Je bent hier: Home > Nieuws > Creditcard informatie

Creditcard informatie

Creditcard informatie

05 juli 2015 - door Redactie

Het hebben van een creditcard is handig omdat je, als je even niet kunt beschikken over je betaalrekening, toch nog aankopen kunt doen met je creditcard die je pas achteraf hoeft te betalen.

Het geld wordt dus niet meteen van jouw rekening afgeschreven en vaak kun je er ook nog voor kiezen om de betaling eventueel in termijnen af te lossen. 

Overal ter wereld waar je komt kun je met jouw creditcard betalen alleen is het natuurlijk wel verstandig om de desbetreffende winkelier, hotel of restaurant even te vragen of betalen wel mogelijk is als de naam van jouw creditcard bijvoorbeeld niet staat vermeld op de deur. 

Het enige dat je hoeft te doen om te betalen is je creditcard overhandigen aan de verkoper en een handtekening voor akkoord te zetten. Omdat dit niet altijd in alle landen even vertrouwd en veilig is kan het verstandig zijn om een creditcard aan te vragen met een chip en een pincode zodat je er zeker van bent dat je overal en altijd veilig kunt betalen en zodat je ook altijd wereldwijd en in Nederland geld kunt opnemen uit de geldautomaat. 

Hoeveel je kunt besteden met je creditcard hangt af van jouw limiet. Deze wordt meestal bepaald aan de hand van je inkomen.

Het grote voordeel van het doen van een aankoop met een creditcard is dat je aankoop nog een aantal dagen verzekerd is tegen vermissing, diefstal of breuk wat zeker als je op reis bent erg handig kan zijn. 

Zolang je beschikt over alle creditcard informatie zoals het nummer, de vervaldatum etc. kun je ook gemakkelijk online aankopen doen met jouw creditcard. Je kunt dan vaak al binnen een paar dagen genieten van je aankopen terwijl je pas later de rekening hoeft te betalen. 

Er zijn wel wat kosten verbonden aan het hebben van een creditcard. Zo betaal je jaarlijkse kosten en je betaalt rente over het openstaande bedrag. Maar je krijgt er natuurlijk wel erg veel comfort en gemak voor terug. Door het maken van een creditcard vergelijking kun je zelf bepalen welke soort creditcard het beste bij jouw persoonlijke situatie past. 

Lees de voorwaarden en de kleine lettertjes wel altijd goed door zodat je later nooit voor onaangename verrassingen komt te staan. Online kun je ook voldoende creditcard informatie vinden.

Finst

Laatste artikels over Kredietkaarten


Neobank bunq lanceert gratis creditcards

21 december 2023

Finn is de naam van de nieuwe persoonlijke assistent van bunq. Via een chatfunctie krijg je snel antwoorden op al je vragen.


Inchecken met creditcard in OV op steeds meer plekken mogelijk

09 oktober 2022

In steeds meer regio’s kunnen reizigers niet alleen met hun OV-chipkaart, maar ook met een creditcard, bankpas, mobiele telefoon of smartwatch contactloos in- en uitchecken.


Contant geld blijft populair

15 juni 2021

Ondanks een toename van het elektronisch betalen, zal contant betalen nog een tijdje belangrijk blijven.


Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

30 september 2020

Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.


Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.


Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.


2 miljard dollar zoek bij betalingsverwerker Wirecard

19 juni 2020

De Duitse betaalgigant Wirecard moest opbiechten dat het 2 miljard dollar niet meer kan vinden. Op de beurs wordt het aandeel fors afgestraft.


Coronacrisis zorgt voor doorbraak contactloos betalen

15 juni 2020

Uit cijfers van Mastercard blijkt dat 78% van alle transacties in Europa contactloos gebeurde.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl