Je bent hier: Home > Nieuws > Liever een recreatiewoning kopen dan sparen

Liever een recreatiewoning kopen dan sparen

Liever een recreatiewoning kopen dan sparen

09 oktober 2017 - door Redactie

Sparen wordt steeds minder aantrekkelijk. Meerdere banken bieden ondertussen al totaal geen spaarrente meer aan.

Andere banken zijn nog niet zo ver, maar sturen wel gemiddeld eens per maand een bericht naar spaarders dan de spaarrente wederom wordt verlaagd. Eigenlijk heb je in deze tijd geluk als je nog 0,1 procent rente weet te krijgen op je spaarrekening. Dit heeft natuurlijk gevolgen. Steeds meer mensen gaan nu namelijk zoeken naar een andere manier om toch voordeel te hebben van hun vermogen. Het kopen van een recreatiewoning is hierbij erg in trek. 

Waarom een recreatiewoning kopen?

Voor mensen met een groter vermogen is het niet meer interessant om het geld op een spaarrekening te laten staan. Hier spelen vakantieparken slim op in door meer recreatiewoningen beschikbaar te stellen voor de verkoop. Hierbij wordt het totaalpakket wel erg aantrekkelijk gemaakt. Je hoeft alleen maar een recreatiewoning te kopen en het park regelt in de meeste gevallen alle andere zaken, zoals het verhuren van de recreatiewoning, het inhouden van heffingen en het betalen van belastingen. Uiteindelijk is het rendement de moeite waard. Een ouder stel uit het Zuid-Hollandse Bergschenhoek kocht niet één maar twee recreatiewoningen en profiteert van 6,5 procent op jaarbasis. 

Gegarandeerd rendement

Jarenlang een gegarandeerd rendement van maar liefst 6,5 procent tegenover een spaarrente van 0,1 procent, als je geluk hebt. De keuze is natuurlijk makkelijk gemaakt. Hier zit wel direct het addertje onder het gras. De keuze wordt makkelijk gemaakt en daarmee soms ook te makkelijk. Veel mensen hebben niet eerder een recreatiewoning gekocht en zijn niet goed bekend met wat hierbij komt kijken. Onbetrouwbare partijen weten dit natuurlijk ook. Er komen dan ook geregeld valse beloften voorbij en afspraken die totaal niet worden nagekomen. Het is daarom wel heel belangrijk om je goed te laten adviseren, het liefst door een onafhankelijke partij. 

Vastgoed staat op nummer 1

Steeds meer mensen gaan zoeken naar andere mogelijkheden om meer geld uit hun vermogen te halen. Banken zien de ene spaarrekening na de andere magerder worden, gewoonweg omdat men het geld niet meer wil sparen en liever gaat investeren of beleggen. Op dit moment staat investeren in vastgoed op de eerste plaats van meest populaire alternatieven voor het ‘ouderwetse’ sparen op een bankspaarrekening. 

Finst

Laatste artikels over Vastgoed


Prijzen Nederlandse huizen herstellen weer

25 september 2023

De prijzen van de Nederlandse huizen lijken de daling achter zich te laten. In augustus zijn de prijzen voor de derde maand op rij lichtjes gestegen.


Groot tekort aan woningen in Nederland

12 juli 2023

Dit jaar is er een tekort op de woningmarkt van maar liefst 390.000 woningen.


Huizenprijzen weer gestegen

06 juli 2023

In het afgelopen kwartaal kwam de daling van de huizenprijzen tot stilstand. Tegenover het eerste kwartaal werden huizen weer 2,8% duurder.


Starters zien een derde van hun inkomen naar hypotheeklasten gaan

27 maart 2023

Uit onderzoek van ING blijkt dat starters 32,9% van hun inkomen naar de het aflossen van de hypotheek zien gaan.


Puntensysteem en belastingen maken verhuur woningen onaantrekkelijk

23 maart 2023

Steeds meer huurwoningen worden op de markt verkocht omdat de verhuurder het rendement fors ziet dalen.


Huizenprijzen kunnen flink lager

16 maart 2023

Volgens Rabobank en ABN Amro zullen de huizenprijzen in de komende periode sterk corrigeren.


Starter maakt weinig kans op woning

20 februari 2023

Een alleenverdienende starter kan in Nederland vrijwel geen woning kopen.


Prijzen van huizen in Nederland dalen nog verder

13 januari 2023

Voor het tweede kwartaal op rij zijn in Nederland de huizenprijzen verder gedaald.


Huizenmarkt begint te veranderen: prijzen van huizen dalen weer

06 oktober 2022

De laatste cijfers van makelaarsvereniging NVM laten zien dat er een verandering gaande is op de huizenmarkt.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl