Je bent hier: Home > Nieuws > Creditcard zonder vast inkomen

Creditcard zonder vast inkomen

Creditcard zonder vast inkomen

08 september 2015 - door Redactie

Het is altijd fijn om wat meer financiële vrijheid te hebben en dit krijgt je het snelst en gemakkelijkst door middel van een creditcard.

Met een creditcard kun je namelijk aankopen doen die niet meteen worden afgeschreven van je rekening zoals dat wel het geval is bij je gewone betaalpas, maar je betaalt het bedrag pas aan het einde van de maand zonder rente of als dat niet lukt door middel van gespreid betalen tegen een kleine vergoeding.

Maar wat nou als je geen vast inkomen hebt? Een creditcard aanvragen zonder vast inkomen te hebben is tegenwoordig mogelijk. Ook als je bijvoorbeeld student bent en nog geen vast inkomen hebt kun je vragen of een van jeouders bijvoorbeeld borg voor jou wil staan. 

Een creditcard zonder vast inkomen aanvragen kan bij creditcard maatschappijen die niet kijken naar jouw verleden of naar jouw maandelijkse inkomsten of uitgaven. Deze creditcard die je kunt aanvragen, als je dus geen vast salaris heeft, wordt ook wel een prepaid creditcard genoemd. 

Vergelijk prepaid creditcards.

Vaak als je een creditcard wilt gaan aanvragen bij jouw bank of bij een van de bekende creditcard maatschappijen dan wordt er een toetsing gedaan om onder andere te bekijken wat je inkomsten en vaste lasten zijn en of je bijvoorbeeld schulden, openstaande betalingen of een negatieve registratie bij het Bureau Krediet Registratie hebt. Als je netto inkomen te laag is of als je bijvoorbeeld schulden hebt dan zal in de meeste gevallen je aanvraag voor een creditcard worden afgewezen. 

Gebruik een Prepaid Creditcard

Het is voor mensen zonder vaste baan en voor de meeste studenten lastig om te beschikken over een creditcard terwijl juist deze groep een creditcard goed zou kunnen gebruiken. Met een prepaid creditcard loopt de bank geen enkel risico want dit is namelijk een creditcard die gekoppeld is aan een rekening waar je eerst zelf een bedrag op hebt gestort. Het is dus als het ware je eigen geld wat je op een voordelige manier kunt besteden en geen lening van een bank. 

Zo is een creditcard aanvragen zonder vast inkomen nu dus mogelijk voor iedereen. Deze vorm van een creditcard is een hele veilige manier want je kunt eigenlijk nooit meer opnemen dan er op je rekening staat waardoor het ook niet mogelijk is om in de schulden te komen. Voor sommige mensen is de verleiding erg groot als ze een creditcard hebben om uitgaven te doen die ze zich niet goed kunnen veroorloven. Dit is met een prepaid creditcard dus niet mogelijk want je kunt alleen opnemen en besteden wat er ook daadwerkelijk op de rekening staat. 

Je loopt dus niet het risico dat je teveel opneemt en later hoge rente moet betalen over het bedrag wat je hebt opgenomen. Je betaalt dus als het ware vooraf jouw aankoop. Je kunt het een beetje vergelijken met een prepaid telefoonkaart. Je waardeert het beltegoed op en je kunt gaan bellen en surfen op het internet. Als je tegoed op is dan kun je niet meer bellen zodat je, in tegenstelling tot een telefoonrekening, beter in de hand kunt houden wat je verbelt. 

Als je een creditcard hebt die je dus van tevoren hebt opgeladen moet je wel steeds in de gaten blijven houden wat je saldo is want er zit dus een limiet op. Als je niet regelmatig bijhoudt wat je al hebt uitgegeven kan het gebeuren dat je in de winkel staat en je niet genoeg saldo hebt op je creditcard waardoor deze geweigerd wordt. Dit kan vervelend en gênant zijn en dit soort situaties kun je beter voorkomen. 

Een creditcard zonder vast inkomen aanvragen is dus nu mogelijk en je kunt van dezelfde voordelen profiteren als andere mensen die een creditcard hebben. Je kunt veilig online aankopen doen die je altijd netjes thuisbezorgd krijgt, je kunt afrekenen in hotels en restaurants en je kunt wereldwijd betalen met je creditcard. 

Ook kun je met je prepaid creditcard geld opnemen uit geldautomaten in het binnen- en buitenland. Een prepaid creditcard verschilt dus niet veel van een normale creditcard behalve dan dat je nooit in de financiële problemen terecht kunt komen want je kunt alleen besteden wat je ook daadwerkelijk op je kaart hebt staan. 
Je kunt altijd overal en altijd snel en veilig transacties doen zolang je maar krediet op je creditcard hebt staan. Je betaalt maandelijks een kleine bijdrage voor het gebruik van de creditcard en dus niet jaarlijks een bedrag net als bij een gewone creditcard van je bank of een creditcard maatschappij. 

Informatie over een creditcard zonder vast inkomen kun je vinden op het internet en daar kun je ook meteen nog meer voor- en nadelen lezen over het hebben van een prepaid creditcard. Doe wat onderzoek naar de verschillende mogelijkheden voordat je een creditcard gaat aanvragen en probeer op zoek te gaan naar de creditcard die het beste past bij jouw persoonlijke situatie. Ga altijd voorzichtig en verstandig om met uw uitgaven om te voorkomen dat je in de problemen komt. Op het internet kan je makkelijk prepaid mastercards vergelijken.

Finst

Laatste artikels over Kredietkaarten


Neobank bunq lanceert gratis creditcards

21 december 2023

Finn is de naam van de nieuwe persoonlijke assistent van bunq. Via een chatfunctie krijg je snel antwoorden op al je vragen.


Inchecken met creditcard in OV op steeds meer plekken mogelijk

09 oktober 2022

In steeds meer regio’s kunnen reizigers niet alleen met hun OV-chipkaart, maar ook met een creditcard, bankpas, mobiele telefoon of smartwatch contactloos in- en uitchecken.


Contant geld blijft populair

15 juni 2021

Ondanks een toename van het elektronisch betalen, zal contant betalen nog een tijdje belangrijk blijven.


Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

30 september 2020

Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.


Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.


Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.


2 miljard dollar zoek bij betalingsverwerker Wirecard

19 juni 2020

De Duitse betaalgigant Wirecard moest opbiechten dat het 2 miljard dollar niet meer kan vinden. Op de beurs wordt het aandeel fors afgestraft.


Coronacrisis zorgt voor doorbraak contactloos betalen

15 juni 2020

Uit cijfers van Mastercard blijkt dat 78% van alle transacties in Europa contactloos gebeurde.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl