Je bent hier: Home > Nieuws > Consumenten gaan opnieuw op stap

Consumenten gaan opnieuw op stap

Consumenten gaan opnieuw op stap

23 juni 2022

Uit de Mastercard SpendingPulse blijkt dat consumenten opnieuw volop uit huis gaan eten en slapen

De coronacrisis zorgde voor een ware schok in het bestedingspatroon van consumenten. Webshops zagen hun omzet aandikken omdat fysieke winkels moesten sluiten. Ook de restaurants en hotels gingen op slot.

Geen vinger op de knip

De afgelopen maanden zagen we een grote wijziging in het bestedingspatroon van consumenten, nu de teugels opnieuw gelost zijn. Webshops zien de enorme groei stilvallen en restaurants en hotels kunnen de vraagexplosie amper bijhouden.

In mei werd in restaurants 79% meer uitgegeven dan in dezelfde periode vorig jaar. Voor hotels gaat het over een stijging van 104%. Door het enthousiasme onder consumenten wordt er zelfs meer uitgegeven dan voor de coronacrisis.

Consument maakt duidelijke keuzes

Volgens Mastercard kiest de consument duidelijk waar hij zijn geld wil aan uitgeven. Zo werd er in de voorbije maanden minder geld uitgegeven aan spelletjes, elektronica en meubilair. Ook aan de supermarkt wordt minder geld besteed. De ruimte die zo vrijkomt wordt duidelijk uitgegeven aan restaurantbezoek en overnachtingen.


Laatste artikels over Finance


Inflatie eurozone bereikt hoogtepunt van 8,6%

03 juli 2022

De inflatie in de eurozone heeft in juni een nieuw hoogtepunt bereikt, net voor de eerste renteverhoging van de Europese Centrale Bank (ECB) in 11 jaar. 
Lees meer


Nog een algoritmische stablecoin onder de 1 dollar gedaald

28 juni 2022

Een controversiële stablecoin worstelt om zijn koppeling aan de VS dollar te behouden. De USDD werd net voor de ineenstorting van de soortgelijk token terraUSD gelanceerd. 
Lees meer


LinkedIn hotspot voor oplichters

21 juni 2022

Volgens de Amerikaanse FBI zijn er veel oplichters actief op LinkedIn. Zij proberen gebruikers naar frauduleuze cryptocurrency-investeringsprogramma's te lokken.
Lees meer


Europese Centrale Bank bevestigt plannen voor renteverhoging in juli

16 juni 2022

De Europese Centrale Bank heeft vorige week besloten om weldra de rente te verhogen. Ook zijn de prognoses voor economische groei aangepast.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken