11 november 2015 - door Redactie
Als je een creditcard gaat aanvragen moet je rekening houden met verschillende kosten. De hoogte van de kosten wordt bepaald door de aanbieder van de creditcard.
Het kan dan ook lonen om eerst alle aanbieders met elkaar te vergelijken voordat je een creditcard gaat aanvragen. Door het vergelijken van creditcards kun je de goedkoopste aanbieder vinden.
De kosten voor een creditcard bestaan uit twee verschillende zaken. Allereerst krijg je bij de meeste aanbieders te maken met jaarlijkse abonnementskosten. De aanbieder brengt een bepaald bedrag in rekening omdat je de creditkaart in bezit hebt. Dit jaarlijkse bedrag kan variëren van 10 tot 50 euro per jaar. Vaak krijg je in het eerste jaar korting op de abonnementskosten. Sommige aanbieders bieden de kaart gratis aan in het eerste jaar. Met kortingsacties hopen ze dat consumenten eerder voor hun kiezen.
Er zijn aanbieders die alleen jaarlijkse abonnementskosten hanteren. Dat is handig, want dan weet je precies waar je aan toe bent. Er zijn echter ook aanbieders die transactiekosten in rekening brengen. Telkens als je een aankoop doet met jouw creditcard worden er transactiekosten in rekening gebracht. De hoogte van deze kosten verschilt. Sommige aanbieders werken met variabele kosten waarbij een percentage van het aankoopbedrag wordt gerekend terwijl andere aanbieders een vast bedrag rekenen.
Ben je van plan om veel gebruik te maken van jouw creditcard? Het is in dat geval verstandig om op zoek te gaan naar een aanbieder die weinig of geen transactiekosten in rekening brengt. Bij wekelijks 10 transacties á 1,50 per transactie wordt er zo’n 60 euro per maand in rekening gebracht. Dat is natuurlijk zonde van jouw geld. Voer je 1-5 transactie per jaar uit, dan is het geen probleem dat er transactiekosten in rekening worden gebracht. Voordat je een creditcard aanvraagt bij een aanbieder is het verstandig om alle kosten voor de komende 2 of 3 jaar te berekenen. De kosten berekenen is eenvoudig en geeft je een totaalbeeld op het gebied van alle kosten.
21 december 2023
Finn is de naam van de nieuwe persoonlijke assistent van bunq. Via een chatfunctie krijg je snel antwoorden op al je vragen.
09 oktober 2022
In steeds meer regio’s kunnen reizigers niet alleen met hun OV-chipkaart, maar ook met een creditcard, bankpas, mobiele telefoon of smartwatch contactloos in- en uitchecken.
15 juni 2021
Ondanks een toename van het elektronisch betalen, zal contant betalen nog een tijdje belangrijk blijven.
30 september 2020
Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.
15 september 2020
De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.
30 juli 2020
Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.
25 juni 2020
De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.
19 juni 2020
De Duitse betaalgigant Wirecard moest opbiechten dat het 2 miljard dollar niet meer kan vinden. Op de beurs wordt het aandeel fors afgestraft.
15 juni 2020
Uit cijfers van Mastercard blijkt dat 78% van alle transacties in Europa contactloos gebeurde.