Je bent hier: Home > Nieuws > Wat betaal je voor een lunch tijdens het World Economic Forum?

Wat betaal je voor een lunch tijdens het World Economic Forum?

Wat betaal je voor een lunch tijdens het World Economic Forum?

29 mei 2022

Hongerige deelnemers aan het World Economic Forum van dit jaar hebben sommige gerechten misschien wat moeilijk te verteren gevonden, met op sommige locaties oogverblindende prijzen.

Op slechts een steenworp afstand van het belangrijkste congrescentrum van Davos, vroeg het chique Steigenberger Grand Hotel Belvedere investeerders 49 Zwitserse franken (47, 50 euro) voor een burrito op het “snacks”-menu. Dit ging gepaard met een kleine kom guacamole en salsa. 

In de Belvedere werd ook een portie frites aangeboden voor 21,50 Zwitserse franken (21 euro). De prijzen van dit jaar zijn misschien minder verrassend gezien de recente stijging van de inflatie, maar het onderstreept wel hoe duur het World Economic Forum in het Alpenresort kan zijn. 

De Zwitserse inflatie bereikte in april 2,5%. En hoewel dat misschien niet in de buurt komt van het niveau van op hol geslagen prijzen in de VS of de EU, was het nog steeds een 14-jarig hoogtepunt voor de Midden-Europese natie.

Al met al was het een ander soort Davos-ervaring dit jaar, aangezien het evenement in mei werd gehouden in plaats van in januari. In het plaatselijke café in Davos, naast het belangrijkste congrescentrum, was het bijna onmogelijk om een ​​lege tafel buiten te vinden.

Het terras was vaak druk met mensen die aten, rookten, koffiedronken of gewoon van de zon genoten voordat ze naar hun vergaderingen gingen. Het publiek in Davos is de hitte van de Zwitserse lente niet gewend en profiteerde ervan. “Het is gewoon zo, zo leuk”, vertelde een voorbijganger die door de hoofdstraat liep. Een andere Davos-deelnemer voegde toe: “Ik kan er niet over uit hoe aangenaam het weer is.”

Geen sneeuw

De jaarlijkse economische samenkomst – die de machtigste en rijkste mensen ter wereld samenbrengt – vindt traditioneel plaats wanneer de bergen bedekt zijn met sneeuw en de deelnemers overal sneeuwschoenen en ski-jassen dragen. Maar vanwege de coronaviruspandemie werd de bijeenkomst van dit jaar uitgesteld tot eind mei. 

Deelnemers merkten op hoeveel praktischer het deze keer was. “Als je je verplaatst, is het makkelijker – het is gebruiksvriendelijker”, zei een zakenman die bij de garderobe stond te wachten.

“Er zijn dit jaar minder mensen. De bijeenkomst in mei botst met G-7, G-20-bijeenkomsten, NAVO-bijeenkomsten. Alle politici en bedrijfsleiders hebben de derde week van januari geblokkeerd en het is moeilijk om dat te veranderen”, vertelde een CEO van een van Europa’s grootste banken. 

Dit jaar werden er bijna 2.500 deelnemers verwacht aan het WEF – minder dan de 3.000 in januari 2020. En grote namen, zoals de leiders van de Verenigde Staten, China of India, waren ook duidelijk afwezig. 

Zelfs met minder mensen blijven de meeste restaurants vol. Steakhouse Ochsen, dat bekend staat om het brengen van plakken vlees op een hete steen, zei dat ze het nog steeds zo druk hadden als gewoonlijk. 'Ze komen voor de biefstuk', merkte de serveerster op.


Laatste artikels over Finance


Inflatie eurozone bereikt hoogtepunt van 8,6%

03 juli 2022

De inflatie in de eurozone heeft in juni een nieuw hoogtepunt bereikt, net voor de eerste renteverhoging van de Europese Centrale Bank (ECB) in 11 jaar. 
Lees meer


Nog een algoritmische stablecoin onder de 1 dollar gedaald

28 juni 2022

Een controversiële stablecoin worstelt om zijn koppeling aan de VS dollar te behouden. De USDD werd net voor de ineenstorting van de soortgelijk token terraUSD gelanceerd. 
Lees meer


Consumenten gaan opnieuw op stap

23 juni 2022

Uit de Mastercard SpendingPulse blijkt dat consumenten opnieuw volop uit huis gaan eten en slapen
Lees meer


LinkedIn hotspot voor oplichters

21 juni 2022

Volgens de Amerikaanse FBI zijn er veel oplichters actief op LinkedIn. Zij proberen gebruikers naar frauduleuze cryptocurrency-investeringsprogramma's te lokken.
Lees meer


Europese Centrale Bank bevestigt plannen voor renteverhoging in juli

16 juni 2022

De Europese Centrale Bank heeft vorige week besloten om weldra de rente te verhogen. Ook zijn de prognoses voor economische groei aangepast.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken