Je bent hier: Home > Nieuws > Wat is de beste creditcard voor in het buitenland?

Wat is de beste creditcard voor in het buitenland?

Wat is de beste creditcard voor in het buitenland?

05 mei 2018

Als je naar het buitenland gaat met vakantie of voor een zakelijke trip, dan wil je overal gemakkelijk en veilig kunnen betalen bij restaurants, hotels en winkels.

Een creditcard biedt doorgaans het grootste gemak bij betalingen in het buitenland. Er zijn echter verschillende banken, instanties en creditcardmaatschappijen die je een creditcard kunnen verstrekken voor jouw betalingen in het buitenland. De bekendste creditcards zijn die van VISA, Mastercard en American Express. Wat zijn nu de verschillen tussen deze creditcards en worden alle creditcards wereldwijd geaccepteerd?

Mastercard en VISA worden wereldwijd het meest geaccepteerd

Als je veel reist naar veel verschillende bestemmingen over de hele wereld, dan kun je het beste kiezen voor een creditcard van Mastercard of van VISA. Beide creditcards worden op meer dan 30 miljoen plaatsen wereldwijd geaccepteerd. Met beide creditcards kom je in geen enkele grote stad op de wereld zonder geld te zitten. Als je een creditcard van American Express of Diners Club overweegt, dan zul je voorafgaand aan jouw reis goed moeten uitzoeken of je creditcard geaccepteerd wordt in het gebied waar je naartoe reist.

Creditcard van jouw bank of niet?

Als je in het buitenland wilt betalen met je creditcard, dan is het niet van belang welke bank of instelling de kaart heeft uitgegeven. Het enige dat telt is dat het symbool van Mastercard of VISA afgebeeld staat. Vrijwel elke bank, zoals bijvoorbeeld de Rabobank, ABN AMRO en ING, biedt hun klanten een creditcard aan die gekoppeld is aan hun rekening. Dit heeft als voordeel dat aankopen automatisch 1 keer per maand worden afgeschreven zodat je geen onnodige rente betaalt. Daarnaast zijn er ook andere instellingen en winkels die een creditcard uitgeven waarvan de ANWB de bekendste is. Ten slotte heb je ook de mogelijkheid om een creditcard direct bij de creditcardmaatschappij aan te vragen. Let er bij het gebruik van de creditcard op dat er voldoende fondsen op je bankrekening staan, zodat je niet onnodig rente betaalt over jouw aankopen.

Bestedingslimiet en kosten

Elke soort creditcard heeft verschillende uitvoeringen die verschillen qua bestedingslimiet, jaarlijkse kosten en rentepercentage. Zo zijn er bijvoorbeeld de ICS Mastercards met een Mastercard Classic, een Mastercard Gold of een Mastercard Black. Bij de Visa creditcards is er de Visa World Card, de World Card Gold en de World Card Platinum. Je betaalt vaak meer voor een Gold of een Platinum, maar je profiteert dan ook van een hoger bestedingslimiet en tal van aanvullende verzekeringen zodat je in het buitenland veilig, makkelijk en comfortabel kunt betalen.

Vergelijk klassieke creditcards >>


Zal ik wel of niet een creditcard aanvragen?

28 februari 2018

Een creditcard is erg handig. Je betaalt er wereldwijd mee in winkels of restaurants en ook bij online aankopen wordt een creditcard vrijwel overal aanvaard.
Lees meer >>


De creditcard gaat belangrijker worden in Nederland

09 december 2017

In Nederland zijn we nog niet zo heel happig op de creditcard. Ongeveer 1 op de 3 Nederlanders heeft er eentje, maar dat betekent niet dat deze ook wordt gebruikt.
Lees meer >>


Contactloos skimmen voorkomen, zo doe je dat

20 oktober 2017

In 2014 werd contactloos betalen geïntroduceerd in Nederland. Met contactloos betalen is het mogelijk om te betalen bij een pinautomaat zonder de pincode in te voeren.
Lees meer >>


Aankoopverzekering bij creditcards

11 oktober 2016

Heel wat creditcardmaatschappijen geven een gratis aankoopverzekering. De gekochte goederen zijn ondermeer beschermd tegen diefstal. Maar hoe werkt dit juist?
Lees meer >>
geld lenen kost geld