Je bent hier: Home > Nieuws > Huawei bestuurslid waarschuwt voor dreigingen wereldwijde leveringsketen

Huawei bestuurslid waarschuwt voor dreigingen wereldwijde leveringsketen

Huawei bestuurslid waarschuwt voor dreigingen wereldwijde leveringsketen

16 april 2022 - door Redactie

Een topman van Huawei heeft aangegeven dat de extreme maatregelen van China omtrent een nieuwe COVID-uitbraak kunnen leiden tot een enorm verlies voor de tech-industrie.

Richard Yu Chengdong heeft het risico genomen om de Chinese overheid aan te spreken op de strenge lockdown. Hij heeft aangegeven dat als de productie niet opgepakt wordt in mei, de gehele tech-industrie harde gevolgen zal voelen.

De huidige lockdown heeft ook een groot deel van het financiële centrum en de containerhaven stilgelegd. Economisten hebben al eerder gewaarschuwd voor de gevolgen die dit kan hebben voor de Chinese economie en de globale leveringsketen.

Lockdown

Ondanks de extreem strenge lockdown, blijven de besmettingsnummers stijgen in Shanghai. President Xi Jinping heeft daarom aangegeven niet de maatregelen te versoepelen. 

Economisten waarschuwen dat een maand lockdown al 6% verlies van het BNP van de stad kan betekenen. Dit komt neer op maar liefst 2% verlies in het hele land.

Onderzoekers van de Chinese University of Hong Kong hebben geconcludeerd dat de lockdown van China ongeveer 42 miljard euro per maand kost. Op het moment is 40% van alle productie in China in verschillende mate gestald door de lockdown. 

De lockdown heeft dramatische gevolgen voor de globale leveringsketen. In deze week alleen moesten 500 vrachtschepen afgemeerd worden in Shanghai, omdat door de lockdown minder werkers actief zijn.

Verkiezingen

2022 is een cruciaal jaar voor de regerende communistische partij van China. Het wordt verwacht dat President Xi opnieuw herkozen wordt in het partijcongres later dit jaar. Om in de gratie te blijven, lijkt Xi de coronacrisis zwaarder te tellen dan de economische groei van het land.

Deze verkiezingen hebben dus gevolgen voor consumenten over de hele wereld. De productie van auto-onderdelen, die voornamelijk uit China worden geïmporteerd, is flink afgenomen tijdens de lockdown. Hierdoor zal de prijs van auto’s wereldwijd kunnen stijgen.

Ook de productie van iPhones is in twee Chinese fabrieken stilgelegd. Wat de consequenties hiervan zijn, moet nog blijken.

Finst

Laatste artikels over Finance


Wat moet je weten bij het overnemen van een bedrijf? Een Gids voor Succesvolle Bedrijfsovernames

30 april 2024

Het overnemen van een bedrijf kan een opwindende en lucratieve onderneming zijn, maar het is ook een complex proces dat zorgvuldige planning en strategie vereist.


Benzineprijs op hoogste peil in vijf maanden

22 maart 2024

UnitedConsumers meldt dat de landelijke gemiddelde benzineprijs op 2,20 euro ligt, waardoor de prijzen weer flink duurder zijn geworden.


Wero wordt de opvolger van iDEAL

06 november 2023

EPI combineert de technologie van iDEAL en Payconiq en wil hiermee een Europese standaard in de markt zetten.


Aantal miljonairs in Nederland blijft groeien

16 augustus 2023

Uit het jaarlijkse Global Wealth Report van de bank Credit Suisse blijkt dat er in 2021 maar liefst 26.000 Nederlanders miljonair zijn geworden.


bunq ziet tegoeden van klanten alweer verdubbelen

20 juli 2023

De neobank bunq stelde eerder deze week een nieuwe update voor en gaf meteen aan dat het klantenbestand is aangedikt tot 9 miljoen.


Risico op bankencrisis is klein volgens IMF

12 april 2023

Het Internationaal Monetair Fonds schat de kans op een nieuwe en wereldwijde bankencrisis in op slechts 15 procent.


Bunq gaat naar Amerika

04 april 2023

De smartphonebank Bunq heeft een bankvergunning aangevraagd in de VS.


Miljardenverlies voor De Nederlandsche Bank

24 maart 2023

Dit jaar zal de DNB een verlies maken van maar liefst 3 miljard euro. De bank verwacht dat ze verlieslatend zal zijn tot 2028.


Gezamenlijke monitoring transacties door banken

03 maart 2023

Het kabinet wil dat banken transacties van klanten gezamenlijk gaan opvolgen. Zo zouden criminelen met meerdere bankrekeningen sneller gevat worden.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl