Je bent hier: Home > Nieuws > Bankier steelt 45.000 euro en krijgt beroepsverbod

Bankier steelt 45.000 euro en krijgt beroepsverbod

Bankier steelt 45.000 euro en krijgt beroepsverbod

18 januari 2023 - door Noah

Een bankier van een Nederlandse bank heeft een beroepsverbod gekregen voor een periode van twee jaar. Dit omdat hij 45.000 gestolen heeft van een klant.

Het geld van de klant werd door de bankier overgemaakt op zijn eigen rekening, weliswaar bij een andere bank. Om het misdrijf te kunnen plegen leende de man de laptop van een collega. Ook verhoogde hij de limiet van zijn creditcard en de creditcard van zijn vriendin. Daar haalde hij dan cash geld mee af om opnieuw op zijn rekening te storten. Alle misdrijven werden gepleegd omdat de bankier gokverslaafd was en nood had aan extra geld om te kunnen blijven gokken.

Betalingsregeling getroffen

De bankier ontkende de misdrijven niet en mag nu van de Tuchtcommissie Banken gedurende twee jaren niet meer in de banksector werken. Met het slachtoffer heeft hij een betalingsregeling getroffen om de geleden schade weer terug te betalen.

Niet het enige beroepsverbod

De man die het grote bedrag stal van een klant is niet de enige bankmedewerker die een beroepsverbod opgelegd heeft gekregen deze week. Zo werd er namelijk aan een andere medewerker een verbod van acht maanden uitgedeeld. Hij stal geen geld, maar stuurde vertrouwelijke informatie naar zijn eigen mailadres en die van zijn zoon. Hiermee schond hij de bankierseed en daardoor mag hij dus flink wat maanden niet in de sector werken.

Tenslotte legde de Tuchtcommissie Banken ook nog een voorwaardelijk beroepsverbod op van drie maanden aan een medewerker die zich schuldig maakte aan het begluren van de rekeningen van bekenden.


Laatste artikels over Finance


Een op de vijf werkenden wisselde in 2022 van baan

26 januari 2023

In 2022 maakten 1,5 miljoen mensen de overstap naar een andere werkgever. Volgens het UWV gaat het om 1 op de 5 werknemers.
Lees meer


Belastingambtenaar verdacht van lekken van informatie

25 januari 2023

De rechtbank in Amsterdam heeft een belastingambtenaar veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur.
Lees meer


Het verschil tussen arm en rijk is opnieuw toegenomen

17 januari 2023

In de afgelopen drie jaar is de kloof tussen arm en rijk opnieuw toegenomen.
Lees meer


Duits dorp eindelijk ontruimd

16 januari 2023

De Duitse politie zegt dat de actie van honderden klimaatactivisten in het dorp Lützerath is afgelopen.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken