Je bent hier: Home > Nieuws > Meer dan 44 miljard euro aan financiering voor ondernemers

Meer dan 44 miljard euro aan financiering voor ondernemers

Meer dan 44 miljard euro aan financiering voor ondernemers

06 april 2021

Uit de derde Corona Monitor van de banken blijkt dat circa 52.000 ondernemers voor ruim 44 miljard euro aan financiering ontvangen hebben.

De coronamaatregelen maken het nog steeds erg moeilijk voor heel wat ondernemers. Zij hebben dan ook nood aan een zakelijke lening om te kunnen overleven. Als ze voor de coronacrisis gezond waren, kunnen ze bij de banken terecht voor hulp. Zo werd er in totaal al 44,3 miljard euro beschikbaar gesteld. In ruim 60% van de gevallen gaat het over een lening van minder dan 250.000 euro.

De overheid heeft verschillende garanties voorzien, zoals de BMKB (-C), de GO (-C), de BL (-C) en de KKC. In ruim 8.200 van de gevallen werd hier beroep op gedaan. Van het totaal bedrag van 44,3 miljard euro gaat slechts 3,1 miljard euro naar deze vorm van financiering met overheidsgarantie.

Naast nieuwe leningen worden ook betaalpauzes toegestaan. Zo'n 129.000 bedrijven maakten hiervan vorig jaar gebruik. Ook voor particulieren is een dergelijke pauze mogelijk. Sinds het begin van de crisis werd dit al 26.000 keer toegestaan voor de hypotheekaflossingen en 12.000 keer voor persoonlijke leningen. In de meeste gevallen ging het over een pauze van 1 tot 3 maanden, maar een deel van deze mensen heeft noodgedwongen een verlenging van deze maatregel moeten aanvragen.

Bedrijven die wat minder gezond zijn hebben wel moeilijkheden om een lening te krijgen bij de bank. Heel wat ondernemers zoeken dan ook naar leningen buiten het banksysteem. Dit kan ondermeer bij CapitalBox, BridgeFund of Swishfund.


Laatste artikels over Leningen


Dit moet u weten over geld lenen

20 juli 2021

Wilt u een verbouwing financieren met een lening, een nieuwe auto kopen of heeft u wellicht een ander leendoel? Niet iedereen heeft een flinke spaarpot achter de hand.
Lees meer


Studieschuld wordt vaak verzwegen

11 juli 2021

Jonge mensen die een woning willen aankopen en een hypotheek willen aangaan, verzwijgen steeds vaker hun studieschuld.
Lees meer


Goedkoop geld lenen: Hoe doe ik dat?!

25 juni 2021

Wil je goedkoop geld lenen? In je zoektocht naar de goedkoopste lening is het belangrijk om leningen te vergelijken.
Lees meer


Coronakredietregeling verlengd tot 31 december

22 juni 2021

De coronakredietregelingen voor ondernemers worden verlengd om het economisch herstel te faciliteren.
Lees meer


Einde in zicht voor lage leenrentes?

03 juni 2021

Volgens vergelijkingswebsite Geld.nl is er mogelijk een einde gekomen aan de daling van de leenrentes.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken