Je bent hier: Home > Nieuws > Deense koningin neemt titels weg van 4 kleinkinderen

Deense koningin neemt titels weg van 4 kleinkinderen

Deense koningin neemt titels weg van 4 kleinkinderen

04 oktober 2022 - door Talitha

De Deense Koningin Margrethe is na de dood van de Britse Elizabeth de enige regerende koningin van Europa.

Daarnaast is ze ook nog de langst regerende koningin van het continent. Onlangs heeft ze een opvallende beslissing gemaakt: 4 van haar 8 kleinkinderen hebben geen koninklijke titel meer.

De officiële reden voor de beslissing was dat ze haar kleinkinderen een normaal leven wil gunnen. Het betreft de vier kinderen van haar jongste zoon, prins Joachim. 

De Denen volgen de trend van andere koninklijke families in Europa. Ook elders wordt de monarchie verkleind.

In een officiële verklaring van het paleis werden de details uitgelegd. Vanaf 1 januari 2021 zullen de kinderen van Prins Joachim alleen nog de titel ‘graaf en gravin van Monpezat’ kunnen gebruiken. Hun titel als prins en prinses van Denemarken zal dan niet meer geldig zijn. 

Prins Joachim (53) heeft vier kinderen uit twee huwelijken. De kinderen hebben een leeftijd van 10 tot 23. Koningin Margrethe wil er met haar besluit voor zorgen dat zij meer invloed kunnen hebben op hun eigen toekomst. Ze zullen niet meer rekening hoeven te houden met verwachtingen en verplichtingen die deel zijn van het koninklijk huis.

Reactie kleinkinderen

De kleinkinderen van Koningin Margrethe waren niet op de hoogte van deze maatregel, en moesten het horen van de media. De moeder van de twee oudste kleinkinderen heeft gezegd dat ze in shock zijn door de beslissing.

“Dit kwam uit het niets. De kinderen voelen zich buitengesloten. Ze begrijpen niet waarom hun identiteit werd weggenomen zonder dat ze daar zelf inspraak in hadden."

De andere vier kleinkinderen zullen hun koninklijke titel behouden. Zij zijn de kinderen van de Deense kroonprins Frederik. Van deze vier kinderen zal alleen de oudste, Prins Christian, een apanage ontvangen. Dit is geld uit de staatskas dat voor vorstelijke gezinsleden wordt weggezet.

Finst

Laatste artikels over Finance


Wat moet je weten bij het overnemen van een bedrijf? Een Gids voor Succesvolle Bedrijfsovernames

30 april 2024

Het overnemen van een bedrijf kan een opwindende en lucratieve onderneming zijn, maar het is ook een complex proces dat zorgvuldige planning en strategie vereist.


Benzineprijs op hoogste peil in vijf maanden

22 maart 2024

UnitedConsumers meldt dat de landelijke gemiddelde benzineprijs op 2,20 euro ligt, waardoor de prijzen weer flink duurder zijn geworden.


Wero wordt de opvolger van iDEAL

06 november 2023

EPI combineert de technologie van iDEAL en Payconiq en wil hiermee een Europese standaard in de markt zetten.


Aantal miljonairs in Nederland blijft groeien

16 augustus 2023

Uit het jaarlijkse Global Wealth Report van de bank Credit Suisse blijkt dat er in 2021 maar liefst 26.000 Nederlanders miljonair zijn geworden.


bunq ziet tegoeden van klanten alweer verdubbelen

20 juli 2023

De neobank bunq stelde eerder deze week een nieuwe update voor en gaf meteen aan dat het klantenbestand is aangedikt tot 9 miljoen.


Risico op bankencrisis is klein volgens IMF

12 april 2023

Het Internationaal Monetair Fonds schat de kans op een nieuwe en wereldwijde bankencrisis in op slechts 15 procent.


Bunq gaat naar Amerika

04 april 2023

De smartphonebank Bunq heeft een bankvergunning aangevraagd in de VS.


Miljardenverlies voor De Nederlandsche Bank

24 maart 2023

Dit jaar zal de DNB een verlies maken van maar liefst 3 miljard euro. De bank verwacht dat ze verlieslatend zal zijn tot 2028.


Gezamenlijke monitoring transacties door banken

03 maart 2023

Het kabinet wil dat banken transacties van klanten gezamenlijk gaan opvolgen. Zo zouden criminelen met meerdere bankrekeningen sneller gevat worden.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl