Je bent hier: Home > Nieuws > Acteur Javier Bardem verkoopt NFT van iris voor goed doel

Acteur Javier Bardem verkoopt NFT van iris voor goed doel

Acteur Javier Bardem verkoopt NFT van iris voor goed doel

20 september 2022 - door Talitha

De Spaanse acteur Javier Bardem (53) heeft een NFT ontwikkeld van een close-up van zijn iris.

De omzet gaat naar een organisatie die mensen uit derdewereldlanden helpt met oogklachten.

De organisatie Ojos del Mundo (Ogen van de Wereld) werd in 2001 opgericht in Barcelona met als doel om behandelbare blindheid te verhelpen. Niet alleen worden mensen behandeld, ook worden lokale hulpverleners opgeleid om de behandeling uit te kunnen voeren.

De organisatie is al actief in Algerije, Mali, Mozambique en Bolivia. In de laatste 20 jaar heeft het de blindheid van meer dan 37.000 mensen kunnen verhelpen. Zo’n 13.000 specialisten zijn opgeleid. 

Javier Bardem is een Oscarwinnaar, die vooral bekend is om zijn rol in No Country for Old Men. “Kunnen zien, horen of voelen zijn dingen die we niet waarderen tot we ze kwijtraken,” zei hij in een verklaring. “Opnieuw kunnen zien heeft een enorme impact. Het is een emotionele en spirituele transformatie.’ 

NFT

De afbeelding van de iris van Bardem zal verkocht worden als een NFT. Ojos del Mundo wilde niet zeggen hoeveel geld ze hopen op te halen met de NFT. Wel hebben ze aangegeven dat zelfs de beginprijs van 9.000 euro kan betalen voor 1.300 oogtesten. 30.000 euro is voldoende om een oogdokter op te leiden. Een opbrengst van 50.000 euro is genoeg voor meer dan 700 oogoperaties.

Ojos del Mundo zegt vaker NFT’s in te kunnen zetten om geld op te halen voor hun doel. Hun volgende actie zal zijn met een internationale sporter. Wie ze in gedachten hebben, wordt niet vermeld. 

De organisatie gaf aan dat 90% van de slechtziendheid in de wereld in arme landen voorkomt. Een woordvoerder zei: “Javier is erg gul geweest door zoiets persoonlijks en exclusiefs te bieden als zijn iris. Het is een deel van zijn identiteit, en heeft alles waargenomen wat hij in zijn leven heeft ervaren. Iedereen die een bod op de NFT plaatst, kan daar deel van uitmaken.”

Finst

Laatste artikels over Finance


Wat moet je weten bij het overnemen van een bedrijf? Een Gids voor Succesvolle Bedrijfsovernames

30 april 2024

Het overnemen van een bedrijf kan een opwindende en lucratieve onderneming zijn, maar het is ook een complex proces dat zorgvuldige planning en strategie vereist.


Benzineprijs op hoogste peil in vijf maanden

22 maart 2024

UnitedConsumers meldt dat de landelijke gemiddelde benzineprijs op 2,20 euro ligt, waardoor de prijzen weer flink duurder zijn geworden.


Wero wordt de opvolger van iDEAL

06 november 2023

EPI combineert de technologie van iDEAL en Payconiq en wil hiermee een Europese standaard in de markt zetten.


Aantal miljonairs in Nederland blijft groeien

16 augustus 2023

Uit het jaarlijkse Global Wealth Report van de bank Credit Suisse blijkt dat er in 2021 maar liefst 26.000 Nederlanders miljonair zijn geworden.


bunq ziet tegoeden van klanten alweer verdubbelen

20 juli 2023

De neobank bunq stelde eerder deze week een nieuwe update voor en gaf meteen aan dat het klantenbestand is aangedikt tot 9 miljoen.


Risico op bankencrisis is klein volgens IMF

12 april 2023

Het Internationaal Monetair Fonds schat de kans op een nieuwe en wereldwijde bankencrisis in op slechts 15 procent.


Bunq gaat naar Amerika

04 april 2023

De smartphonebank Bunq heeft een bankvergunning aangevraagd in de VS.


Miljardenverlies voor De Nederlandsche Bank

24 maart 2023

Dit jaar zal de DNB een verlies maken van maar liefst 3 miljard euro. De bank verwacht dat ze verlieslatend zal zijn tot 2028.


Gezamenlijke monitoring transacties door banken

03 maart 2023

Het kabinet wil dat banken transacties van klanten gezamenlijk gaan opvolgen. Zo zouden criminelen met meerdere bankrekeningen sneller gevat worden.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl