Je bent hier: Home > Nieuws > Creditcard zonder BKR-toetsing

Creditcard zonder BKR-toetsing

Creditcard zonder BKR-toetsing

08 augustus 2015 - door Redactie

Een creditcard is superhandig zeker als je veel reist. Een creditcard kun je wereldwijd gebruiken en is een veilig betaalmiddel, ook als je deze online wilt gaan gebruiken.

Maar wat nou als je openstaande schulden hebt of een BKR-registratie? Je hebt nu de mogelijkheid voor het aanvragen van een creditcard zonder BKR-toetsing. Als je een aanvraag voor een creditcard gaat doen bij jouw bank of bij een van de creditcard maatschappijen dan zal er een toetsing worden gedaan om te kijken wat je in-en uitgaven zijn en om te bepalen of je openstaande schulden hebt. Als jouw netto inkomen te laag is of als je dus een registratie bij het BKR hebt dan zal je aanvraag worden afgewezen wat heel erg vervelend kan zijn. 

Kies voor een prepaid creditcard

Het is wel mogelijk om een creditcard zonder BKR-toetsing aan te vragen in de vorm van bijvoorbeeld een prepaid creditcard of een debitcard. Bij een prepaid creditcard stort je vooraf geld op een rekening zodat de bank of de instantie die de creditcard verstrekt genoeg garantie en zekerheid heeft. Je kunt zelf bepalen wat het bedrag is dat je op een rekening stort en het bedrag wat je dus kunt besteden met je prepaid creditcard zal nooit meer zijn dan het bedrag wat er op die rekening staat. Klik hier om prepaid creditcards te vergelijken.

Je hebt zo wel het gemak van een creditcard maar loopt niet het risico om in de financiële problemen te komen. Met een creditcard zonder BKR-toetsing heb je dezelfde gemakken als bij een reguliere creditcard. Je kunt veilig en gemakkelijk aankopen doe op het internet en je kunt wereldwijd overal met jouw creditcard betalen voor hotelovernachtingen, eten en drinken of eventueel een vliegticket. 

Mocht het nodig zijn dan kun je met jouw creditcard net zoals met een normale bankpas geld opnemen uit de automaat. Als je een aanvraag doet voor een creditcard zonder BKR-toetsing dan voorkom je dat je meer geld uitgeeft dan je hebt en dat je dus later in de schulden raakt. Deze vorm van creditcard is een hele verstandige omdat je nooit meer kunt uitgeven dan je hebt. 

Voordelen bij een gewone creditcard

Het is gemakkelijk om een creditcard te hebben voor onverwachte uitgaven. Het kan iedereen overkomen dat de wasmachine stuk gaat op een moment dat het helemaal niet uitkomt of dat je een ander groot bedrag moet betalen wat je even niet hebt. Dan is het heel gemakkelijk om dit te betalen met jouw creditcard omdat het bedrag niet direct verrekend zal worden maar pas aan het einde van de maand als je inkomen is gestort. Je kunt zo dus altijd wat extra geld opnemen wat je aan het einde van de maand weer kunt rechtrekken zonder dat je hier extra rente over betaalt. 

Het hebben van een creditcard geeft een veilig gevoel want je weet zo dat je altijd wat extra’s hebt in noodsituaties. Ook als je naar het buitenland gaat en niet overal met je betaalpas kunt betalen is het verstandig als je een creditcard bij je hebt. Je weet nooit wat er allemaal kan gebeuren onderweg en als je ver van huis bent dan is het fijn om een creditcard achter de hand te hebben. 

Een Prepaid Creditcard kan door iedereen worden aangevraagd

Als je een openstaande betaling, een roodstand bij de bank of een BKR-registratie hebt en bang bent dat je niet in aanmerking kunt komen voor een creditcard dan hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Een creditcard zonder BKR-toetsing aanvragen is nu namelijk mogelijk bij de meeste creditcard maatschappijen.

Je kunt online uitzoeken hoe je in aanmerking kunt komen voor een prepaid creditcard en waar en hoe je deze het beste kunt aanvragen. Doe net als bij de aanvraag van een gewone creditcard vooraf wat onderzoek zodat je kunt profiteren van de beste voorwaarden. Bekijk onze pagina: vergelijking prepaid creditcards.

Online kun je verschillende maatschappijen met elkaar vergelijken en bekijken welke creditcard het beste bij jou past. Over een creditcard zonder BKR-toetsing vind je ook volop informatie online waar je ook precies kunt lezen wat per maatschappij de kosten voor het hebben en het gebruiken van de creditcard zijn en hoe een prepaid creditcard precies in zijn werk gaat. 

Het hebben van een creditcard is een ideale oplossing ook als je een BKR-registratie hebt maar onthoud wel goed dat het altijd verstandig is om verantwoord met je uitgaven om te gaan. Doe geen aankopen die overbodig zijn om te voorkomen dat je onnodig in de schulden komt.

Finst

Laatste artikels over Kredietkaarten


Neobank bunq lanceert gratis creditcards

21 december 2023

Finn is de naam van de nieuwe persoonlijke assistent van bunq. Via een chatfunctie krijg je snel antwoorden op al je vragen.


Inchecken met creditcard in OV op steeds meer plekken mogelijk

09 oktober 2022

In steeds meer regio’s kunnen reizigers niet alleen met hun OV-chipkaart, maar ook met een creditcard, bankpas, mobiele telefoon of smartwatch contactloos in- en uitchecken.


Contant geld blijft populair

15 juni 2021

Ondanks een toename van het elektronisch betalen, zal contant betalen nog een tijdje belangrijk blijven.


Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

30 september 2020

Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.


Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.


Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.


2 miljard dollar zoek bij betalingsverwerker Wirecard

19 juni 2020

De Duitse betaalgigant Wirecard moest opbiechten dat het 2 miljard dollar niet meer kan vinden. Op de beurs wordt het aandeel fors afgestraft.


Coronacrisis zorgt voor doorbraak contactloos betalen

15 juni 2020

Uit cijfers van Mastercard blijkt dat 78% van alle transacties in Europa contactloos gebeurde.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl