Je bent hier: Home > Nieuws > Waarom geld soms gelukkig maakt

Waarom geld soms gelukkig maakt

Waarom geld soms gelukkig maakt

02 november 2022 - door Laurens

Heel vaak hoor je het gezegde dat geld niet gelukkig maakt. Of dat ook echt zo is, dat kan je beter voor jezelf uitzoeken.

In dit artikel willen we je niet vertellen of je gelukkig moet worden van geld of niet. We zullen gewoon proberen om onze kijk te geven op de zaken en wij denken dat geld soms wel gelukkig maakt. Lees hieronder waarom...

Geld als middel

Als je geld wil verdienen, alleen maar om het te hebben, dan zal je er hoogstwaarschijnlijk niet gelukkig van worden. Het is misschien een doel van je om een bepaald bedrag te verdienen binnen een bepaalde tijd, maar meestal zit er meer achter. Waarom wil je die geldsom precies bij elkaar sparen? Velen zeggen dat geld geen doel op zich is, maar wel een middel om je doelen te bereiken.

Geld kan je bijvoorbeeld gelukkig maken als je het kunt gebruiken om je dromen achterna te jagen. Misschien wou je al je hele leven een reis maken naar een ver eiland, maar was je dat tot nu toe nog nooit gelukt omdat je het geld er niet voor had. Uiteraard als je het geld wel hebt en je kunt deze reis maken, dan kan je toch stellen dat het geld je gelukkig maakt? Je hoeft uiteraard niet akkoord te gaan, het is maar hoe je het zelf bekijkt.

Geld voor anderen…

Een ander gezegde dat we vaak horen, is dat geven leuker is dan krijgen. Dit hoeft niet noodzakelijk voor jou zo te zijn, maar voor velen voelt dat alleszins wel zo aan. Ook daar komt geld natuurlijk van pas. Het stelt je in staat om een geschenk te kopen voor een van je geliefden, maar het kan je ook in staat stellen om iets te verwezenlijken voor de maatschappij. Je kunt bijvoorbeeld eten schenken aan mensen die het zich niet kunnen veroorloven, of je kunt zelfs proberen om een groter project op te zetten. Ook in die zin kan geld vast wel gelukkig maken.

Tot slot

Geld zal vast niet iedereen en ook niet op elk moment gelukkig maken. Wie geld moet beheren heeft ook zorgen rond zijn hoofd, maar het is wel zo dat geld hebben de zaken makkelijker kan maken. Sta je sceptisch ten opzichte van geld? Dan is het misschien omdat je nog niet goed weet voor welk doel jij het geld zou inzetten, op een manier dat jou gelukkig maakt. Je hoeft het niet met ons eens te zijn, maar we hopen wel dat we je konden inspireren om het eens van een andere kant te bekijken.


Laatste artikels over Finance


Vanaf januari een flinke verhoging van het pensioen voor bouwvakkers

23 november 2022

Er komt een flinke verhoging van het pensioen aan voor bouwvakkers, timmerlieden en ook anderen die bij het pensioenfonds voor de bouw zijn aangesloten.
Lees meer


Ook huisdieren kosten geld

18 november 2022

Vragen jouw kinderen ook al lang voor dat lieve schattige konijntje in de tuin? Of heb je ook al je hele leven gedroomd om die grote hond in huis te halen als je eindelijk in je eigen huis woont?
Lees meer


Jongeren in de bijstand lopen groot risico op financiële problemen

16 november 2022

Jongeren die een bijstandsuitkering ontvangen lopen een grote kans om in financiële problemen te komen.
Lees meer


Kapitaalintensief versus arbeidsintensief

10 november 2022

Woorden als kapitaalintensief en arbeidsintensief worden heel vaak gebruikt in de bedrijfswereld. De vraag is alleen waar ze voor staan.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken