Je bent hier: Home > Nieuws > Zoveel geld in de e-sports wereld - Hoe kan dat?

Zoveel geld in de e-sports wereld - Hoe kan dat?

Zoveel geld in de e-sports wereld - Hoe kan dat?

01 augustus 2022 - door Laurens

Tegenwoordig zal iedereen wel vast al eens gehoord hebben van de zogenaamde e-sports. Over het feit of je dit een echte sport kunt noemen, valt te discussiëren.

Wel is er net als in de gewone sportwereld veel geld mee gemoeid. Wat maakt e-sports zo populair en waarom valt er zoveel geld mee te verdienen? In dit artikel zochten we het voor je uit. Lees zeker tot het einde, zodat je geen belangrijke weetjes mist. Veel leesplezier!

Steeds meer mensen volgen e-sports

E-sports volgen kan op verschillende manieren. De meest voor de hand liggende toepassingen zijn streamingwebsites. Hierop kunnen gamers wereldwijd hun scherm delen om anderen te laten meekijken met het spel dat ze aan het spelen zijn. Dit kan trouwens met verschillende consoles, zoals de PC, de PlayStation of de X-box.

Naast deze bekende individuele toepassingen, vergaart e-sports ondertussen ook steeds meer populariteit met de evenementen die daar rond gecreëerd worden. E-sports wordt vooral gebruikt om te beschrijven dat spelers het tegen elkaar opnemen in een bepaalde game. Je ziet dus niet een persoon zijn scherm, maar dat van meerdere personen die samen in een bepaald spel zitten. 

Logischerwijze is het de bedoeling om in die bepaalde game, die kan verschillen van genre, te winnen van je tegenstander. Of het nu gaat om een voetbalgame, of een schietspel waarbij je jouw tegenstanders zo snel mogelijk moet uitschakelen. E-sports wint de laatste jaren heel wat aan populariteit en dat is waarschijnlijk omdat het steeds meer ingeburgerd raakt in onze maatschappij.

Gekke bedragen

De bedragen die in e-sports omgaan zijn niet te vergelijken met een normaal maandelijks salaris. Het mag duidelijk zijn dat we echt kunnen spreken over een grote business, die zelfs nog elk jaar groter aan het worden is. De stijgende populariteit van het fenomeen ligt natuurlijk rechtstreeks aan de oorzaak. Des te meer mensen er fan zijn van e-sports, des te meer geld erin zal rondgaan.

Inkomsten komen zowel van prijzengeld, als van sponsordeals of zelfs van een toegangsticket zodat mensen de wedstrijd kunnen bijwonen (in het echt of gewoon virtueel via de computer). De sterren van de e-sports wereld, zijn meteen wereldwijde fenomenen, aangezien er in heel veel landen naar wordt gekeken. Benieuwd wat de toekomst zal brengen!

Conclusie

De wereld van e-sports is geen kleine wereld meer. Door de enorme en tevens ook stijgende populariteit, gaan er grote hoeveelheden geld in rond. De vraag is wel of deze stijgende trend ook in de toekomst zal aanhouden, of er een stagnatie zal plaatsvinden. We zullen het zien in de toekomst.


Laatste artikels over Finance


Kosten van boodschappen binnen een jaar flink omhoog

10 augustus 2022

Dat we meer zijn gaan betalen voor alles is inmiddels wel algemeen bekend. Toch zijn de cijfers van de prijsstijging nogal schokkend te noemen.
Lees meer


Bedrijven maken veel winst en de consument is het slachtoffer

09 augustus 2022

Overal hebben we te maken met hoge prijzen voor de grondstoffen en ook de kosten van de energierekeningen gaan door het dak.
Lees meer


Waarom alles vertraging lijkt op te lopen

04 augustus 2022

Je hebt het vast zelf al meegemaakt, of toch op zijn minst iemand in je nabije vriendenkring horen zeggen…
Lees meer


Bill Gates investeert in 'schone' airconditioners

04 augustus 2022

Airconditioning wordt steeds populairder, zo ook in Nederland. Omdat we steeds vaker te maken krijgen met tropische hitte, kiezen meer mensen ervoor om hun huizen af te koelen met airconditioners.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken