Je bent hier: Home > Nieuws > Waarom geld soms gelukkig maakt

Waarom geld soms gelukkig maakt

Waarom geld soms gelukkig maakt

02 november 2022 - door Laurens

Heel vaak hoor je het gezegde dat geld niet gelukkig maakt. Of dat ook echt zo is, dat kan je beter voor jezelf uitzoeken.

In dit artikel willen we je niet vertellen of je gelukkig moet worden van geld of niet. We zullen gewoon proberen om onze kijk te geven op de zaken en wij denken dat geld soms wel gelukkig maakt. Lees hieronder waarom...

Geld als middel

Als je geld wil verdienen, alleen maar om het te hebben, dan zal je er hoogstwaarschijnlijk niet gelukkig van worden. Het is misschien een doel van je om een bepaald bedrag te verdienen binnen een bepaalde tijd, maar meestal zit er meer achter. Waarom wil je die geldsom precies bij elkaar sparen? Velen zeggen dat geld geen doel op zich is, maar wel een middel om je doelen te bereiken.

Geld kan je bijvoorbeeld gelukkig maken als je het kunt gebruiken om je dromen achterna te jagen. Misschien wou je al je hele leven een reis maken naar een ver eiland, maar was je dat tot nu toe nog nooit gelukt omdat je het geld er niet voor had. Uiteraard als je het geld wel hebt en je kunt deze reis maken, dan kan je toch stellen dat het geld je gelukkig maakt? Je hoeft uiteraard niet akkoord te gaan, het is maar hoe je het zelf bekijkt.

Geld voor anderen…

Een ander gezegde dat we vaak horen, is dat geven leuker is dan krijgen. Dit hoeft niet noodzakelijk voor jou zo te zijn, maar voor velen voelt dat alleszins wel zo aan. Ook daar komt geld natuurlijk van pas. Het stelt je in staat om een geschenk te kopen voor een van je geliefden, maar het kan je ook in staat stellen om iets te verwezenlijken voor de maatschappij. Je kunt bijvoorbeeld eten schenken aan mensen die het zich niet kunnen veroorloven, of je kunt zelfs proberen om een groter project op te zetten. Ook in die zin kan geld vast wel gelukkig maken.

Tot slot

Geld zal vast niet iedereen en ook niet op elk moment gelukkig maken. Wie geld moet beheren heeft ook zorgen rond zijn hoofd, maar het is wel zo dat geld hebben de zaken makkelijker kan maken. Sta je sceptisch ten opzichte van geld? Dan is het misschien omdat je nog niet goed weet voor welk doel jij het geld zou inzetten, op een manier dat jou gelukkig maakt. Je hoeft het niet met ons eens te zijn, maar we hopen wel dat we je konden inspireren om het eens van een andere kant te bekijken.

Finst

Laatste artikels over Finance


Benzineprijs op hoogste peil in vijf maanden

22 maart 2024

UnitedConsumers meldt dat de landelijke gemiddelde benzineprijs op 2,20 euro ligt, waardoor de prijzen weer flink duurder zijn geworden.


Wero wordt de opvolger van iDEAL

06 november 2023

EPI combineert de technologie van iDEAL en Payconiq en wil hiermee een Europese standaard in de markt zetten.


Aantal miljonairs in Nederland blijft groeien

16 augustus 2023

Uit het jaarlijkse Global Wealth Report van de bank Credit Suisse blijkt dat er in 2021 maar liefst 26.000 Nederlanders miljonair zijn geworden.


bunq ziet tegoeden van klanten alweer verdubbelen

20 juli 2023

De neobank bunq stelde eerder deze week een nieuwe update voor en gaf meteen aan dat het klantenbestand is aangedikt tot 9 miljoen.


Risico op bankencrisis is klein volgens IMF

12 april 2023

Het Internationaal Monetair Fonds schat de kans op een nieuwe en wereldwijde bankencrisis in op slechts 15 procent.


Bunq gaat naar Amerika

04 april 2023

De smartphonebank Bunq heeft een bankvergunning aangevraagd in de VS.


Miljardenverlies voor De Nederlandsche Bank

24 maart 2023

Dit jaar zal de DNB een verlies maken van maar liefst 3 miljard euro. De bank verwacht dat ze verlieslatend zal zijn tot 2028.


Gezamenlijke monitoring transacties door banken

03 maart 2023

Het kabinet wil dat banken transacties van klanten gezamenlijk gaan opvolgen. Zo zouden criminelen met meerdere bankrekeningen sneller gevat worden.


Ondanks hoge inflatie blijven mensen reizen boeken

28 februari 2023

In januari boekten meer dan 3 miljoen Nederlanders een buitenlandse reis.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl