Je bent hier: Home > Nieuws > Bankier steelt 45.000 euro en krijgt beroepsverbod

Bankier steelt 45.000 euro en krijgt beroepsverbod

Bankier steelt 45.000 euro en krijgt beroepsverbod

18 januari 2023 - door Noah

Een bankier van een Nederlandse bank heeft een beroepsverbod gekregen voor een periode van twee jaar. Dit omdat hij 45.000 gestolen heeft van een klant.

Het geld van de klant werd door de bankier overgemaakt op zijn eigen rekening, weliswaar bij een andere bank. Om het misdrijf te kunnen plegen leende de man de laptop van een collega. Ook verhoogde hij de limiet van zijn creditcard en de creditcard van zijn vriendin. Daar haalde hij dan cash geld mee af om opnieuw op zijn rekening te storten. Alle misdrijven werden gepleegd omdat de bankier gokverslaafd was en nood had aan extra geld om te kunnen blijven gokken.

Betalingsregeling getroffen

De bankier ontkende de misdrijven niet en mag nu van de Tuchtcommissie Banken gedurende twee jaren niet meer in de banksector werken. Met het slachtoffer heeft hij een betalingsregeling getroffen om de geleden schade weer terug te betalen.

Niet het enige beroepsverbod

De man die het grote bedrag stal van een klant is niet de enige bankmedewerker die een beroepsverbod opgelegd heeft gekregen deze week. Zo werd er namelijk aan een andere medewerker een verbod van acht maanden uitgedeeld. Hij stal geen geld, maar stuurde vertrouwelijke informatie naar zijn eigen mailadres en die van zijn zoon. Hiermee schond hij de bankierseed en daardoor mag hij dus flink wat maanden niet in de sector werken.

Tenslotte legde de Tuchtcommissie Banken ook nog een voorwaardelijk beroepsverbod op van drie maanden aan een medewerker die zich schuldig maakte aan het begluren van de rekeningen van bekenden.

Finst

Laatste artikels over Finance


Wat moet je weten bij het overnemen van een bedrijf? Een Gids voor Succesvolle Bedrijfsovernames

30 april 2024

Het overnemen van een bedrijf kan een opwindende en lucratieve onderneming zijn, maar het is ook een complex proces dat zorgvuldige planning en strategie vereist.


Benzineprijs op hoogste peil in vijf maanden

22 maart 2024

UnitedConsumers meldt dat de landelijke gemiddelde benzineprijs op 2,20 euro ligt, waardoor de prijzen weer flink duurder zijn geworden.


Wero wordt de opvolger van iDEAL

06 november 2023

EPI combineert de technologie van iDEAL en Payconiq en wil hiermee een Europese standaard in de markt zetten.


Aantal miljonairs in Nederland blijft groeien

16 augustus 2023

Uit het jaarlijkse Global Wealth Report van de bank Credit Suisse blijkt dat er in 2021 maar liefst 26.000 Nederlanders miljonair zijn geworden.


bunq ziet tegoeden van klanten alweer verdubbelen

20 juli 2023

De neobank bunq stelde eerder deze week een nieuwe update voor en gaf meteen aan dat het klantenbestand is aangedikt tot 9 miljoen.


Risico op bankencrisis is klein volgens IMF

12 april 2023

Het Internationaal Monetair Fonds schat de kans op een nieuwe en wereldwijde bankencrisis in op slechts 15 procent.


Bunq gaat naar Amerika

04 april 2023

De smartphonebank Bunq heeft een bankvergunning aangevraagd in de VS.


Miljardenverlies voor De Nederlandsche Bank

24 maart 2023

Dit jaar zal de DNB een verlies maken van maar liefst 3 miljard euro. De bank verwacht dat ze verlieslatend zal zijn tot 2028.


Gezamenlijke monitoring transacties door banken

03 maart 2023

Het kabinet wil dat banken transacties van klanten gezamenlijk gaan opvolgen. Zo zouden criminelen met meerdere bankrekeningen sneller gevat worden.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl