Je bent hier: Home > Nieuws > Liever een recreatiewoning kopen dan sparen

Liever een recreatiewoning kopen dan sparen

Liever een recreatiewoning kopen dan sparen

09 oktober 2017

Sparen wordt steeds minder aantrekkelijk. Meerdere banken bieden ondertussen al totaal geen spaarrente meer aan.

Andere banken zijn nog niet zo ver, maar sturen wel gemiddeld eens per maand een bericht naar spaarders dan de spaarrente wederom wordt verlaagd. Eigenlijk heb je in deze tijd geluk als je nog 0,1 procent rente weet te krijgen op je spaarrekening. Dit heeft natuurlijk gevolgen. Steeds meer mensen gaan nu namelijk zoeken naar een andere manier om toch voordeel te hebben van hun vermogen. Het kopen van een recreatiewoning is hierbij erg in trek. 

Waarom een recreatiewoning kopen?

Voor mensen met een groter vermogen is het niet meer interessant om het geld op een spaarrekening te laten staan. Hier spelen vakantieparken slim op in door meer recreatiewoningen beschikbaar te stellen voor de verkoop. Hierbij wordt het totaalpakket wel erg aantrekkelijk gemaakt. Je hoeft alleen maar een recreatiewoning te kopen en het park regelt in de meeste gevallen alle andere zaken, zoals het verhuren van de recreatiewoning, het inhouden van heffingen en het betalen van belastingen. Uiteindelijk is het rendement de moeite waard. Een ouder stel uit het Zuid-Hollandse Bergschenhoek kocht niet één maar twee recreatiewoningen en profiteert van 6,5 procent op jaarbasis. 

Gegarandeerd rendement

Jarenlang een gegarandeerd rendement van maar liefst 6,5 procent tegenover een spaarrente van 0,1 procent, als je geluk hebt. De keuze is natuurlijk makkelijk gemaakt. Hier zit wel direct het addertje onder het gras. De keuze wordt makkelijk gemaakt en daarmee soms ook te makkelijk. Veel mensen hebben niet eerder een recreatiewoning gekocht en zijn niet goed bekend met wat hierbij komt kijken. Onbetrouwbare partijen weten dit natuurlijk ook. Er komen dan ook geregeld valse beloften voorbij en afspraken die totaal niet worden nagekomen. Het is daarom wel heel belangrijk om je goed te laten adviseren, het liefst door een onafhankelijke partij. 

Vastgoed staat op nummer 1

Steeds meer mensen gaan zoeken naar andere mogelijkheden om meer geld uit hun vermogen te halen. Banken zien de ene spaarrekening na de andere magerder worden, gewoonweg omdat men het geld niet meer wil sparen en liever gaat investeren of beleggen. Op dit moment staat investeren in vastgoed op de eerste plaats van meest populaire alternatieven voor het ‘ouderwetse’ sparen op een bankspaarrekening. 


Laatste artikels over Vastgoed


Is investeren in vastgoed een goede belegging?

22 oktober 2018

Als je een redelijk bedrag aan vermogen hebt dan vraag je je misschien af hoe je dit het beste kunt beleggen.
Lees meer
geld lenen kost geld