keuze worden. Er zijn namelijk ontzettend veel opties, terwijl de dakkapel prijzen ook erg variëren. Gebruik dan ook de onderstaande tips. 

Grootte

Zo zul je onder andere moeten gaan bepalen hoe groot de dakkapel moet zijn. De meeste mensen kiezen in ons land voor een exemplaar van 1,5 of 2 meter breed en 1,5 meter hoog. Natuurlijk hoeft dit niet beslist, er zijn immers nog meer formaten waarvoor je zou kunnen gaan bij het kopen van een dakkapel. Wat een ideale grootte is in jouw situatie hangt vooral af van wat je met de ruimte wilt gaan doen. Zo zal een slaapkamer normaal gesproken een dakkapel nodig hebben die net wat groter is dan bij een kantoor. 

Plaats

Naast het formaat van de dakkapel moet je ook gaan kiezen waar je het gaat plaatsen. Dit hangt met name af van de vorm en grootte van het dak. De dakkapel kan in de meeste gevallen op meerdere plekken geplaatst worden. Je zult dan moeten gaan kijken naar welke locatie het beste uitzicht zal hebben. Ook de hoek van de dakkapel is van belang, dit bepaalt namelijk de lichtinval. Daarnaast zou je deze keuze ook kunnen maken op basis van wat de meest praktische plek is.

Ramen

De meeste mensen kiezen ervoor om de ramen over de hele breedte te plaatsen. Dit doen ze omdat het zal zorgen voor een lichte kamer, wat ruimer oogt. Toch hoeft dit natuurlijk niet beslist. Daarnaast moet je ook nog kiezen wat voor soort ramen je wilt laten plaatsen. Klap- en kiepramen zijn op het moment enorm populair, maar je kunt ook kiezen voor schuif- en valramen. Het is wel zeker belangrijk dat ze goed geïsoleerd zijn. De kamer zal hierdoor niet te koud of te warm worden. 


Laatste artikels over Vastgoed


Coronacrisis zorgt voor duurdere huizen

25 maart 2021

In februari werd gemiddeld 370.000 euro neergeteld voor een woning, een cijfer dat meer dan 10 procent hoger ligt dan in februari 2020.
Lees meer


Investeren in een huis in Spanje: nu is het moment!

22 maart 2021

De vastgoedprijzen in Nederland hebben sinds het laatste dieptepunt in 2013 een enorme stijging doorgemaakt.
Lees meer


Groot tekort aan woningen in Nederland

17 februari 2021

In tien jaar tijd zouden er in Nederland 1 miljoen nieuwe woningen moeten gebouwd worden. Dat is het voorstel van Aedes en 33 andere organisaties.
Lees meer


Hoe kun je je eerste beleggingspand financieren?

22 oktober 2020

Als je een vastgoedportefeuille wilt opbouwen dan moet je natuurlijk ergens beginnen. Dat doe je door je eerste beleggingspand aan te schaffen. Voordat je dit doet moet je uiteraard wel wat huiswerk doen.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken