Je bent hier: Home > Nieuws > Wat is de beste creditcard voor in het buitenland?

Wat is de beste creditcard voor in het buitenland?

Wat is de beste creditcard voor in het buitenland?

05 mei 2018

Als je naar het buitenland gaat met vakantie of voor een zakelijke trip, dan wil je overal gemakkelijk en veilig kunnen betalen bij restaurants, hotels en winkels.

Een creditcard biedt doorgaans het grootste gemak bij betalingen in het buitenland. Er zijn echter verschillende banken, instanties en creditcardmaatschappijen die je een creditcard kunnen verstrekken voor jouw betalingen in het buitenland. De bekendste creditcards zijn die van VISA, Mastercard en American Express. Wat zijn nu de verschillen tussen deze creditcards en worden alle creditcards wereldwijd geaccepteerd?

Mastercard en VISA worden wereldwijd het meest geaccepteerd

Als je veel reist naar veel verschillende bestemmingen over de hele wereld, dan kun je het beste kiezen voor een creditcard van Mastercard of van VISA. Beide creditcards worden op meer dan 30 miljoen plaatsen wereldwijd geaccepteerd. Met beide creditcards kom je in geen enkele grote stad op de wereld zonder geld te zitten. Als je een creditcard van American Express of Diners Club overweegt, dan zul je voorafgaand aan jouw reis goed moeten uitzoeken of je creditcard geaccepteerd wordt in het gebied waar je naartoe reist.

Creditcard van jouw bank of niet?

Als je in het buitenland wilt betalen met je creditcard, dan is het niet van belang welke bank of instelling de kaart heeft uitgegeven. Het enige dat telt is dat het symbool van Mastercard of VISA afgebeeld staat. Vrijwel elke bank, zoals bijvoorbeeld de Rabobank, ABN AMRO en ING, biedt hun klanten een creditcard aan die gekoppeld is aan hun rekening. Dit heeft als voordeel dat aankopen automatisch 1 keer per maand worden afgeschreven zodat je geen onnodige rente betaalt. Daarnaast zijn er ook andere instellingen en winkels die een creditcard uitgeven waarvan de ANWB de bekendste is. Ten slotte heb je ook de mogelijkheid om een creditcard direct bij de creditcardmaatschappij aan te vragen. Let er bij het gebruik van de creditcard op dat er voldoende fondsen op je bankrekening staan, zodat je niet onnodig rente betaalt over jouw aankopen.

Bestedingslimiet en kosten

Elke soort creditcard heeft verschillende uitvoeringen die verschillen qua bestedingslimiet, jaarlijkse kosten en rentepercentage. Zo zijn er bijvoorbeeld de ICS Mastercards met een Mastercard Classic, een Mastercard Gold of een Mastercard Black. Bij de Visa creditcards is er de Visa World Card, de World Card Gold en de World Card Platinum. Je betaalt vaak meer voor een Gold of een Platinum, maar je profiteert dan ook van een hoger bestedingslimiet en tal van aanvullende verzekeringen zodat je in het buitenland veilig, makkelijk en comfortabel kunt betalen.

Vergelijk klassieke creditcards >>


Laatste artikels over Kredietkaarten


Waarom worden prepaid creditcards soms niet aanvaard?

11 juni 2019

Bij het huren van een auto of het boeken van een hotel worden prepaid creditcards soms niet aanvaard. Hoe komt dit eigenlijk?
Lees meer


Apple lanceert eigen credit card

04 april 2019

Apple lanceert in de zomer in de VS zijn eigen credit card. Achter de schermen wordt er wel samengewerkt met Goldman Sachs en Mastercard.
Lees meer


Zo gebruik je je creditcard op een verantwoorde manier

15 februari 2019

Een creditcard is reuze handig. Je kunt er online aankopen mee betalen en in het buitenland mee afrekenen zonder dat je vreemd geld op zak hoeft te hebben.
Lees meer


Wat is het alternatief voor een creditcard?

11 december 2018

Steeds meer mensen hebben een creditcard. Dit betaalmiddel is erg handig voor het doen van betalingen in het buitenland of voor het betalen van online aankopen.
Lees meer


Hoe houd ik mijn creditcard uitgaven binnen de perken?

05 november 2018

Steeds meer mensen winkelen online en steeds meer mensen hebben voor dat doel een creditcard. En de meeste creditcards hebben een bestedingslimiet van 2.500 euro of meer.
Lees meer
geld lenen kost geld