Je bent hier: Home > Nieuws > Geld verdienen aan recreatie

Geld verdienen aan recreatie

Geld verdienen aan recreatie

29 november 2022 - door Laurens

Mensen houden van avonturen. Ze willen dingen beleven, die tot de verbeelding spreken.

Ze willen fun maken met vrienden en familie, zodat ze leuke herinneringen hebben om te koesteren. Deze filosofie heeft geleid tot bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in recreatie. Ook jij kunt geld verdienen door dromen waar te maken. In dit artikel schetsen we voor jou de mogelijkheden, met enkele praktische voorbeelden. Houd er wel rekening mee dat niet iedere optie voor iedereen van toepassing is. Je kunt deze blog beter zien als een bron van inspiratie, maar het is geen kant en klaar stappenplan van A tot Z.

Start vanuit je eigen interesses

Recreatie is een zeer brede term. Je kunt er eigenlijk alles onder plaatsen, wat mensen doen in hun vrije tijd. Zelfs wandelen door het bos kan gezien worden als recreatie. Daarom zal het belangrijk zijn om origineel uit de hoek te komen. Waarom zouden mensen anders gaan betalen voor recreatieve activiteiten, als er ook gratis opties bestaan. Je moet ervoor zorgen dat de mensen speciaal tot bij jou komen om een bepaalde activiteit uit te oefenen.

Hoe je dat best kunt doen? Door te starten vanuit je eigen passie. Ik zal enkele voorbeelden geven van hoe je dat praktisch kunt aanpakken. Ben jij een echte dierenvriend en werk je graag met kinderen? Denk dan aan het uitbouwen van een kinderboerderij. Hou je van varen op het water? Misschien kan je dan iets doen met boottochtjes. Door te starten vanuit je eigen enthousiasme, kan je dat veel makkelijker overbrengen op je toekomstige klanten. Bovendien zal het op die manier ook beter lukken om creatief uit de hoek te komen.

Durf ’out of the box’ te denken

De voorbeelden die ik hierboven heb gegeven zijn niet zo origineel. Als je een kinderboerderij gaat starten, dan heb je heel wat concurrentie. Daarom hebben we ook laten verstaan dat je moet starten vanuit je passie, maar het gaat veel verder dan dat. Durf een keer out of the box te denken. Doe iets wat een ander ook doet, maar dan op een heel andere manier. Zorg ervoor dat de mensen tot bij jou willen komen, speciaal om wat jij te bieden hebt.

Ook de cijfertjes moeten kloppen

Van je passie je beroep proberen te maken is absoluut een goed idee, maar ook de cijfertjes moeten kloppen. Het is geen goed idee om je zonder een duidelijk financieel plan in zo’n avontuur te storten. 

Afhankelijk van welk type bedrijf je wil opstarten en uiteraard ook afhankelijk van het feit of je al dan niet een lening nodig hebt, zal je een formeel of informeel financieel plan moeten opstellen. De formele versie, is een plan waarmee je echt naar de bank stapt. De informele versie dient eerder voor eigen gebruik.

In zo’n plan hoor je uiteen te zetten welke kosten je zult hebben en hoe je die schikt te betalen. Let wel op, want de kosten worden nogal vaak onderschat. Dit kan je maar beter vermijden als je wil dat jouw droom ook echt een droom blijft.

Finst

Laatste artikels over Finance


Wat moet je weten bij het overnemen van een bedrijf? Een Gids voor Succesvolle Bedrijfsovernames

30 april 2024

Het overnemen van een bedrijf kan een opwindende en lucratieve onderneming zijn, maar het is ook een complex proces dat zorgvuldige planning en strategie vereist.


Benzineprijs op hoogste peil in vijf maanden

22 maart 2024

UnitedConsumers meldt dat de landelijke gemiddelde benzineprijs op 2,20 euro ligt, waardoor de prijzen weer flink duurder zijn geworden.


Wero wordt de opvolger van iDEAL

06 november 2023

EPI combineert de technologie van iDEAL en Payconiq en wil hiermee een Europese standaard in de markt zetten.


Aantal miljonairs in Nederland blijft groeien

16 augustus 2023

Uit het jaarlijkse Global Wealth Report van de bank Credit Suisse blijkt dat er in 2021 maar liefst 26.000 Nederlanders miljonair zijn geworden.


bunq ziet tegoeden van klanten alweer verdubbelen

20 juli 2023

De neobank bunq stelde eerder deze week een nieuwe update voor en gaf meteen aan dat het klantenbestand is aangedikt tot 9 miljoen.


Risico op bankencrisis is klein volgens IMF

12 april 2023

Het Internationaal Monetair Fonds schat de kans op een nieuwe en wereldwijde bankencrisis in op slechts 15 procent.


Bunq gaat naar Amerika

04 april 2023

De smartphonebank Bunq heeft een bankvergunning aangevraagd in de VS.


Miljardenverlies voor De Nederlandsche Bank

24 maart 2023

Dit jaar zal de DNB een verlies maken van maar liefst 3 miljard euro. De bank verwacht dat ze verlieslatend zal zijn tot 2028.


Gezamenlijke monitoring transacties door banken

03 maart 2023

Het kabinet wil dat banken transacties van klanten gezamenlijk gaan opvolgen. Zo zouden criminelen met meerdere bankrekeningen sneller gevat worden.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl