Je bent hier: Home > Nieuws > Auto huren zonder creditcard

Auto huren zonder creditcard

Auto huren zonder creditcard

04 januari 2016 - door Redactie

Verreweg de meeste autoverhuurbedrijven werken met één betaalsysteem. Je hebt een creditcard nodig om een auto te kunnen huren. Een auto huren zonder creditcard, is dat ook mogelijk?

Wellicht heb je geen creditcard en wil je binnenkort een auto huren. Het is niet onmogelijk, maar wel een stuk lastiger. Als je een creditcard hebt is het huren van een auto een koud kunstje. Omdat alle verhuurbedrijven de creditcard als betaalmiddel accepteren heb je ze voor het uitkiezen. Wil je echter content betalen of met PIN, dan zijn de mogelijkheden veel beperkter. Je zult in dat geval op zoek moeten gaan naar verhuurbedrijven die deze betaalmethodes accepteren.

Een eenvoudige oplossing

Hen je er al eens over nagedacht een creditcard aan te vragen? Hiermee los je het probleem in één keer op. Het aanvragen van een creditcard is tegenwoordig heel eenvoudig. Je kunt jouw aanvraag indienen via internet namelijk. Binnen een paar minuten heb je een creditcard aangevraagd.

Misschien heb je negatieve ervaringen met een creditcardaanvraag. Sommige aanvragen worden afgewezen omdat het inkomen niet toereikend is of omdat er sprake is van openstaande schulden. In dat geval is er een mooie oplossing, de prepaid creditcard. 9 op de 10 aanvragen die worden ingediend voor een prepaid creditcard worden toegewezen. De reden hiervoor is dat er geen check wordt gedaan op de hoogte van jouw inkomen. Daarnaast bekijkt de aanbieder ook niet of je nog leningen heeft lopen.

Eenvoudig in gebruik

De prepaid creditcard werkt bijzonder eenvoudig. Voordat je er een aankoop mee kunt doen zet je geld op de kaart. Stel dat je een auto wilt huren voor 275 euro, dan zorg je ervoor dat er 275 euro op de kaart staat als je de auto gaat reserveren. Het uitvoeren van de transactie werkt op dezelfde manier als met een standaard creditkaart met krediet mogelijkheid. Met een prepaid creditcard kun je terecht bij elk gewenst autoverhuurbedrijf. Je kunt dan ook op zoek gaan naar de goedkoopste aanbieder van een huurauto. Daarna is het een kwestie van boeken!

Prepaid creditcard aanvragen

Vraag vandaag nog een prepaid creditcard aan via internet zodat een auto huren zonder creditcard verleden tijd wordt.  Er zijn tal van prepaid creditcard aanbieders die graag zo’n kaart aan jou verkopen. Let daarbij op de tarieven die gelden, bij de ene aanbieder betaal je een abonnementsprijs terwijl een andere aanbieder kosten per transactie in rekening brengt.

Vergelijk prepaid creditcards >>

Finst

Laatste artikels over Kredietkaarten


Neobank bunq lanceert gratis creditcards

21 december 2023

Finn is de naam van de nieuwe persoonlijke assistent van bunq. Via een chatfunctie krijg je snel antwoorden op al je vragen.


Inchecken met creditcard in OV op steeds meer plekken mogelijk

09 oktober 2022

In steeds meer regio’s kunnen reizigers niet alleen met hun OV-chipkaart, maar ook met een creditcard, bankpas, mobiele telefoon of smartwatch contactloos in- en uitchecken.


Contant geld blijft populair

15 juni 2021

Ondanks een toename van het elektronisch betalen, zal contant betalen nog een tijdje belangrijk blijven.


Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

30 september 2020

Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.


Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.


Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.


2 miljard dollar zoek bij betalingsverwerker Wirecard

19 juni 2020

De Duitse betaalgigant Wirecard moest opbiechten dat het 2 miljard dollar niet meer kan vinden. Op de beurs wordt het aandeel fors afgestraft.


Coronacrisis zorgt voor doorbraak contactloos betalen

15 juni 2020

Uit cijfers van Mastercard blijkt dat 78% van alle transacties in Europa contactloos gebeurde.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl