Je bent hier: Home > Nieuws > Meer dan 44 miljard euro aan financiering voor ondernemers

Meer dan 44 miljard euro aan financiering voor ondernemers

Meer dan 44 miljard euro aan financiering voor ondernemers

06 april 2021 - door Redactie

Uit de derde Corona Monitor van de banken blijkt dat circa 52.000 ondernemers voor ruim 44 miljard euro aan financiering ontvangen hebben.

De coronamaatregelen maken het nog steeds erg moeilijk voor heel wat ondernemers. Zij hebben dan ook nood aan een zakelijke lening om te kunnen overleven. Als ze voor de coronacrisis gezond waren, kunnen ze bij de banken terecht voor hulp. Zo werd er in totaal al 44,3 miljard euro beschikbaar gesteld. In ruim 60% van de gevallen gaat het over een lening van minder dan 250.000 euro.

De overheid heeft verschillende garanties voorzien, zoals de BMKB (-C), de GO (-C), de BL (-C) en de KKC. In ruim 8.200 van de gevallen werd hier beroep op gedaan. Van het totaal bedrag van 44,3 miljard euro gaat slechts 3,1 miljard euro naar deze vorm van financiering met overheidsgarantie.

Naast nieuwe leningen worden ook betaalpauzes toegestaan. Zo'n 129.000 bedrijven maakten hiervan vorig jaar gebruik. Ook voor particulieren is een dergelijke pauze mogelijk. Sinds het begin van de crisis werd dit al 26.000 keer toegestaan voor de hypotheekaflossingen en 12.000 keer voor persoonlijke leningen. In de meeste gevallen ging het over een pauze van 1 tot 3 maanden, maar een deel van deze mensen heeft noodgedwongen een verlenging van deze maatregel moeten aanvragen.

Bedrijven die wat minder gezond zijn hebben wel moeilijkheden om een lening te krijgen bij de bank. Heel wat ondernemers zoeken dan ook naar leningen buiten het banksysteem. Dit kan ondermeer bij CapitalBox, BridgeFund of Swishfund.

Finst

Laatste artikels over Leningen


BridgeFund haalde 100 miljoen euro op voor zakelijke kredieten

29 december 2023

BridgeFund, de website waar je geld leent aan het mkb, kreeg in 2023 maar liefst 100 miljoen euro binnen van beleggers.


Maximaal leenbedrag gaat omlaag

08 september 2023

Door de inflatie passen de kredietverleners het maximale leenbedrag aan.


MKB zoekt financiering steeds vaker buiten traditionele banken

13 augustus 2023

Ondernemers die op zoek zijn naar financiering doen steeds vaker beroep op spelers buiten de banksector.


Lenen bij de autodealer is meestal duurder

10 juli 2023

Wie op zoek is naar een lening voor een nieuwe auto, is meestal het goedkoopst af bij een gespecialiseerde kredietverstrekker.


Persoonlijke leningen flink duurder

24 april 2023

De hogere rente sijpelt ook door naar de consumptieve kredieten, die traditioneel een nog hogere rentevoet hanteren.


Zo leen je als particulier geld voor grote uitgaven

25 maart 2023

Blijkt het repareren van je kapotte auto de moeite niet meer waard te zijn? Wil je op korte termijn een nieuwe fiets bestellen voor je kinderen?


BKR gaat hypotheekschuld registreren waardoor huizenbezitters vrezen voor hun privacy

12 december 2022

Vanaf volgend jaar wil het Bureau Krediet Registratie ook de hypotheekschulden die miljoenen Nederlanders hebben bij gaan houden.


De voor- en nadelen van het afsluiten van een persoonlijke lening

27 oktober 2022

Een persoonlijke lening kan soms handig zijn als je een grote aankoop moet doen, maar daar niet de financiële middelen voor hebt.


Rente over studielening zorgt voor veel onvrede bij studentenbonden

19 oktober 2022

Per 1 januari 2023 wordt de rente over de studielening verhoogd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl