Je bent hier: Home > Nieuws > Korting op benzine in Frankrijk

Korting op benzine in Frankrijk

Korting op benzine in Frankrijk

10 juli 2022 - door Redactie

De Franse gas- en olieonderneming TotalEnergies kondigde op donderdag 30 juni een bijzondere maatregel aan: op de Franse snelwegstations zal een korting op de brandstofprijzen worden aangeboden tijdens de zomervakantie.

De korting is een reactie op de gespannen markt, die veroorzaakt is door de Russische inval in Oekraïne. 

De Franse regering heeft druk uitgeoefend op gas- en olieondernemingen om huishoudens te steunen die geconfronteerd worden met de ontsporende inflatie. TotalEnergies reageert met een korting van € 0,12 per liter benzine tussen 1 juli en 31 augustus. Dit komt bovenop de bestaande overheidskorting van € 0,18 euro per liter. De totale korting bij een tankbeurt bij TotalEnergies komt dus neer op € 0,30 per liter. Dit betekent een korting van € 15 voor een tank van 50 liter. Een gemiddelde gezinsauto in Europa heeft een brandstoftank van 55 liter.  

TotalEnergies gaf de verklaring: "Sinds enkele maanden maken de stijgende olieprijzen het leven duurder. Dit is een last voor de koopkracht voor de bevolking van Frankrijk. Het is vooral zwaar voor degenen die het minst te besteden hebben, en voor wie een auto onmisbaar is. Daarom komt TotalEnergies zijn klanten in Frankrijk tegemoet met een zomerkorting. We verwachten dat ongeveer 17 miljoen mensen hier gebruik van zullen maken.”

De Franse president heeft gas- en olieondernemingen onder druk gezet om huishoudens te helpen in een tijd van stijgende energierekeningen.

Winsten

Net zoals veel andere olie- en gasgiganten, rapporteerde TotalEnergies een forse stijging van de kwartaalwinsten. Dit is het gevolg van de stijgende grondstofprijzen na de Russische invasie van Oekraïne. Beleidsmakers in heel Europa roepen op tot het vragen van belasting over deze uitzonderlijke winst.

De Franse energiebedrijven zien het echter anders. Die hebben huishoudens en bedrijven opgeroepen om hun stroomverbruik onmiddellijk te verminderen. De topmannen van energiebedrijven Engie, EDF en TotalEnergies zeiden dat het belangrijk is voor consumenten om gezamenlijk het verbruik te verminderen. Zo kan men zich voorbereiden op een dreigende energiecrisis. 

Ook in Duitsland bereidt men zich voor op een crisis. Daar wordt aan een noodplan gewerkt voor de dreigende energiecrisis. Duitsland is de grootste economie van Europa, en ziet langdurige gas- en olietekorten als een groot risico. 

In Europa wordt de angst gedeeld dat er in de winter een ernstig tekort kan zijn aan gas en olie. De EU ontvangt ongeveer 40% van zijn gas via Russische pijpleidingen. Uiteindelijk wil de EU zijn afhankelijkheid van Rusland stopzetten. 

Finst

Laatste artikels over Finance


Wat moet je weten bij het overnemen van een bedrijf? Een Gids voor Succesvolle Bedrijfsovernames

30 april 2024

Het overnemen van een bedrijf kan een opwindende en lucratieve onderneming zijn, maar het is ook een complex proces dat zorgvuldige planning en strategie vereist.


Benzineprijs op hoogste peil in vijf maanden

22 maart 2024

UnitedConsumers meldt dat de landelijke gemiddelde benzineprijs op 2,20 euro ligt, waardoor de prijzen weer flink duurder zijn geworden.


Wero wordt de opvolger van iDEAL

06 november 2023

EPI combineert de technologie van iDEAL en Payconiq en wil hiermee een Europese standaard in de markt zetten.


Aantal miljonairs in Nederland blijft groeien

16 augustus 2023

Uit het jaarlijkse Global Wealth Report van de bank Credit Suisse blijkt dat er in 2021 maar liefst 26.000 Nederlanders miljonair zijn geworden.


bunq ziet tegoeden van klanten alweer verdubbelen

20 juli 2023

De neobank bunq stelde eerder deze week een nieuwe update voor en gaf meteen aan dat het klantenbestand is aangedikt tot 9 miljoen.


Risico op bankencrisis is klein volgens IMF

12 april 2023

Het Internationaal Monetair Fonds schat de kans op een nieuwe en wereldwijde bankencrisis in op slechts 15 procent.


Bunq gaat naar Amerika

04 april 2023

De smartphonebank Bunq heeft een bankvergunning aangevraagd in de VS.


Miljardenverlies voor De Nederlandsche Bank

24 maart 2023

Dit jaar zal de DNB een verlies maken van maar liefst 3 miljard euro. De bank verwacht dat ze verlieslatend zal zijn tot 2028.


Gezamenlijke monitoring transacties door banken

03 maart 2023

Het kabinet wil dat banken transacties van klanten gezamenlijk gaan opvolgen. Zo zouden criminelen met meerdere bankrekeningen sneller gevat worden.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl