Je bent hier: Home > Nieuws > Ook huisdieren kosten geld

Ook huisdieren kosten geld

Ook huisdieren kosten geld

18 november 2022 - door Laurens

Vragen jouw kinderen ook al lang voor dat lieve schattige konijntje in de tuin? Of heb je ook al je hele leven gedroomd om die grote hond in huis te halen als je eindelijk in je eigen huis woont?

We kunnen het zeker begrijpen, want veel mensen zijn dol op huisdieren. Deze pagina gaat echter niet over hoe je een huisdier moet verzorgen, maar wel over financiën. Je kunt het vast en zeker wel raden, maar de twee gaan eigenlijk hand in hand. Zorgen voor een huisdier kost geld, soms veel geld. Heb je dat er niet voor over, of kan je het moeilijk betalen? Dan is het nu misschien niet het geschikte moment om een huisdier te nemen. In dit artikel gaan we wat dieper in op de kosten…

Voeding

Een vaste kost die iedereen met een huisdier heeft, is de voeding. Je hond, konijn, kat, vis of gelijk welk ander huisdier zal moeten eten. Voeding kan je vinden van gespecialiseerde merken, maar sommige supermarkten verkopen ook dierenvoeding onder hun eigen huismerk. Welke voeding je het liefst wil geven, dat bepaal je natuurlijk zelf. Wel moet je weten dat er een groot prijsverschil kan zitten tussen de verschillende merken. Bovendien kan het ook zo zijn dat jouw huisdier een bepaalde allergie heeft, waardoor hij of zij alleen maar zeer specifieke voeding mag krijgen. In dat geval zullen de kosten nog een stuk hoger zijn. 

Waar je ook rekening mee dient te houden, is dat bepaalde dieren meer voedsel nodig hebben dan andere. Voor vissen koop je een klein doosje, waar ze makkelijk enkele maanden mee verder kunnen. Een hond daarentegen heeft vaak twee bakjes per dag nodig.

Speelgoed

Naast voedsel, hebben veel dieren ook nood aan speeltjes. Sommige speeltjes dienen om zich te vermaken, terwijl andere speeltjes dienen om het brein van je huisdier uit te dagen. Ook met speelgoed kan je eigenlijk zover gaan als je zelf wil, maar weet dat vele huisdieren ook effectief speelgoed nodig hebben. Geef je ze dat niet en gaan ze zich vervelen? Dan staan wij niet in voor het feit dat ze aan de bank gaan krabben…

Dierenarts en onvoorziene kosten

Net zoals wij naar de dokter gaan, moeten huisdieren om de zoveel tijd naar een dierenarts. Een regelmatige check-up is belangrijk voor de gezondheid van je kleine vriend. Een dierenarts is echter ook helemaal niet goedkoop. 

Zeker wanneer er onvoorziene omstandigheden de kop opsteken kan de rekening erg duur worden. Wat bijvoorbeeld als je huisdier plots een operatie moet ondergaan? De kosten kunnen dan al erg snel oplopen.

Tot slot

Wil je echt graag een huisdier? Zorg dan zeker ook dat het financiële plaatje klopt. Een huisdier kost veel geld, niet alleen in de aanschaf, maar vooral ook de verzorging van het diertje. Laat de situatie het momenteel niet toe? Dan kan je het misschien maar beter even uitstellen naar een later moment. Tussendoor kan je vast en zeker een oplossing vinden om toch ook met diertjes in contact te komen. Ga bijvoorbeeld een keer langs in het asiel, of geef je zelfs op voor vrijwilligerswerk. Er zijn heel wat mogelijkheden!

Finst

Laatste artikels over Finance


Wat moet je weten bij het overnemen van een bedrijf? Een Gids voor Succesvolle Bedrijfsovernames

30 april 2024

Het overnemen van een bedrijf kan een opwindende en lucratieve onderneming zijn, maar het is ook een complex proces dat zorgvuldige planning en strategie vereist.


Benzineprijs op hoogste peil in vijf maanden

22 maart 2024

UnitedConsumers meldt dat de landelijke gemiddelde benzineprijs op 2,20 euro ligt, waardoor de prijzen weer flink duurder zijn geworden.


Wero wordt de opvolger van iDEAL

06 november 2023

EPI combineert de technologie van iDEAL en Payconiq en wil hiermee een Europese standaard in de markt zetten.


Aantal miljonairs in Nederland blijft groeien

16 augustus 2023

Uit het jaarlijkse Global Wealth Report van de bank Credit Suisse blijkt dat er in 2021 maar liefst 26.000 Nederlanders miljonair zijn geworden.


bunq ziet tegoeden van klanten alweer verdubbelen

20 juli 2023

De neobank bunq stelde eerder deze week een nieuwe update voor en gaf meteen aan dat het klantenbestand is aangedikt tot 9 miljoen.


Risico op bankencrisis is klein volgens IMF

12 april 2023

Het Internationaal Monetair Fonds schat de kans op een nieuwe en wereldwijde bankencrisis in op slechts 15 procent.


Bunq gaat naar Amerika

04 april 2023

De smartphonebank Bunq heeft een bankvergunning aangevraagd in de VS.


Miljardenverlies voor De Nederlandsche Bank

24 maart 2023

Dit jaar zal de DNB een verlies maken van maar liefst 3 miljard euro. De bank verwacht dat ze verlieslatend zal zijn tot 2028.


Gezamenlijke monitoring transacties door banken

03 maart 2023

Het kabinet wil dat banken transacties van klanten gezamenlijk gaan opvolgen. Zo zouden criminelen met meerdere bankrekeningen sneller gevat worden.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl