Je bent hier: Home > Nieuws > Vanaf januari een flinke verhoging van het pensioen voor bouwvakkers

Vanaf januari een flinke verhoging van het pensioen voor bouwvakkers

Vanaf januari een flinke verhoging van het pensioen voor bouwvakkers

23 november 2022 - door Dylan

Er komt een flinke verhoging van het pensioen aan voor bouwvakkers, timmerlieden en ook anderen die bij het pensioenfonds voor de bouw zijn aangesloten.

De verhoging gaat per 1 januari van het nieuwe jaar in. In totaal zal de uitkering met 14,52 procent verhoogd worden. Daarmee is het een van de grootste stijgingen ooit.

Voordeel voor gepensioneerden en nog werkenden

In totaal zijn er 800.000 mensen aangesloten bij het pensioenfonds BPFBouw. Het gaat daarbij om zowel gepensioneerden als mensen die op het moment nog altijd werkzaam zijn. Door de verhoging van het pensioen krijgen de reeds gepensioneerden vanaf januari te maken met een flinke verhoging van hun uitkering. Ook de nog werkenden, die dus nog geld afdragen voor het pensioen, hebben profijt van deze verhoging. Zij krijgen er namelijk een flink hogere uitkering door als ze eenmaal met pensioen zijn gegaan.

Hoge prijzen

De verhoging van het pensioen zorgt voor vreugde bij bestuursvoorzitter Eline Lundgren. Volgens haar is de stijging namelijk hard nodig, omdat de hogere prijzen voor vervelende situaties kunnen leiden. Om die reden is ze blij te kunnen zeggen dat er hogere pensioenen aan zitten te komen voor mensen die werken of werkten in de bouw. Het is overigens niet de eerste stijging van de pensioenen in de bouw. Eerder dit jaar was er namelijk ook al een verhoging van 2,5 procent.

Ook andere pensioenen verhoogd

Metaalbewerkers en zorgmedewerkers kregen eerder ook al te maken met een verhoging van de pensioenen. Met respectievelijk 4,2 en 6 procent waren die stijgingen wel minder fors. Van de grote pensioenfondsen staat het fonds van de bouw er op financieel vlak het beste voor. Mede dankzij de hoge rente was er in oktober een dekkingsgraad van 140 procent. Voor een verhoging van de pensioenen moet er een dekkingsgraad van minimaal 105 procent zijn.

Verhoging AOW

De stijging van het pensioen komt ook nog eens bovenop een stijging van de AOW. De uitkering van de AOW gaat per januari namelijk met 10 procent omhoog. Al deze verhogingen worden doorgevoerd in verband met de hoge inflatie. In oktober was er sprake van maar liefst 14,3 procent inflatie. Veel pensioenfondsen, waaronder ook BPFBouw, hebben de laatste jaren de pensioenen niet met de inflatie mee laten stijgen. Pensioenfondsen voldeden dankzij de lage rente niet aan de minimale dekkingsgraad die nodig was om de pensioenen mee te laten stijgen.

Finst

Laatste artikels over Finance


Wat moet je weten bij het overnemen van een bedrijf? Een Gids voor Succesvolle Bedrijfsovernames

30 april 2024

Het overnemen van een bedrijf kan een opwindende en lucratieve onderneming zijn, maar het is ook een complex proces dat zorgvuldige planning en strategie vereist.


Benzineprijs op hoogste peil in vijf maanden

22 maart 2024

UnitedConsumers meldt dat de landelijke gemiddelde benzineprijs op 2,20 euro ligt, waardoor de prijzen weer flink duurder zijn geworden.


Wero wordt de opvolger van iDEAL

06 november 2023

EPI combineert de technologie van iDEAL en Payconiq en wil hiermee een Europese standaard in de markt zetten.


Aantal miljonairs in Nederland blijft groeien

16 augustus 2023

Uit het jaarlijkse Global Wealth Report van de bank Credit Suisse blijkt dat er in 2021 maar liefst 26.000 Nederlanders miljonair zijn geworden.


bunq ziet tegoeden van klanten alweer verdubbelen

20 juli 2023

De neobank bunq stelde eerder deze week een nieuwe update voor en gaf meteen aan dat het klantenbestand is aangedikt tot 9 miljoen.


Risico op bankencrisis is klein volgens IMF

12 april 2023

Het Internationaal Monetair Fonds schat de kans op een nieuwe en wereldwijde bankencrisis in op slechts 15 procent.


Bunq gaat naar Amerika

04 april 2023

De smartphonebank Bunq heeft een bankvergunning aangevraagd in de VS.


Miljardenverlies voor De Nederlandsche Bank

24 maart 2023

Dit jaar zal de DNB een verlies maken van maar liefst 3 miljard euro. De bank verwacht dat ze verlieslatend zal zijn tot 2028.


Gezamenlijke monitoring transacties door banken

03 maart 2023

Het kabinet wil dat banken transacties van klanten gezamenlijk gaan opvolgen. Zo zouden criminelen met meerdere bankrekeningen sneller gevat worden.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl