Je bent hier: Home > Nieuws > Ondanks hoge inflatie blijven mensen reizen boeken

Ondanks hoge inflatie blijven mensen reizen boeken

Ondanks hoge inflatie blijven mensen reizen boeken

28 februari 2023 - door Redactie

In januari boekten meer dan 3 miljoen Nederlanders een buitenlandse reis.

De NOS deed een bevraging bij diverse reisorganisaties om te peilen of mensen nog reizen boeken. Dat wordt blijkbaar nog volop gedaan. De bevindingen worden bevestigd door de cijfers van de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisbureaus (ANVR). Bij de aangesloten reisbureaus werden in januari reizen verkocht aan 3 miljoen Nederlanders.

Inflatie

De hoge inflatie maakt alle producten duurder. We betalen meer in de supermarkt, maar ook reizen is niet goedkoper geworden. De duurdere brandstof en hogere kosten voor personeel, verwarming, airco, voedsel en dergelijke worden doorgerekend aan de klanten. Volgens Sunweb zijn reizen hierdoor zo'n 15 tot 25% duurder geworden op een jaar tijd.

De hoge inflatie doet mensen wel meer kiezen voor een all-in vakantie. Hierbij weet je vandaag al wat jouw vakantie zal kosten. Kies je voor een bed and breakfast of half pension formule, dan moet je nog een budget overhouden voor de andere maaltijden. Bij een all-in heb je deze zorgen niet.

Drukke periode

Traditioneel gezien worden vakanties voor de zomermaanden reeds geboekt in januari tot maart. Er worden ook vroegboekkortingen gegeven om mensen te stimuleren om tijdig te boeken. Op die manier kan er snel een hoge bezetting gerealiseerd worden in de vluchten en de hotels.

Wie niet gebonden is aan vooraf vastgelegde vakantieperiodes en zich altijd kan vrijmaken, kan wachten en kiezen voor een last minute vakantie. Deze reizen zijn goedkoper omdat de maatschappijen op deze manier de laatste vrije plaatsen in de vluchten en hotels proberen verkopen. Je moet dan wel tevreden zijn met wat er aangeboden wordt.


Laatste artikels over Finance


Miljardenverlies voor De Nederlandsche Bank

24 maart 2023

Dit jaar zal de DNB een verlies maken van maar liefst 3 miljard euro. De bank verwacht dat ze verlieslatend zal zijn tot 2028.
Lees meer


Gezamenlijke monitoring transacties door banken

03 maart 2023

Het kabinet wil dat banken transacties van klanten gezamenlijk gaan opvolgen. Zo zouden criminelen met meerdere bankrekeningen sneller gevat worden.
Lees meer


Teveel winkels hanteren pin-only politiek

17 februari 2023

Volgens De Nederlandsche Bank moeten winkeliers cash geld als wettig betaalmiddel blijven aanvaarden.
Lees meer


Kwart minder gas verbruikt in 2022

16 februari 2023

Het Centraal Bureau voor de Statistiek becijferde dat er in Nederland vorig jaar een kwart minder gas werd verbruikt.
Lees meer



geld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nl







Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken