Je bent hier: Home > Nieuws > Zakelijke creditcard

Zakelijke creditcard

Zakelijke creditcard

09 december 2015 - door Redactie

Een zakelijke creditcard is tegenwoordig een must. Vooral als je veel klantafspraken heeft is de creditcard goed bruikbaar.

Na klantafspraken in een hotel of vergaderruimte kun je de verschuldigde kosten via jouw creditcard voldoen. Dit biedt verschillende voordelen ten opzichte van contante betalingen. Het grootste voordeel is dat je niet met contant geld op zak hoeft te lopen. Het risico op verlies of diefstal van geld wordt hierdoor een stuk kleiner.

Daarnaast wordt elke creditcard betaling netjes geregistreerd. Via een beveiligde login kun je bekijken welke betalingen er zijn verricht met jouw zakelijke creditcard. Zo kun je precies zien welke kosten je hebt gemaakt. Dit overzicht kun je ook gebruiken als je bepaalde betalingen wilt gebruiken als aftrekposten.

Verschillende aanbieders

Het aanvragen van een zakelijke creditcard kost je slechts enkele minuten. Het is wel van belang om de verschillende aanbieders goed te vergelijken. De kosten die je moet betalen per transactie en de jaarlijkse abonnementskosten verschillen per aanbieder namelijk. Als je veel betalingen wilt gaan verrichten zijn vooral de transactiekosten interessant.

Bij bepaalde aanbieders betaal je een vast bedrag (bijvoorbeeld 3,75 euro) per transactie, terwijl andere aanbieder de hoogte van de kosten berekenen aan de hand van een percentage. Het vergelijken van creditcards kan eenvoudig via onze website, wij hebben alle creditcard aanbieders voor jou in beeld gebracht.

Zakelijke creditcard koppelen aan uw bedrijfsrekening

Een creditcard wordt altijd gekoppeld aan een bankrekening, in dit geval aan jouw zakelijke bankrekening. Als je meerdere rekeningen hebt lopen is het verstandig om na te denken over de vraag welke rekening je gaat koppelen. Uiteraard kun je later de gekoppelde bankrekening nog wijzigen, maar het is wel zo prettig als je in één keer de juiste rekening aan de zakelijke creditcard koppelt. Bekijk direct welke aanbieders er zijn die zakelijke creditcards aanbieden en vraag er vandaag nog één aan, het maakt jouw zakelijke leven een stuk makkelijker!

Finst

Laatste artikels over Kredietkaarten


Neobank bunq lanceert gratis creditcards

21 december 2023

Finn is de naam van de nieuwe persoonlijke assistent van bunq. Via een chatfunctie krijg je snel antwoorden op al je vragen.


Inchecken met creditcard in OV op steeds meer plekken mogelijk

09 oktober 2022

In steeds meer regio’s kunnen reizigers niet alleen met hun OV-chipkaart, maar ook met een creditcard, bankpas, mobiele telefoon of smartwatch contactloos in- en uitchecken.


Contant geld blijft populair

15 juni 2021

Ondanks een toename van het elektronisch betalen, zal contant betalen nog een tijdje belangrijk blijven.


Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

30 september 2020

Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.


Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.


Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.


2 miljard dollar zoek bij betalingsverwerker Wirecard

19 juni 2020

De Duitse betaalgigant Wirecard moest opbiechten dat het 2 miljard dollar niet meer kan vinden. Op de beurs wordt het aandeel fors afgestraft.


Coronacrisis zorgt voor doorbraak contactloos betalen

15 juni 2020

Uit cijfers van Mastercard blijkt dat 78% van alle transacties in Europa contactloos gebeurde.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl