Je bent hier: Home > Nieuws > Ondanks hoge inflatie blijven mensen reizen boeken

Ondanks hoge inflatie blijven mensen reizen boeken

Ondanks hoge inflatie blijven mensen reizen boeken

28 februari 2023 - door Redactie

In januari boekten meer dan 3 miljoen Nederlanders een buitenlandse reis.

De NOS deed een bevraging bij diverse reisorganisaties om te peilen of mensen nog reizen boeken. Dat wordt blijkbaar nog volop gedaan. De bevindingen worden bevestigd door de cijfers van de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisbureaus (ANVR). Bij de aangesloten reisbureaus werden in januari reizen verkocht aan 3 miljoen Nederlanders.

Inflatie

De hoge inflatie maakt alle producten duurder. We betalen meer in de supermarkt, maar ook reizen is niet goedkoper geworden. De duurdere brandstof en hogere kosten voor personeel, verwarming, airco, voedsel en dergelijke worden doorgerekend aan de klanten. Volgens Sunweb zijn reizen hierdoor zo'n 15 tot 25% duurder geworden op een jaar tijd.

De hoge inflatie doet mensen wel meer kiezen voor een all-in vakantie. Hierbij weet je vandaag al wat jouw vakantie zal kosten. Kies je voor een bed and breakfast of half pension formule, dan moet je nog een budget overhouden voor de andere maaltijden. Bij een all-in heb je deze zorgen niet.

Drukke periode

Traditioneel gezien worden vakanties voor de zomermaanden reeds geboekt in januari tot maart. Er worden ook vroegboekkortingen gegeven om mensen te stimuleren om tijdig te boeken. Op die manier kan er snel een hoge bezetting gerealiseerd worden in de vluchten en de hotels.

Wie niet gebonden is aan vooraf vastgelegde vakantieperiodes en zich altijd kan vrijmaken, kan wachten en kiezen voor een last minute vakantie. Deze reizen zijn goedkoper omdat de maatschappijen op deze manier de laatste vrije plaatsen in de vluchten en hotels proberen verkopen. Je moet dan wel tevreden zijn met wat er aangeboden wordt.

Finst

Laatste artikels over Finance


Benzineprijs op hoogste peil in vijf maanden

22 maart 2024

UnitedConsumers meldt dat de landelijke gemiddelde benzineprijs op 2,20 euro ligt, waardoor de prijzen weer flink duurder zijn geworden.


Wero wordt de opvolger van iDEAL

06 november 2023

EPI combineert de technologie van iDEAL en Payconiq en wil hiermee een Europese standaard in de markt zetten.


Aantal miljonairs in Nederland blijft groeien

16 augustus 2023

Uit het jaarlijkse Global Wealth Report van de bank Credit Suisse blijkt dat er in 2021 maar liefst 26.000 Nederlanders miljonair zijn geworden.


bunq ziet tegoeden van klanten alweer verdubbelen

20 juli 2023

De neobank bunq stelde eerder deze week een nieuwe update voor en gaf meteen aan dat het klantenbestand is aangedikt tot 9 miljoen.


Risico op bankencrisis is klein volgens IMF

12 april 2023

Het Internationaal Monetair Fonds schat de kans op een nieuwe en wereldwijde bankencrisis in op slechts 15 procent.


Bunq gaat naar Amerika

04 april 2023

De smartphonebank Bunq heeft een bankvergunning aangevraagd in de VS.


Miljardenverlies voor De Nederlandsche Bank

24 maart 2023

Dit jaar zal de DNB een verlies maken van maar liefst 3 miljard euro. De bank verwacht dat ze verlieslatend zal zijn tot 2028.


Gezamenlijke monitoring transacties door banken

03 maart 2023

Het kabinet wil dat banken transacties van klanten gezamenlijk gaan opvolgen. Zo zouden criminelen met meerdere bankrekeningen sneller gevat worden.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl