Je bent hier: Home > Nieuws > Acteur Javier Bardem verkoopt NFT van iris voor goed doel

Acteur Javier Bardem verkoopt NFT van iris voor goed doel

Acteur Javier Bardem verkoopt NFT van iris voor goed doel

20 september 2022 - door Talitha

De Spaanse acteur Javier Bardem (53) heeft een NFT ontwikkeld van een close-up van zijn iris.

De omzet gaat naar een organisatie die mensen uit derdewereldlanden helpt met oogklachten.

De organisatie Ojos del Mundo (Ogen van de Wereld) werd in 2001 opgericht in Barcelona met als doel om behandelbare blindheid te verhelpen. Niet alleen worden mensen behandeld, ook worden lokale hulpverleners opgeleid om de behandeling uit te kunnen voeren.

De organisatie is al actief in Algerije, Mali, Mozambique en Bolivia. In de laatste 20 jaar heeft het de blindheid van meer dan 37.000 mensen kunnen verhelpen. Zo’n 13.000 specialisten zijn opgeleid. 

Javier Bardem is een Oscarwinnaar, die vooral bekend is om zijn rol in No Country for Old Men. “Kunnen zien, horen of voelen zijn dingen die we niet waarderen tot we ze kwijtraken,” zei hij in een verklaring. “Opnieuw kunnen zien heeft een enorme impact. Het is een emotionele en spirituele transformatie.’ 

NFT

De afbeelding van de iris van Bardem zal verkocht worden als een NFT. Ojos del Mundo wilde niet zeggen hoeveel geld ze hopen op te halen met de NFT. Wel hebben ze aangegeven dat zelfs de beginprijs van 9.000 euro kan betalen voor 1.300 oogtesten. 30.000 euro is voldoende om een oogdokter op te leiden. Een opbrengst van 50.000 euro is genoeg voor meer dan 700 oogoperaties.

Ojos del Mundo zegt vaker NFT’s in te kunnen zetten om geld op te halen voor hun doel. Hun volgende actie zal zijn met een internationale sporter. Wie ze in gedachten hebben, wordt niet vermeld. 

De organisatie gaf aan dat 90% van de slechtziendheid in de wereld in arme landen voorkomt. Een woordvoerder zei: “Javier is erg gul geweest door zoiets persoonlijks en exclusiefs te bieden als zijn iris. Het is een deel van zijn identiteit, en heeft alles waargenomen wat hij in zijn leven heeft ervaren. Iedereen die een bod op de NFT plaatst, kan daar deel van uitmaken.”


Laatste artikels over Finance


Britse pond daalt na bekendmaking radicaal economisch plan

27 september 2022

De Britse minister van Financiën, Kwasi Kwarteng, heeft afgelopen donderdag de nieuwe economische plannen bekendgemaakt om economische groei te bevorderen.
Lees meer


Elon Musk brengt internet naar Iran

26 september 2022

Elon Musk heeft laten weten dat hij met zijn satellietnetwerk Starlink internet wil bieden aan de bevolking van Iran.
Lees meer


Komt het ergste seizoen van vogelgriep er aan in Nederland?

18 september 2022

Europa is opnieuw in de ban van de vogelgriep. In Nederland zijn al meer dan 3,7 miljoen kippen, kalkoenen en eenden geruimd sinds het najaar van 2021.
Lees meer


Kunnen we onze iPhone (niet) missen?

16 september 2022

Hoewel de inflatie zeer hoog is en mensen heel veel moeite hebben om hun koopkracht te behouden, maken de tech-giganten enorme winsten.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken