Je bent hier: Home > Nieuws > Anonieme creditcard

Anonieme creditcard

Anonieme creditcard

23 december 2015 - door Redactie

Een anonieme creditcard, is die tegenwoordig nog ergens aan te vragen? Vroeger waren er verschillende aanbieders die anonieme creditcards verkochten.

Tegenwoordig bestaan deze creditcard niet meer. De reden hiervoor is de terreurdreiging, die is sinds 9/11 alleen maar tegengenomen. Inlichtingendiensten willen zoveel mogelijk kunnen opvragen en inzien om risico's op aanslagen te beperken. Dit geldt niet alleen voor de Verenigde Staten, maar ook voor Europa en Nederland. De autoriteiten willen kunnen zien wie een auto heeft gehuurd of door welke persoon een bepaalde hotelkamer is geboekt.

Welke mogelijkheden zijn er?

Er is wel een manier om minder gegevens bij aan aanbieder bekend te laten worden. Een creditcard wordt normaal gesproken gekoppeld aan uw bankrekening. Naast de bankrekening zijn ook jouw adresgegevens en naam bij de aanbieder bekend. Met een zogenaamde prepaid creditcard zorg je ervoor dat er minder persoonlijke gegevens bij de aanbieder terecht komen. Zo hoeft een prepaid creditcard niet aan een bankrekening gekoppeld te worden. Adresgegevens moeten bij de aanvraag wel opgegeven worden, de prepaid creditcard moet namelijk naar jou opgestuurd worden. Het is dus niet zo dat je met een prepaid creditcard volledig anoniem bent.

Transacties

Zelfs al zou je een aanbieder vinden die niet om adresgegevens vraagt bij de aanvraag van een prepaid creditcard, dan nog moet je vroeg of laat gegevens van jezelf opgeven. Zodra je een transactie wilt doen zul je in de meeste gevallen jouw adresgegevens door moeten geven. Dit kan bij een hotelovernachting zijn, maar ook bij het boeken van een huurauto. Sommige bedrijven vragen zelfs om een kopie van jouw paspoort of identiteitsbewijs.

Volledig anoniem winkelen is er tegenwoordig niet meer bij. Wil je zoveel mogelijk anoniem kunnen winkelen, dan is contant betalen de beste methode. In veel winkels laat je met content betalen geen gegevens achter. Ga je een auto huren of een hotel boeken, dan moet je altijd persoonlijke gegevens achterlaten. Dergelijke bedrijven willen namelijk zekerheid en hebben daarom jouw persoonlijke gegevens nodig.

Finst

Laatste artikels over Kredietkaarten


Neobank bunq lanceert gratis creditcards

21 december 2023

Finn is de naam van de nieuwe persoonlijke assistent van bunq. Via een chatfunctie krijg je snel antwoorden op al je vragen.


Inchecken met creditcard in OV op steeds meer plekken mogelijk

09 oktober 2022

In steeds meer regio’s kunnen reizigers niet alleen met hun OV-chipkaart, maar ook met een creditcard, bankpas, mobiele telefoon of smartwatch contactloos in- en uitchecken.


Contant geld blijft populair

15 juni 2021

Ondanks een toename van het elektronisch betalen, zal contant betalen nog een tijdje belangrijk blijven.


Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

30 september 2020

Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.


Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.


Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.


2 miljard dollar zoek bij betalingsverwerker Wirecard

19 juni 2020

De Duitse betaalgigant Wirecard moest opbiechten dat het 2 miljard dollar niet meer kan vinden. Op de beurs wordt het aandeel fors afgestraft.


Coronacrisis zorgt voor doorbraak contactloos betalen

15 juni 2020

Uit cijfers van Mastercard blijkt dat 78% van alle transacties in Europa contactloos gebeurde.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl