Je bent hier: Home > Nieuws > Meer dan 44 miljard euro aan financiering voor ondernemers

Meer dan 44 miljard euro aan financiering voor ondernemers

Meer dan 44 miljard euro aan financiering voor ondernemers

06 april 2021

Uit de derde Corona Monitor van de banken blijkt dat circa 52.000 ondernemers voor ruim 44 miljard euro aan financiering ontvangen hebben.

De coronamaatregelen maken het nog steeds erg moeilijk voor heel wat ondernemers. Zij hebben dan ook nood aan een zakelijke lening om te kunnen overleven. Als ze voor de coronacrisis gezond waren, kunnen ze bij de banken terecht voor hulp. Zo werd er in totaal al 44,3 miljard euro beschikbaar gesteld. In ruim 60% van de gevallen gaat het over een lening van minder dan 250.000 euro.

De overheid heeft verschillende garanties voorzien, zoals de BMKB (-C), de GO (-C), de BL (-C) en de KKC. In ruim 8.200 van de gevallen werd hier beroep op gedaan. Van het totaal bedrag van 44,3 miljard euro gaat slechts 3,1 miljard euro naar deze vorm van financiering met overheidsgarantie.

Naast nieuwe leningen worden ook betaalpauzes toegestaan. Zo'n 129.000 bedrijven maakten hiervan vorig jaar gebruik. Ook voor particulieren is een dergelijke pauze mogelijk. Sinds het begin van de crisis werd dit al 26.000 keer toegestaan voor de hypotheekaflossingen en 12.000 keer voor persoonlijke leningen. In de meeste gevallen ging het over een pauze van 1 tot 3 maanden, maar een deel van deze mensen heeft noodgedwongen een verlenging van deze maatregel moeten aanvragen.

Bedrijven die wat minder gezond zijn hebben wel moeilijkheden om een lening te krijgen bij de bank. Heel wat ondernemers zoeken dan ook naar leningen buiten het banksysteem. Dit kan ondermeer bij CapitalBox, BridgeFund of Swishfund.


Laatste artikels over Leningen


Rekennorm bepaalt leningbedrag

21 april 2021

Wie kent het spreekwoord 'het is beter een andermans hemd dan geen'? Het is een gezegde uit de oude doos wat aangeeft dat je beter kunt lenen dan iets niet hebben.
Lees meer


Lening tijdens corona?

10 april 2021

Het hoeft geen betoog dat bepaalde bedrijven het moeilijk hebben. Geen of te weinig omzet omdat de deuren dicht moeten. De horeca, winkels en evenementenbranche zitten in zwaar weer. Hoe kunnen ze het hoofd boven water houden?
Lees meer


Verdrievoudiging wanbetalingen verwacht

12 maart 2021

Experian verwacht dat één op de zestien mkb bedrijven binnen anderhalf jaar failliet zal gaan, wat voor meer wanbetalingen zal zorgen.
Lees meer


Ondernemers zoeken naar leningen buiten banksysteem

27 februari 2021

Door de coronacrisis is de toegang van ondernemers tot bankfinanciering heel wat moeilijker geworden.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken