Je bent hier: Home > Nieuws > Wat betaal je voor een lunch tijdens het World Economic Forum?

Wat betaal je voor een lunch tijdens het World Economic Forum?

Wat betaal je voor een lunch tijdens het World Economic Forum?

29 mei 2022 - door Redactie

Hongerige deelnemers aan het World Economic Forum van dit jaar hebben sommige gerechten misschien wat moeilijk te verteren gevonden, met op sommige locaties oogverblindende prijzen.

Op slechts een steenworp afstand van het belangrijkste congrescentrum van Davos, vroeg het chique Steigenberger Grand Hotel Belvedere investeerders 49 Zwitserse franken (47, 50 euro) voor een burrito op het “snacks”-menu. Dit ging gepaard met een kleine kom guacamole en salsa. 

In de Belvedere werd ook een portie frites aangeboden voor 21,50 Zwitserse franken (21 euro). De prijzen van dit jaar zijn misschien minder verrassend gezien de recente stijging van de inflatie, maar het onderstreept wel hoe duur het World Economic Forum in het Alpenresort kan zijn. 

De Zwitserse inflatie bereikte in april 2,5%. En hoewel dat misschien niet in de buurt komt van het niveau van op hol geslagen prijzen in de VS of de EU, was het nog steeds een 14-jarig hoogtepunt voor de Midden-Europese natie.

Al met al was het een ander soort Davos-ervaring dit jaar, aangezien het evenement in mei werd gehouden in plaats van in januari. In het plaatselijke café in Davos, naast het belangrijkste congrescentrum, was het bijna onmogelijk om een ​​lege tafel buiten te vinden.

Het terras was vaak druk met mensen die aten, rookten, koffiedronken of gewoon van de zon genoten voordat ze naar hun vergaderingen gingen. Het publiek in Davos is de hitte van de Zwitserse lente niet gewend en profiteerde ervan. “Het is gewoon zo, zo leuk”, vertelde een voorbijganger die door de hoofdstraat liep. Een andere Davos-deelnemer voegde toe: “Ik kan er niet over uit hoe aangenaam het weer is.”

Geen sneeuw

De jaarlijkse economische samenkomst – die de machtigste en rijkste mensen ter wereld samenbrengt – vindt traditioneel plaats wanneer de bergen bedekt zijn met sneeuw en de deelnemers overal sneeuwschoenen en ski-jassen dragen. Maar vanwege de coronaviruspandemie werd de bijeenkomst van dit jaar uitgesteld tot eind mei. 

Deelnemers merkten op hoeveel praktischer het deze keer was. “Als je je verplaatst, is het makkelijker – het is gebruiksvriendelijker”, zei een zakenman die bij de garderobe stond te wachten.

“Er zijn dit jaar minder mensen. De bijeenkomst in mei botst met G-7, G-20-bijeenkomsten, NAVO-bijeenkomsten. Alle politici en bedrijfsleiders hebben de derde week van januari geblokkeerd en het is moeilijk om dat te veranderen”, vertelde een CEO van een van Europa’s grootste banken. 

Dit jaar werden er bijna 2.500 deelnemers verwacht aan het WEF – minder dan de 3.000 in januari 2020. En grote namen, zoals de leiders van de Verenigde Staten, China of India, waren ook duidelijk afwezig. 

Zelfs met minder mensen blijven de meeste restaurants vol. Steakhouse Ochsen, dat bekend staat om het brengen van plakken vlees op een hete steen, zei dat ze het nog steeds zo druk hadden als gewoonlijk. 'Ze komen voor de biefstuk', merkte de serveerster op.

Finst

Laatste artikels over Finance


Wat moet je weten bij het overnemen van een bedrijf? Een Gids voor Succesvolle Bedrijfsovernames

30 april 2024

Het overnemen van een bedrijf kan een opwindende en lucratieve onderneming zijn, maar het is ook een complex proces dat zorgvuldige planning en strategie vereist.


Benzineprijs op hoogste peil in vijf maanden

22 maart 2024

UnitedConsumers meldt dat de landelijke gemiddelde benzineprijs op 2,20 euro ligt, waardoor de prijzen weer flink duurder zijn geworden.


Wero wordt de opvolger van iDEAL

06 november 2023

EPI combineert de technologie van iDEAL en Payconiq en wil hiermee een Europese standaard in de markt zetten.


Aantal miljonairs in Nederland blijft groeien

16 augustus 2023

Uit het jaarlijkse Global Wealth Report van de bank Credit Suisse blijkt dat er in 2021 maar liefst 26.000 Nederlanders miljonair zijn geworden.


bunq ziet tegoeden van klanten alweer verdubbelen

20 juli 2023

De neobank bunq stelde eerder deze week een nieuwe update voor en gaf meteen aan dat het klantenbestand is aangedikt tot 9 miljoen.


Risico op bankencrisis is klein volgens IMF

12 april 2023

Het Internationaal Monetair Fonds schat de kans op een nieuwe en wereldwijde bankencrisis in op slechts 15 procent.


Bunq gaat naar Amerika

04 april 2023

De smartphonebank Bunq heeft een bankvergunning aangevraagd in de VS.


Miljardenverlies voor De Nederlandsche Bank

24 maart 2023

Dit jaar zal de DNB een verlies maken van maar liefst 3 miljard euro. De bank verwacht dat ze verlieslatend zal zijn tot 2028.


Gezamenlijke monitoring transacties door banken

03 maart 2023

Het kabinet wil dat banken transacties van klanten gezamenlijk gaan opvolgen. Zo zouden criminelen met meerdere bankrekeningen sneller gevat worden.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl