Je bent hier: Home > Nieuws > Creditcard studenten

Creditcard studenten

Creditcard studenten

12 december 2015 - door Redactie

Voor studenten zijn er tegenwoordig voldoende mogelijkheden op het gebied van creditcards. Lange tijd was het voor studenten vrijwel onmogelijk om een creditcard aan te vragen.

De reden hiervoor is de inkomenscheck die wordt uitgevoerd. Voor een "standaard creditcard" kijkt de aanbieder naar de hoogte van het inkomen. Als dit niet voldoende wordt geacht wordt de aanvraag afgewezen. Daarnaast wordt het persoonlijke dossier bij het BKR opgevraagd. Is er geld geleend voor een studentenwoning of voor de studie, dan is dit geregistreerd bij het BKR. De kans dat er een creditcard wordt afgegeven is in zo’n geval zeer klein.

Prepaid creditcard studenten

Gelukkig zijn de mogelijkheden tegenwoordig een stuk groter. Er zijn zogenaamde prepaid creditcards op de markt gekomen. De werking van zo’n kaart is iets anders in vergelijking tot de standaard creditcard. Een prepaid creditcard vereist een saldo als er een transactie wordt gedaan. Er moet dus geld op de kaart staan voordat er een aankoop gedaan kan worden. Bij een gewone creditcard wordt het geld tijdelijk uitgeleend door de aanbieder, er is in dat geval sprake van een krediet.

Prepaid creditcard aanbieders

In de loop der jaren zijn er steeds meer prepaid creditcard aanbieders bij gekomen. Voor studenten is dit positief, want zo valt er wat te kiezen. Elke aanbieder brengt namelijk abonnements- of transactiekosten in rekening. De hoogte van deze kosten verschillen per aanbieder. Het is dan ook verstandig om de aanbieders eerst te vergelijken alvorens een prepaid creditcard voor studenten aan te vragen. Op die manier kan er geld bespaard worden op de abonnements- en transactiekosten. Het leven is al duur genoeg voor de hedendaagse student, een geldbesparing is dan ook mooi meegenomen. Vergelijk prepaid creditcards.

Finst

Laatste artikels over Kredietkaarten


Neobank bunq lanceert gratis creditcards

21 december 2023

Finn is de naam van de nieuwe persoonlijke assistent van bunq. Via een chatfunctie krijg je snel antwoorden op al je vragen.


Inchecken met creditcard in OV op steeds meer plekken mogelijk

09 oktober 2022

In steeds meer regio’s kunnen reizigers niet alleen met hun OV-chipkaart, maar ook met een creditcard, bankpas, mobiele telefoon of smartwatch contactloos in- en uitchecken.


Contant geld blijft populair

15 juni 2021

Ondanks een toename van het elektronisch betalen, zal contant betalen nog een tijdje belangrijk blijven.


Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

30 september 2020

Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.


Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.


Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.


2 miljard dollar zoek bij betalingsverwerker Wirecard

19 juni 2020

De Duitse betaalgigant Wirecard moest opbiechten dat het 2 miljard dollar niet meer kan vinden. Op de beurs wordt het aandeel fors afgestraft.


Coronacrisis zorgt voor doorbraak contactloos betalen

15 juni 2020

Uit cijfers van Mastercard blijkt dat 78% van alle transacties in Europa contactloos gebeurde.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl