Je bent hier: Home > Nieuws > Online boekhoudprogramma's voor de vooruitstrevende zzp'er

Online boekhoudprogramma's voor de vooruitstrevende zzp'er

Online boekhoudprogramma's voor de vooruitstrevende zzp'er

31 januari 2023 - door Redactie

Als vooruitstrevende zzp'er wil jij dat je altijd alle zaken op orde hebt. Zo zorg je ervoor dat jij het overzicht behoudt, de rust bewaart en klaar bent voor nieuwe werkzaamheden.

Omdat je als zzp’er dagelijks voor verschillende uitdagingen komt te staan is het fijn dat je alles op orde hebt, zeker als het gaat om je boekhouding. Als je dit artikel leest ben je misschien zelf al rond gaan kijken en heb je gezocht op termen als ‘boekhouding zzp online’. Dat komt goed uit want in dit artikel benoemen we alles wat belangrijk is als het gaat om online boekhoudsoftware voor zzp’ers, lees dus vooral verder om meer te weten te komen.

Waarom boekhoudsoftware?

Jij als zzp’er bent vanzelfsprekend altijd druk in de weer met je werkzaamheden en hebt daarom wel andere zaken aan je hoofd dan je boekhouding. Het leukste aan zzp’er zijn is het ondernemen en zelf je geld verdienen. Een van de dingen die vaak minder leuk gevonden wordt is de administratie, hier heb je dan ook het liefst zo min mogelijk van. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel verschillende online boekhoudprogramma’s voor zpp’ers die ervoor zorgen dat de administratie zo min mogelijk is, zodat jij zoveel mogelijk tijd over hebt voor de zaken waar jij je op wilt focussen. In dit soort programma’s verwerk je vaak zelf je uren en scan je alle bonnen in, de programma’s doen daarna het overgrote deel van het werk. Hierna kun je gemakkelijk vanuit je administratie de facturen versturen en de betalingen uitvoeren.

De voordelen van online boekhoudprogramma’s

Het gebruik maken van een online boekhoudprogramma brengt verschillende voordelen met zich mee. Een van de meest vanzelfsprekende voordelen is dat het je een hele hoop tijd gaat schelen. Maar daarnaast zijn er nog meer voordelen waar soms niet gelijk aan gedacht wordt. Zo kunnen je facturen vaak direct vanuit deze software online verstuurd worden, en kan je bij veel van deze programma’s ook sneller betaald worden omdat zij een slimme betaallink meesturen met deze facturen. Daarnaast kan je in online boekhoudprogramma’s bonnen en facturen in realtime scannen en verwerken, zodat je cijfers altijd up to date zijn. Ook kan je niet alleen betaalverzoeken sturen vanuit het programma, maar kan je ook direct zelf betalingen doen. Doordat alles gecentraliseerd is in de software heb je altijd inzicht in de cijfers van jouw onderneming. Deze gegevens zijn opgeslagen in de cloud waardoor ze ook altijd en overal beschikbaar zijn. Daarnaast is het zo dat online boekhoudprogramma’s vaak een vaste lage prijs hanteren waardoor ze ook nog eens erg voordelig zijn om mee te werken.

Frisse start

Ben jij een vooruitstrevende zzp’er die graag onderneemt en zijn tijd graag efficiënt besteedt? Dan is het wellicht wat om dit jaar met een frisse start te beginnen qua boekhouding en gebruik te gaan maken van een online boekhoudprogramma. Zo kan je het jaar goed beginnen en vanaf hier al je boekhouding gecentraliseerd in een online programma bijhouden. Op deze manier kan je gebruik maken van alle voordelen die dit met zich mee brengt, en je tijd meer besteden aan het ondernemen.

Finst

Laatste artikels over Finance


Wat moet je weten bij het overnemen van een bedrijf? Een Gids voor Succesvolle Bedrijfsovernames

30 april 2024

Het overnemen van een bedrijf kan een opwindende en lucratieve onderneming zijn, maar het is ook een complex proces dat zorgvuldige planning en strategie vereist.


Benzineprijs op hoogste peil in vijf maanden

22 maart 2024

UnitedConsumers meldt dat de landelijke gemiddelde benzineprijs op 2,20 euro ligt, waardoor de prijzen weer flink duurder zijn geworden.


Wero wordt de opvolger van iDEAL

06 november 2023

EPI combineert de technologie van iDEAL en Payconiq en wil hiermee een Europese standaard in de markt zetten.


Aantal miljonairs in Nederland blijft groeien

16 augustus 2023

Uit het jaarlijkse Global Wealth Report van de bank Credit Suisse blijkt dat er in 2021 maar liefst 26.000 Nederlanders miljonair zijn geworden.


bunq ziet tegoeden van klanten alweer verdubbelen

20 juli 2023

De neobank bunq stelde eerder deze week een nieuwe update voor en gaf meteen aan dat het klantenbestand is aangedikt tot 9 miljoen.


Risico op bankencrisis is klein volgens IMF

12 april 2023

Het Internationaal Monetair Fonds schat de kans op een nieuwe en wereldwijde bankencrisis in op slechts 15 procent.


Bunq gaat naar Amerika

04 april 2023

De smartphonebank Bunq heeft een bankvergunning aangevraagd in de VS.


Miljardenverlies voor De Nederlandsche Bank

24 maart 2023

Dit jaar zal de DNB een verlies maken van maar liefst 3 miljard euro. De bank verwacht dat ze verlieslatend zal zijn tot 2028.


Gezamenlijke monitoring transacties door banken

03 maart 2023

Het kabinet wil dat banken transacties van klanten gezamenlijk gaan opvolgen. Zo zouden criminelen met meerdere bankrekeningen sneller gevat worden.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl