Je bent hier: Home > Nieuws > Ook huisdieren kosten geld

Ook huisdieren kosten geld

Ook huisdieren kosten geld

18 november 2022 - door Laurens

Vragen jouw kinderen ook al lang voor dat lieve schattige konijntje in de tuin? Of heb je ook al je hele leven gedroomd om die grote hond in huis te halen als je eindelijk in je eigen huis woont?

We kunnen het zeker begrijpen, want veel mensen zijn dol op huisdieren. Deze pagina gaat echter niet over hoe je een huisdier moet verzorgen, maar wel over financiën. Je kunt het vast en zeker wel raden, maar de twee gaan eigenlijk hand in hand. Zorgen voor een huisdier kost geld, soms veel geld. Heb je dat er niet voor over, of kan je het moeilijk betalen? Dan is het nu misschien niet het geschikte moment om een huisdier te nemen. In dit artikel gaan we wat dieper in op de kosten…

Voeding

Een vaste kost die iedereen met een huisdier heeft, is de voeding. Je hond, konijn, kat, vis of gelijk welk ander huisdier zal moeten eten. Voeding kan je vinden van gespecialiseerde merken, maar sommige supermarkten verkopen ook dierenvoeding onder hun eigen huismerk. Welke voeding je het liefst wil geven, dat bepaal je natuurlijk zelf. Wel moet je weten dat er een groot prijsverschil kan zitten tussen de verschillende merken. Bovendien kan het ook zo zijn dat jouw huisdier een bepaalde allergie heeft, waardoor hij of zij alleen maar zeer specifieke voeding mag krijgen. In dat geval zullen de kosten nog een stuk hoger zijn. 

Waar je ook rekening mee dient te houden, is dat bepaalde dieren meer voedsel nodig hebben dan andere. Voor vissen koop je een klein doosje, waar ze makkelijk enkele maanden mee verder kunnen. Een hond daarentegen heeft vaak twee bakjes per dag nodig.

Speelgoed

Naast voedsel, hebben veel dieren ook nood aan speeltjes. Sommige speeltjes dienen om zich te vermaken, terwijl andere speeltjes dienen om het brein van je huisdier uit te dagen. Ook met speelgoed kan je eigenlijk zover gaan als je zelf wil, maar weet dat vele huisdieren ook effectief speelgoed nodig hebben. Geef je ze dat niet en gaan ze zich vervelen? Dan staan wij niet in voor het feit dat ze aan de bank gaan krabben…

Dierenarts en onvoorziene kosten

Net zoals wij naar de dokter gaan, moeten huisdieren om de zoveel tijd naar een dierenarts. Een regelmatige check-up is belangrijk voor de gezondheid van je kleine vriend. Een dierenarts is echter ook helemaal niet goedkoop. 

Zeker wanneer er onvoorziene omstandigheden de kop opsteken kan de rekening erg duur worden. Wat bijvoorbeeld als je huisdier plots een operatie moet ondergaan? De kosten kunnen dan al erg snel oplopen.

Tot slot

Wil je echt graag een huisdier? Zorg dan zeker ook dat het financiële plaatje klopt. Een huisdier kost veel geld, niet alleen in de aanschaf, maar vooral ook de verzorging van het diertje. Laat de situatie het momenteel niet toe? Dan kan je het misschien maar beter even uitstellen naar een later moment. Tussendoor kan je vast en zeker een oplossing vinden om toch ook met diertjes in contact te komen. Ga bijvoorbeeld een keer langs in het asiel, of geef je zelfs op voor vrijwilligerswerk. Er zijn heel wat mogelijkheden!


Laatste artikels over Finance


Vanaf januari een flinke verhoging van het pensioen voor bouwvakkers

23 november 2022

Er komt een flinke verhoging van het pensioen aan voor bouwvakkers, timmerlieden en ook anderen die bij het pensioenfonds voor de bouw zijn aangesloten.
Lees meer


Jongeren in de bijstand lopen groot risico op financiële problemen

16 november 2022

Jongeren die een bijstandsuitkering ontvangen lopen een grote kans om in financiële problemen te komen.
Lees meer


Kapitaalintensief versus arbeidsintensief

10 november 2022

Woorden als kapitaalintensief en arbeidsintensief worden heel vaak gebruikt in de bedrijfswereld. De vraag is alleen waar ze voor staan.
Lees meer


Waarom geld soms gelukkig maakt

02 november 2022

Heel vaak hoor je het gezegde dat geld niet gelukkig maakt. Of dat ook echt zo is, dat kan je beter voor jezelf uitzoeken.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken