Je bent hier: Home > Nieuws > Wat is de beste creditcard voor in het buitenland?

Wat is de beste creditcard voor in het buitenland?

Wat is de beste creditcard voor in het buitenland?

05 mei 2018 - door Redactie

Als je naar het buitenland gaat met vakantie of voor een zakelijke trip, dan wil je overal gemakkelijk en veilig kunnen betalen bij restaurants, hotels en winkels.

Een creditcard biedt doorgaans het grootste gemak bij betalingen in het buitenland. Er zijn echter verschillende banken, instanties en creditcardmaatschappijen die je een creditcard kunnen verstrekken voor jouw betalingen in het buitenland. De bekendste creditcards zijn die van VISA, Mastercard en American Express. Wat zijn nu de verschillen tussen deze creditcards en worden alle creditcards wereldwijd geaccepteerd?

Mastercard en VISA worden wereldwijd het meest geaccepteerd

Als je veel reist naar veel verschillende bestemmingen over de hele wereld, dan kun je het beste kiezen voor een creditcard van Mastercard of van VISA. Beide creditcards worden op meer dan 30 miljoen plaatsen wereldwijd geaccepteerd. Met beide creditcards kom je in geen enkele grote stad op de wereld zonder geld te zitten. Als je een creditcard van American Express of Diners Club overweegt, dan zul je voorafgaand aan jouw reis goed moeten uitzoeken of je creditcard geaccepteerd wordt in het gebied waar je naartoe reist.

Creditcard van jouw bank of niet?

Als je in het buitenland wilt betalen met je creditcard, dan is het niet van belang welke bank of instelling de kaart heeft uitgegeven. Het enige dat telt is dat het symbool van Mastercard of VISA afgebeeld staat. Vrijwel elke bank, zoals bijvoorbeeld de Rabobank, ABN AMRO en ING, biedt hun klanten een creditcard aan die gekoppeld is aan hun rekening. Dit heeft als voordeel dat aankopen automatisch 1 keer per maand worden afgeschreven zodat je geen onnodige rente betaalt. Daarnaast zijn er ook andere instellingen en winkels die een creditcard uitgeven waarvan de ANWB de bekendste is. Ten slotte heb je ook de mogelijkheid om een creditcard direct bij de creditcardmaatschappij aan te vragen. Let er bij het gebruik van de creditcard op dat er voldoende fondsen op je bankrekening staan, zodat je niet onnodig rente betaalt over jouw aankopen.

Bestedingslimiet en kosten

Elke soort creditcard heeft verschillende uitvoeringen die verschillen qua bestedingslimiet, jaarlijkse kosten en rentepercentage. Zo zijn er bijvoorbeeld de ICS Mastercards met een Mastercard Classic, een Mastercard Gold of een Mastercard Black. Bij de Visa creditcards is er de Visa World Card, de World Card Gold en de World Card Platinum. Je betaalt vaak meer voor een Gold of een Platinum, maar je profiteert dan ook van een hoger bestedingslimiet en tal van aanvullende verzekeringen zodat je in het buitenland veilig, makkelijk en comfortabel kunt betalen.

Vergelijk klassieke creditcards >>

Finst

Laatste artikels over Kredietkaarten


Neobank bunq lanceert gratis creditcards

21 december 2023

Finn is de naam van de nieuwe persoonlijke assistent van bunq. Via een chatfunctie krijg je snel antwoorden op al je vragen.


Inchecken met creditcard in OV op steeds meer plekken mogelijk

09 oktober 2022

In steeds meer regio’s kunnen reizigers niet alleen met hun OV-chipkaart, maar ook met een creditcard, bankpas, mobiele telefoon of smartwatch contactloos in- en uitchecken.


Contant geld blijft populair

15 juni 2021

Ondanks een toename van het elektronisch betalen, zal contant betalen nog een tijdje belangrijk blijven.


Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

30 september 2020

Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.


Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.


Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.


2 miljard dollar zoek bij betalingsverwerker Wirecard

19 juni 2020

De Duitse betaalgigant Wirecard moest opbiechten dat het 2 miljard dollar niet meer kan vinden. Op de beurs wordt het aandeel fors afgestraft.


Coronacrisis zorgt voor doorbraak contactloos betalen

15 juni 2020

Uit cijfers van Mastercard blijkt dat 78% van alle transacties in Europa contactloos gebeurde.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl