Je bent hier: Home > Nieuws > Wat is de beste creditcard voor in het buitenland?

Wat is de beste creditcard voor in het buitenland?

Wat is de beste creditcard voor in het buitenland?

05 mei 2018

Als je naar het buitenland gaat met vakantie of voor een zakelijke trip, dan wil je overal gemakkelijk en veilig kunnen betalen bij restaurants, hotels en winkels.

Een creditcard biedt doorgaans het grootste gemak bij betalingen in het buitenland. Er zijn echter verschillende banken, instanties en creditcardmaatschappijen die je een creditcard kunnen verstrekken voor jouw betalingen in het buitenland. De bekendste creditcards zijn die van VISA, Mastercard en American Express. Wat zijn nu de verschillen tussen deze creditcards en worden alle creditcards wereldwijd geaccepteerd?

Mastercard en VISA worden wereldwijd het meest geaccepteerd

Als je veel reist naar veel verschillende bestemmingen over de hele wereld, dan kun je het beste kiezen voor een creditcard van Mastercard of van VISA. Beide creditcards worden op meer dan 30 miljoen plaatsen wereldwijd geaccepteerd. Met beide creditcards kom je in geen enkele grote stad op de wereld zonder geld te zitten. Als je een creditcard van American Express of Diners Club overweegt, dan zul je voorafgaand aan jouw reis goed moeten uitzoeken of je creditcard geaccepteerd wordt in het gebied waar je naartoe reist.

Creditcard van jouw bank of niet?

Als je in het buitenland wilt betalen met je creditcard, dan is het niet van belang welke bank of instelling de kaart heeft uitgegeven. Het enige dat telt is dat het symbool van Mastercard of VISA afgebeeld staat. Vrijwel elke bank, zoals bijvoorbeeld de Rabobank, ABN AMRO en ING, biedt hun klanten een creditcard aan die gekoppeld is aan hun rekening. Dit heeft als voordeel dat aankopen automatisch 1 keer per maand worden afgeschreven zodat je geen onnodige rente betaalt. Daarnaast zijn er ook andere instellingen en winkels die een creditcard uitgeven waarvan de ANWB de bekendste is. Ten slotte heb je ook de mogelijkheid om een creditcard direct bij de creditcardmaatschappij aan te vragen. Let er bij het gebruik van de creditcard op dat er voldoende fondsen op je bankrekening staan, zodat je niet onnodig rente betaalt over jouw aankopen.

Bestedingslimiet en kosten

Elke soort creditcard heeft verschillende uitvoeringen die verschillen qua bestedingslimiet, jaarlijkse kosten en rentepercentage. Zo zijn er bijvoorbeeld de ICS Mastercards met een Mastercard Classic, een Mastercard Gold of een Mastercard Black. Bij de Visa creditcards is er de Visa World Card, de World Card Gold en de World Card Platinum. Je betaalt vaak meer voor een Gold of een Platinum, maar je profiteert dan ook van een hoger bestedingslimiet en tal van aanvullende verzekeringen zodat je in het buitenland veilig, makkelijk en comfortabel kunt betalen.

Vergelijk klassieke creditcards >>


Laatste artikels over Kredietkaarten


Contant geld blijft populair

15 juni 2021

Ondanks een toename van het elektronisch betalen, zal contant betalen nog een tijdje belangrijk blijven.
Lees meer


Vier op tien mensen wil betalen met cryptocurrency

05 mei 2021

Uit een onderzoek van Mastercard blijkt dat maar liefst 40 procent van de mensen binnen het jaar wil betalen met cryptomunten.
Lees meer


Mastercard gaat cryptocurrencies aanvaarden

11 februari 2021

Betalingsverwerker Mastercard gaat dit jaar cryptomunten mogelijk maken op zijn netwerk. Hierdoor kunnen consumenten betalen zonder de cryptocurrency om te zetten naar euro's of dollars.
Lees meer


Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

30 september 2020

Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.
Lees meer


Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken