Je bent hier: Home > Nieuws > TikTok gaat zich wagen aan games

TikTok gaat zich wagen aan games

TikTok gaat zich wagen aan games

23 mei 2022

TikTok is gigantisch: de app voor het delen van video's, vooral populair onder jongeren, heeft meer dan een miljard actieve gebruikers en zal naar verwachting dit jaar ongeveer 11 miljard dollar omzet maken.

De app is eigendom van ByteDance, een Chinees bedrijf, en werd aanvankelijk gelanceerd in 2016, voor een re-branding en wereldwijde lancering in 2017. Sindsdien is het zo populair geworden dat het op sommige dagen Google uitdaagt als 's werelds populairste website. 

Gamen

Nu wil ByteDance uitbreiden wat TikTok doet, en een van de doelen ligt in de richting van gamen. Zoals voor het eerst gemeld door Reuters, heeft TikTok games getest op de app op de Vietnamese markt, met plannen om zijn game-elementen tegen het einde van het jaar op grotere schaal uit te rollen in Zuidoost-Azië.

Chinese TikTokkers kunnen al een tijdje games spelen op de service. Verwacht wordt echter dat deze spellen snel en makkelijk te ontwikkelen zijn, en niet van hoge kwaliteit zullen wezen. De hoop is natuurlijk dat deze spellen ‘viral’ zullen gaan.

Nieuw game publiek

TikTok heeft al een paar games ontworpen: Zynga's Disco Loco 3D was de eerste HTML5-game die voor het platform werd ontwikkeld en is gelanceerd. “We zien een geweldige kans om een ​​nieuw publiek over de hele wereld te bereiken via TikToks enorme en ongeëvenaarde gebruikersbestand”, zei CEO Bernard Kim destijds.

"Zynga heeft een rijke geschiedenis in het maken van games die gebruikmaken van de unieke gebruikerservaringen van platforms. Ze brengen frisse en leuke concepten die resoneren met spelers."

Een andere voor de hand liggende bron voor games is ByteDance zelf, dat zich in het verleden heeft beziggehouden met het maken van game-apps zoals Party Island (denk aan casual Sims). De ontwikkelaar heeft vorig jaar de gaming-studio Moonton Technology overgekocht. Hiermee volgt TikTok de route die veel socialmediabedrijven hebben genomen. 

De boodschap hier is niet dat TikTok games gaat doen – dat doet het tenslotte al jaren op de thuismarkt. Het is dat het bedrijf erachter games ziet als een van de belangrijkste manieren waarop het zijn enorme spelersbasis op het platform kan betrekken en behouden. Het zullen geen hoogstaande games zijn, maar met dit publiek en de aard van het platform zullen dit enkele van de meest gespeelde videogames ter wereld worden.


Laatste artikels over Finance


Inflatie eurozone bereikt hoogtepunt van 8,6%

03 juli 2022

De inflatie in de eurozone heeft in juni een nieuw hoogtepunt bereikt, net voor de eerste renteverhoging van de Europese Centrale Bank (ECB) in 11 jaar. 
Lees meer


Nog een algoritmische stablecoin onder de 1 dollar gedaald

28 juni 2022

Een controversiële stablecoin worstelt om zijn koppeling aan de VS dollar te behouden. De USDD werd net voor de ineenstorting van de soortgelijk token terraUSD gelanceerd. 
Lees meer


Consumenten gaan opnieuw op stap

23 juni 2022

Uit de Mastercard SpendingPulse blijkt dat consumenten opnieuw volop uit huis gaan eten en slapen
Lees meer


LinkedIn hotspot voor oplichters

21 juni 2022

Volgens de Amerikaanse FBI zijn er veel oplichters actief op LinkedIn. Zij proberen gebruikers naar frauduleuze cryptocurrency-investeringsprogramma's te lokken.
Lees meer


Europese Centrale Bank bevestigt plannen voor renteverhoging in juli

16 juni 2022

De Europese Centrale Bank heeft vorige week besloten om weldra de rente te verhogen. Ook zijn de prognoses voor economische groei aangepast.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken