Je bent hier: Home > Nieuws > Op welke basis moet je creditcards vergelijken?

Op welke basis moet je creditcards vergelijken?

Op welke basis moet je creditcards vergelijken?

06 november 2015 - door Redactie

Als je een creditcard wilt aanvragen kun je kiezen uit verschillende aanbieders. Natuurlijk wil je niet teveel betalen voor de aanvraag voor zo'n kaart.

Tegenwoordig kun je de verschillende aanbieders eenvoudig, snel en kosteloos met elkaar vergelijken. Het uitvoeren van zo’n vergelijking biedt het voordeel dat je de goedkoopste creditcard aanbieder kunt vinden. Bij creditcards vergelijken is het belangrijk om te kijken naar twee verschillende soorten kosten. Aanbieders kunnen namelijk jaarlijkse abonnementskosten in rekening brengen, maar ook kosten per transactie.

Jaarlijkse abonnementskosten

De jaarlijkse abonnementskosten lopen behoorlijk uiteen. Zo ben je bij bepaalde aanbieders slechts 10 euro kwijt, terwijl anderen 20 of zelfs 30 euro per jaar in rekening brengen. Tijdens de vergelijking van de aanbieders kun je zien welke kosten er rekening gebracht worden. In veel gevallen krijg je de creditcard het eerste jaar cadeau, dit levert direct een mooie kostenbesparing op.

Transactiekosten

Er kunnen ook nog andere soort kosten in rekening gebracht worden, zogenaamde transactiekosten. Telkens als er een betaling wordt verricht (bij sommige leveranciers) of als er een bedrag op je prepaid creditcard wordt gestort, zal er een bepaald bedrag aan transactiekosten aangerekend worden. Dit kunnen vaste kosten zijn (bijvoorbeeld 1,50 euro), of variabele kosten. Met variabele kosten wordt er gekeken naar het transactiebedrag. De transactiekosten worden berekend door een bepaald percentage van het totale transactiebedrag te nemen, bijvoorbeeld 1%. Als je in een webshop die 1% kosten aanrekent een product van 2.000 euro koopt wordt er dus 20 euro aan transactiekosten in rekening gebracht. 

Meerjarig overzicht

Bij het vergelijken van creditcards is het belangrijk om te kijken naar de lange termijn. Tel alle kosten voor de komende twee of drie jaar op. Op die manier kun je de verschillende aanbieders goed met elkaar vergelijken. Een aanbieder van prepaid creditcards die lage abonnementskosten van 10 euro per jaar in rekening brengt bijvoorbeeld kan op het vlak van de opwaardeerkosten duur zijn. Door zowel de abonnements- als opwaardeerkosten bij elkaar op te tellen krijg je een totaalbeeld. Dit zal je keuze voor een bepaalde aanbieder een stuk vergemakkelijken. Vergelijking prepaid creditcards

Finst

Laatste artikels over Kredietkaarten


Neobank bunq lanceert gratis creditcards

21 december 2023

Finn is de naam van de nieuwe persoonlijke assistent van bunq. Via een chatfunctie krijg je snel antwoorden op al je vragen.


Inchecken met creditcard in OV op steeds meer plekken mogelijk

09 oktober 2022

In steeds meer regio’s kunnen reizigers niet alleen met hun OV-chipkaart, maar ook met een creditcard, bankpas, mobiele telefoon of smartwatch contactloos in- en uitchecken.


Contant geld blijft populair

15 juni 2021

Ondanks een toename van het elektronisch betalen, zal contant betalen nog een tijdje belangrijk blijven.


Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

30 september 2020

Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.


Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.


Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.


2 miljard dollar zoek bij betalingsverwerker Wirecard

19 juni 2020

De Duitse betaalgigant Wirecard moest opbiechten dat het 2 miljard dollar niet meer kan vinden. Op de beurs wordt het aandeel fors afgestraft.


Coronacrisis zorgt voor doorbraak contactloos betalen

15 juni 2020

Uit cijfers van Mastercard blijkt dat 78% van alle transacties in Europa contactloos gebeurde.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl