Je bent hier: Home > Nieuws > Is een auto leasen voordelig?

Is een auto leasen voordelig?

Is een auto leasen voordelig?

03 februari 2023 - door Redactie

Je bent toe aan een nieuwe auto. Jouw huidige auto past niet meer bij jouw behoeftes en daarnaast vind je hem ook niet meer zo mooi. Je zoekt daarom naar een upgrade, maar zo makkelijk is dat nog niet. De prijzen zijn vrij hoog...

En je hebt er niet bepaald zin in om te veel geld uit te geven. Gelukkig kun je een auto leasen bij financialleaseforyou.nl. Meer informatie? Lees dan gauw verder!

De voordelen van leasen

Leasen is enorm populair. In de autowereld is het bijna niet meer weg te denken, maar ook worden andere voertuigen en zelfs een hoop spullen geleased! Het is zo populair, omdat je een bepaald bedrag per maand betaalt. Deze kosten zullen altijd hetzelfde zijn. Ook als je per ongeluk schade hebt aangebracht aan jouw auto of er iets stuk is, zullen de kosten niet hoger oplopen. Op deze manier is een auto gebruiken erg toegankelijk. Je hoeft immers niet in de oneindigheid te gaan sparen tot je eindelijk genoeg geld hebt om een auto te kopen. Het is wel belangrijk om te weten dat je een contract hebt met de leasemaatschappij waarvan jij de auto hebt gekregen. Binnen de periode van het contract mag je gebruik maken van de auto en moet je betalen. De auto lever je aan het eind van het contract gewoon weer in, omdat de auto eigendom is van de leasemaatschappij.

Zelfs nog beter dan een tweedehandse auto!

Waarschijnlijk denk je bij jezelf: maar ik kan toch ook gewoon een tweedehandse auto kopen? Absoluut, maar dan is er een grote kans dat je alsnog duurder uit bent. De auto mag dan op zichzelf best goedkoop zijn, maar het is en blijft een auto met gebruikssporen. Het kan dus zomaar zo zijn dat bepaalde onderdelen van de auto kapot gaan. Daardoor krijg je alsnog te maken met extra kosten, terwijl je met een auto van een leasemaatschappij een vast bedrag per maand betaalt. Daarnaast ben je met een lease auto verzekerd van kwaliteit, terwijl een tweedehandse auto wellicht mankementen heeft die de verkoper bewust niet heeft benoemd. Al met al genoeg reden om te leasen, zodat je verzekerd bent van kwaliteit en alsnog een voordelige prijs betaalt.

Een auto leasen brengt dus erg veel voordelen met zich mee. Wil je nu financial lease berekenen voor jouw specifieke situatie? Neem dan vooral een kijkje op de site van Financial Lease For You!

Finst

Laatste artikels over Finance


Wat moet je weten bij het overnemen van een bedrijf? Een Gids voor Succesvolle Bedrijfsovernames

30 april 2024

Het overnemen van een bedrijf kan een opwindende en lucratieve onderneming zijn, maar het is ook een complex proces dat zorgvuldige planning en strategie vereist.


Benzineprijs op hoogste peil in vijf maanden

22 maart 2024

UnitedConsumers meldt dat de landelijke gemiddelde benzineprijs op 2,20 euro ligt, waardoor de prijzen weer flink duurder zijn geworden.


Wero wordt de opvolger van iDEAL

06 november 2023

EPI combineert de technologie van iDEAL en Payconiq en wil hiermee een Europese standaard in de markt zetten.


Aantal miljonairs in Nederland blijft groeien

16 augustus 2023

Uit het jaarlijkse Global Wealth Report van de bank Credit Suisse blijkt dat er in 2021 maar liefst 26.000 Nederlanders miljonair zijn geworden.


bunq ziet tegoeden van klanten alweer verdubbelen

20 juli 2023

De neobank bunq stelde eerder deze week een nieuwe update voor en gaf meteen aan dat het klantenbestand is aangedikt tot 9 miljoen.


Risico op bankencrisis is klein volgens IMF

12 april 2023

Het Internationaal Monetair Fonds schat de kans op een nieuwe en wereldwijde bankencrisis in op slechts 15 procent.


Bunq gaat naar Amerika

04 april 2023

De smartphonebank Bunq heeft een bankvergunning aangevraagd in de VS.


Miljardenverlies voor De Nederlandsche Bank

24 maart 2023

Dit jaar zal de DNB een verlies maken van maar liefst 3 miljard euro. De bank verwacht dat ze verlieslatend zal zijn tot 2028.


Gezamenlijke monitoring transacties door banken

03 maart 2023

Het kabinet wil dat banken transacties van klanten gezamenlijk gaan opvolgen. Zo zouden criminelen met meerdere bankrekeningen sneller gevat worden.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl