Je bent hier: Home > Nieuws > Tarantino is vrij om NFT's van Pulp Fiction te verkopen

Tarantino is vrij om NFT's van Pulp Fiction te verkopen

Tarantino is vrij om NFT's van Pulp Fiction te verkopen

12 september 2022 - door Talitha

De Amerikaanse regisseur Quentin Tarantino was vorig jaar al van plan om NFT’s van zijn beroemde film Pulp Fiction (1994) op de markt te brengen.

Hij was van plan bladzijden van het script, dat hij met de hand heeft geschreven, als NFT uit te brengen. Ook enkele tekeningen waren onderdeel van het plan. 

Het productiebedrijf Miramax stak hier echter een stokje voor. In november 2021 klaagden zij Tarantino aan, om te voorkomen dat het filmgerelateerde materiaal als NFT verkocht kon worden. Volgens Miramax is het bedrijf namelijk de eigenaar van deze bestanden, en is het niet aan de regisseur om dit te verspreiden. 

Akkoord

De partijen zijn op vrijdag 9 september toch tot een akkoord gekomen. Tarantino is daardoor vrij om het materiaal als NFT uit te brengen. Wat hiervoor tegenover staat, is niet duidelijk. Er wordt echter gespeculeerd dat Miramax een flinke vergoeding heeft ontvangen voor het opgeven van eigendom over Tarantino’s script.

Een week eerder was het gesprek nog stopgezet. De partijen konden destijds niet tot een  overeenkomst komen, waardoor de zaak voor de rechter leek te komen. Het akkoord kwam daardoor als verrassing voor velen die de rechtszaak op de voet volgden. 

Filmrechten

Tarantino en Miramax waren het oneens over waar het eigendom van het productiebedrijf eindigde. Volgens de regisseur had Miramax rechten over alles wat daadwerkelijk was geproduceerd. Denk bijvoorbeeld aan de film zelf, de rechten op afbeeldingen van de film en eventuele andere vormen van media.

Tarantino was het er echter niet mee eens dat zijn persoonlijke documentatie van de film ook het eigendom van Miramax was. Een handgeschreven pagina dat uiteindelijk in het script is verwerkt, valt niet onder de rechten van het filmbedrijf. 

Hoewel geen van de partijen hun gelijk hebben kunnen halen in de rechtszaal, is er onderling een afspraak gemaakt. We kunnen er dus vanuit gaan dat de handgeschreven bladzijden van Tarantino ondertussen officieel zijn bezit zijn. 

Finst

Laatste artikels over Finance


Wat moet je weten bij het overnemen van een bedrijf? Een Gids voor Succesvolle Bedrijfsovernames

30 april 2024

Het overnemen van een bedrijf kan een opwindende en lucratieve onderneming zijn, maar het is ook een complex proces dat zorgvuldige planning en strategie vereist.


Benzineprijs op hoogste peil in vijf maanden

22 maart 2024

UnitedConsumers meldt dat de landelijke gemiddelde benzineprijs op 2,20 euro ligt, waardoor de prijzen weer flink duurder zijn geworden.


Wero wordt de opvolger van iDEAL

06 november 2023

EPI combineert de technologie van iDEAL en Payconiq en wil hiermee een Europese standaard in de markt zetten.


Aantal miljonairs in Nederland blijft groeien

16 augustus 2023

Uit het jaarlijkse Global Wealth Report van de bank Credit Suisse blijkt dat er in 2021 maar liefst 26.000 Nederlanders miljonair zijn geworden.


bunq ziet tegoeden van klanten alweer verdubbelen

20 juli 2023

De neobank bunq stelde eerder deze week een nieuwe update voor en gaf meteen aan dat het klantenbestand is aangedikt tot 9 miljoen.


Risico op bankencrisis is klein volgens IMF

12 april 2023

Het Internationaal Monetair Fonds schat de kans op een nieuwe en wereldwijde bankencrisis in op slechts 15 procent.


Bunq gaat naar Amerika

04 april 2023

De smartphonebank Bunq heeft een bankvergunning aangevraagd in de VS.


Miljardenverlies voor De Nederlandsche Bank

24 maart 2023

Dit jaar zal de DNB een verlies maken van maar liefst 3 miljard euro. De bank verwacht dat ze verlieslatend zal zijn tot 2028.


Gezamenlijke monitoring transacties door banken

03 maart 2023

Het kabinet wil dat banken transacties van klanten gezamenlijk gaan opvolgen. Zo zouden criminelen met meerdere bankrekeningen sneller gevat worden.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl