Je bent hier: Home > Nieuws > Coronacrisis zorgt voor duurdere huizen

Coronacrisis zorgt voor duurdere huizen

Coronacrisis zorgt voor duurdere huizen

25 maart 2021

In februari werd gemiddeld 370.000 euro neergeteld voor een woning, een cijfer dat meer dan 10 procent hoger ligt dan in februari 2020.

De huizenprijzen lopen flink op door wat waarnemers huizenprijsinflatie noemen. Die ontstaat omdat mensen niet aarzelen om hoger te bieden op woningen. De oorzaak ligt wellicht in de coronacrisis, waardoor heel wat mensen extra geld konden sparen. Bij de meeste gezinnen bleef het inkomen op peil, maar kon het geld niet uitgegeven worden aan reizen, restaurants of entertainment. Dat extra spaargeld wordt al gauw gebruikt om te investeren in een nieuwe woning.

Wanneer er tegelijkertijd zo'n 300.000 woningen te weinig zijn in Nederland, zorgt dat onvermijdelijk voor hogere prijzen. ABF Research berekende het tekort aan woningen vorig jaar en stipte aan dat dit cijfer alleen maar zal toenemen. Dit zorgt ervoor dat meer dan de helft van de kopers meer geld biedt dan wat de koper vraagt, om zo de woning toch te kunnen bemachtigen. Deze biedingsoorlog zorgt dan ook voor de sterk hogere huizenprijzen.

Vorig jaar wisselden er trouwens ook 243.946 woningen van eigenaar, veel meer dan wat in het recordjaar 2017 werd gerealiseerd. De coronacrisis had dus geen negatieve impact op de vastgoedmarkt.


Laatste artikels over Vastgoed


Overbieden op woning is de norm geworden

09 juni 2021

Uit een rapport van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat in 2020 de helft van de woningen boven de vraagprijs werd verkocht.
Lees meer


Investeren in een huis in Spanje: nu is het moment!

22 maart 2021

De vastgoedprijzen in Nederland hebben sinds het laatste dieptepunt in 2013 een enorme stijging doorgemaakt.
Lees meer


Groot tekort aan woningen in Nederland

17 februari 2021

In tien jaar tijd zouden er in Nederland 1 miljoen nieuwe woningen moeten gebouwd worden. Dat is het voorstel van Aedes en 33 andere organisaties.
Lees meer


Tips voor het kiezen van de juiste dakkapellen

17 februari 2021

Een dakkapel zal voor veel meer licht en ruimte zorgen op zolder bijvoorbeeld. Natuurlijk kan het ook geplaatst worden in een andere ruimte, zoals de slaap- of badkamer.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken