Je bent hier: Home > Nieuws > Wat hebben topleiders gemeen?

Wat hebben topleiders gemeen?

Wat hebben topleiders gemeen?

20 oktober 2022 - door Laurens

Heb je er ook altijd al van gedroomd om je eigen bedrijf op te richten? Wie zou er nou niet graag de nieuwe Steve Jobs, of de nieuwe Bill Gates worden?

Of je jouw ambities meteen zo hoog moet leggen, dat weet ik niet, maar dromen van een rendabel bedrijf zou je toch wel mogen doen. Om zover te geraken, kan het altijd interessant zijn om naar voorbeeldfiguren te gaan kijken. Als we spreken over voorbeeldfiguren, dan hebben we het inderdaad wel over enkele van de grootste bedrijfsleiders aller tijden. In dit artikel belichten we enkele zaken die wij toch wel opvallend vinden. Onthoud alleen dat er geen succesformule bestaat om een (groot) bedrijf succesvol op te starten. Dit artikel is dan ook enkel bedoeld om je wat inspiratie te geven.

Starten vanuit een passie

Veel topleiders die hun bedrijf hebben opgestart, deden dat over het algemeen vanuit een passie. Ze vertrokken niet vanuit het idee dat ze veel geld zouden gaan verdienen met hun ideeën. Ze deden het omdat ze een bepaalde verandering wilden zien in de wereld. Ze deden het omdat ze iets wilden betekenen voor de wereld. Ze deden het, omdat ze van hun hobby hun beroep wilden maken. De meesten onder hen hebben veel opgeofferd om hun bedrijf te kunnen starten. Sommigen hebben al hun zekerheid op het spel gezet, om te geraken waar ze vandaag de dag staan. Daarmee wil ik jou uiteraard niet aanzetten om hetzelfde te doen, maar je moet er wel even bij stil staan dat deze mensen anders nooit zo ver waren geraakt. Er zijn namelijk ook veel mensen die op die manier alles zijn kwijt geraakt, dus het risico is groot.

De belangrijkste les die je hieruit moet trekken, is dat je best start uit een passie en vooral niet met de intentie om er veel aan te verdienen. Kijk hoe ver je kunt gaan en weeg de risico’s af ten opzichte van wat ze je kunnen opleveren. Ga bovendien nooit over één nacht ijs.

Een gezamenlijke interesse in lezen (vaak over finance)

Wat zou volgens jou de gezamenlijke interesse zijn van veel topmanagers? Golfen, dure sportauto’s of een wijncollectie? Misschien zijn daar ook velen in geïnteresseerd, maar als we kijken naar het verleden, dan zien we vooral vaak lezen terugkomen. Om een eigen bedrijf uit de grond te stampen en verder uit te bouwen, heb je heel veel kennis nodig. Boeken zijn nog altijd een van de belangrijkste bronnen van kennis. Daarom zijn er zoveel topleiders die houden van lezen. 

Velen onder hen lezen over finance en de manieren waarop ze hun bedrijf kunnen financieren. Ook boeken omtrent leiderschap, of het werken met andere mensen doen het vaak goed. Op zich maakt het niet uit wat je leest, zolang je maar het gevoel hebt dat het je ook effectief iets kan bijbrengen. 

Tot slot

Je kunt er niet voor kiezen om een topleider te worden, daar is waarschijnlijk ook een beetje geluk voor nodig. Wel kan je veel doen om jezelf verder te ontwikkelen en zo een betere versie van jezelf worden. Nog een laatste gouden raad om af te sluiten: in het leven zijn er veel zaken die gaan met vallen en opstaan, dus verlies vooral de moed niet.

Finst

Laatste artikels over Finance


Wat moet je weten bij het overnemen van een bedrijf? Een Gids voor Succesvolle Bedrijfsovernames

30 april 2024

Het overnemen van een bedrijf kan een opwindende en lucratieve onderneming zijn, maar het is ook een complex proces dat zorgvuldige planning en strategie vereist.


Benzineprijs op hoogste peil in vijf maanden

22 maart 2024

UnitedConsumers meldt dat de landelijke gemiddelde benzineprijs op 2,20 euro ligt, waardoor de prijzen weer flink duurder zijn geworden.


Wero wordt de opvolger van iDEAL

06 november 2023

EPI combineert de technologie van iDEAL en Payconiq en wil hiermee een Europese standaard in de markt zetten.


Aantal miljonairs in Nederland blijft groeien

16 augustus 2023

Uit het jaarlijkse Global Wealth Report van de bank Credit Suisse blijkt dat er in 2021 maar liefst 26.000 Nederlanders miljonair zijn geworden.


bunq ziet tegoeden van klanten alweer verdubbelen

20 juli 2023

De neobank bunq stelde eerder deze week een nieuwe update voor en gaf meteen aan dat het klantenbestand is aangedikt tot 9 miljoen.


Risico op bankencrisis is klein volgens IMF

12 april 2023

Het Internationaal Monetair Fonds schat de kans op een nieuwe en wereldwijde bankencrisis in op slechts 15 procent.


Bunq gaat naar Amerika

04 april 2023

De smartphonebank Bunq heeft een bankvergunning aangevraagd in de VS.


Miljardenverlies voor De Nederlandsche Bank

24 maart 2023

Dit jaar zal de DNB een verlies maken van maar liefst 3 miljard euro. De bank verwacht dat ze verlieslatend zal zijn tot 2028.


Gezamenlijke monitoring transacties door banken

03 maart 2023

Het kabinet wil dat banken transacties van klanten gezamenlijk gaan opvolgen. Zo zouden criminelen met meerdere bankrekeningen sneller gevat worden.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl