Je bent hier: Home > Nieuws > Zoveel geld in de e-sports wereld - Hoe kan dat?

Zoveel geld in de e-sports wereld - Hoe kan dat?

Zoveel geld in de e-sports wereld - Hoe kan dat?

01 augustus 2022 - door Laurens

Tegenwoordig zal iedereen wel vast al eens gehoord hebben van de zogenaamde e-sports. Over het feit of je dit een echte sport kunt noemen, valt te discussiëren.

Wel is er net als in de gewone sportwereld veel geld mee gemoeid. Wat maakt e-sports zo populair en waarom valt er zoveel geld mee te verdienen? In dit artikel zochten we het voor je uit. Lees zeker tot het einde, zodat je geen belangrijke weetjes mist. Veel leesplezier!

Steeds meer mensen volgen e-sports

E-sports volgen kan op verschillende manieren. De meest voor de hand liggende toepassingen zijn streamingwebsites. Hierop kunnen gamers wereldwijd hun scherm delen om anderen te laten meekijken met het spel dat ze aan het spelen zijn. Dit kan trouwens met verschillende consoles, zoals de PC, de PlayStation of de X-box.

Naast deze bekende individuele toepassingen, vergaart e-sports ondertussen ook steeds meer populariteit met de evenementen die daar rond gecreëerd worden. E-sports wordt vooral gebruikt om te beschrijven dat spelers het tegen elkaar opnemen in een bepaalde game. Je ziet dus niet een persoon zijn scherm, maar dat van meerdere personen die samen in een bepaald spel zitten. 

Logischerwijze is het de bedoeling om in die bepaalde game, die kan verschillen van genre, te winnen van je tegenstander. Of het nu gaat om een voetbalgame, of een schietspel waarbij je jouw tegenstanders zo snel mogelijk moet uitschakelen. E-sports wint de laatste jaren heel wat aan populariteit en dat is waarschijnlijk omdat het steeds meer ingeburgerd raakt in onze maatschappij.

Gekke bedragen

De bedragen die in e-sports omgaan zijn niet te vergelijken met een normaal maandelijks salaris. Het mag duidelijk zijn dat we echt kunnen spreken over een grote business, die zelfs nog elk jaar groter aan het worden is. De stijgende populariteit van het fenomeen ligt natuurlijk rechtstreeks aan de oorzaak. Des te meer mensen er fan zijn van e-sports, des te meer geld erin zal rondgaan.

Inkomsten komen zowel van prijzengeld, als van sponsordeals of zelfs van een toegangsticket zodat mensen de wedstrijd kunnen bijwonen (in het echt of gewoon virtueel via de computer). De sterren van de e-sports wereld, zijn meteen wereldwijde fenomenen, aangezien er in heel veel landen naar wordt gekeken. Benieuwd wat de toekomst zal brengen!

Conclusie

De wereld van e-sports is geen kleine wereld meer. Door de enorme en tevens ook stijgende populariteit, gaan er grote hoeveelheden geld in rond. De vraag is wel of deze stijgende trend ook in de toekomst zal aanhouden, of er een stagnatie zal plaatsvinden. We zullen het zien in de toekomst.

Finst

Laatste artikels over Finance


Wat moet je weten bij het overnemen van een bedrijf? Een Gids voor Succesvolle Bedrijfsovernames

30 april 2024

Het overnemen van een bedrijf kan een opwindende en lucratieve onderneming zijn, maar het is ook een complex proces dat zorgvuldige planning en strategie vereist.


Benzineprijs op hoogste peil in vijf maanden

22 maart 2024

UnitedConsumers meldt dat de landelijke gemiddelde benzineprijs op 2,20 euro ligt, waardoor de prijzen weer flink duurder zijn geworden.


Wero wordt de opvolger van iDEAL

06 november 2023

EPI combineert de technologie van iDEAL en Payconiq en wil hiermee een Europese standaard in de markt zetten.


Aantal miljonairs in Nederland blijft groeien

16 augustus 2023

Uit het jaarlijkse Global Wealth Report van de bank Credit Suisse blijkt dat er in 2021 maar liefst 26.000 Nederlanders miljonair zijn geworden.


bunq ziet tegoeden van klanten alweer verdubbelen

20 juli 2023

De neobank bunq stelde eerder deze week een nieuwe update voor en gaf meteen aan dat het klantenbestand is aangedikt tot 9 miljoen.


Risico op bankencrisis is klein volgens IMF

12 april 2023

Het Internationaal Monetair Fonds schat de kans op een nieuwe en wereldwijde bankencrisis in op slechts 15 procent.


Bunq gaat naar Amerika

04 april 2023

De smartphonebank Bunq heeft een bankvergunning aangevraagd in de VS.


Miljardenverlies voor De Nederlandsche Bank

24 maart 2023

Dit jaar zal de DNB een verlies maken van maar liefst 3 miljard euro. De bank verwacht dat ze verlieslatend zal zijn tot 2028.


Gezamenlijke monitoring transacties door banken

03 maart 2023

Het kabinet wil dat banken transacties van klanten gezamenlijk gaan opvolgen. Zo zouden criminelen met meerdere bankrekeningen sneller gevat worden.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl