Je bent hier: Home > Nieuws > Wat is investeren in jezelf?

Wat is investeren in jezelf?

Wat is investeren in jezelf?

05 december 2022 - door Laurens

Je hoort wel vaker zeggen dat je moet investeren in jezelf, maar de vraag is wat dat dan precies betekent. Je kunt toch geen aandelen van jezelf gaan kopen.

In dit artikel vertellen we je wat het volgens ons betekent om te investeren in jezelf. Bovendien zullen we je enkele praktische voorbeelden geven over hoe je dit kunt doen. Belangrijk om te weten is dat niet iedere methode even goed bij iedereen past. Je moet dus voor jezelf uitmaken wat je fijn vindt en wat niet. Laten we er nu maar vlug aan beginnen!

Wat is investeren in jezelf

Wanneer we spreken over investeren in jezelf, dan hebben we het over geld, tijd of andere middelen spenderen om jezelf “beter” te maken. Beter maken is echter een zeer ruim begrip en eigenlijk is dat ook logisch, want het betekent voor iedere persoon iets anders. Concreet gesteld, zou iedereen de beste versie van zichzelf kunnen worden. Laat ons even kijken hoe dat in de praktijk zou kunnen werken.

Stel je hebt een grote passie voor een bepaalde sport. In dat geval kan je blijven trainen om op die manier steeds beter te worden in die sport. De tijd die je spendeert aan de training, of het geld dat je uitgeeft aan bijvoorbeeld een coach of trainingsmateriaal, is in dat geval een investering in jezelf.

Hetzelfde kan je zeggen over kennis die je kunt opdoen. Dit is eigenlijk de meest gekende investering die je in jezelf kunt doen. Waarom volgen we onderwijs of nieuwe cursussen? Inderdaad, om beter te worden in een aspect waarin we graag willen verbeteren.

Tot slot is er ook nog een derde categorie. Je kunt namelijk ook investeren in je eigen geluk. In de praktijk kan dit natuurlijk ook heel veel aspecten aannemen. Je kunt gelukkig worden van een ontspannende avond, dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een etentje. Sommige mensen zouden zich gelukkiger voelen mochten ze wat vaker aan sport kunnen doen, dan kan je bijvoorbeeld in jezelf investeren door naar een fitness te gaan. Bovendien kiezen veel mensen tegenwoordig ook voor zaken als mental coaching enzovoort. De mogelijkheden lijken wel eindeloos.

Wie in zichzelf investeert, werkt aan zijn toekomst

De wereld verandert continu. Zo gaat het in bedrijven en ook in de privésfeer. Om ervoor te zorgen dat je klaar bent voor de onbekende uitdagingen van morgen, kan het een goed idee zijn om te blijven investeren in jezelf. Er wordt wel eens gezegd dat wie in zichzelf investeert, ook meteen investeert in z’n eigen toekomst. Als je er even bij stil staat, dan kom je erachter dat er zeker wel iets van waarheid inzit.

Hoe je dat dan precies moet gaan aanpakken, dat kan je helemaal zelf bepalen. Het is jouw leven, dus het is ook aan jou om te identificeren wat jou gelukkiger zou maken. Wat wil jij graag over een bepaalde tijd kunnen, dat vandaag misschien nog niet zo goed lukt? Denk er maar even over na, er zal vast wel iets zijn…

Finst

Laatste artikels over Finance


Wat moet je weten bij het overnemen van een bedrijf? Een Gids voor Succesvolle Bedrijfsovernames

30 april 2024

Het overnemen van een bedrijf kan een opwindende en lucratieve onderneming zijn, maar het is ook een complex proces dat zorgvuldige planning en strategie vereist.


Benzineprijs op hoogste peil in vijf maanden

22 maart 2024

UnitedConsumers meldt dat de landelijke gemiddelde benzineprijs op 2,20 euro ligt, waardoor de prijzen weer flink duurder zijn geworden.


Wero wordt de opvolger van iDEAL

06 november 2023

EPI combineert de technologie van iDEAL en Payconiq en wil hiermee een Europese standaard in de markt zetten.


Aantal miljonairs in Nederland blijft groeien

16 augustus 2023

Uit het jaarlijkse Global Wealth Report van de bank Credit Suisse blijkt dat er in 2021 maar liefst 26.000 Nederlanders miljonair zijn geworden.


bunq ziet tegoeden van klanten alweer verdubbelen

20 juli 2023

De neobank bunq stelde eerder deze week een nieuwe update voor en gaf meteen aan dat het klantenbestand is aangedikt tot 9 miljoen.


Risico op bankencrisis is klein volgens IMF

12 april 2023

Het Internationaal Monetair Fonds schat de kans op een nieuwe en wereldwijde bankencrisis in op slechts 15 procent.


Bunq gaat naar Amerika

04 april 2023

De smartphonebank Bunq heeft een bankvergunning aangevraagd in de VS.


Miljardenverlies voor De Nederlandsche Bank

24 maart 2023

Dit jaar zal de DNB een verlies maken van maar liefst 3 miljard euro. De bank verwacht dat ze verlieslatend zal zijn tot 2028.


Gezamenlijke monitoring transacties door banken

03 maart 2023

Het kabinet wil dat banken transacties van klanten gezamenlijk gaan opvolgen. Zo zouden criminelen met meerdere bankrekeningen sneller gevat worden.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl