Je bent hier: Home > Nieuws > Oplaadbare creditcard

Oplaadbare creditcard

Oplaadbare creditcard

15 januari 2016 - door Redactie

De oplaadbare creditcard wordt ook wel de prepaid creditcard genoemd. Het is een ideale creditcard voor mensen die geen gewone creditcard kunnen aanvragen.

De standaard creditcard krijg je niet zomaar, er zijn verschillende voorwaarden waar je aan moet voldoen. Zo mag je geen schulden hebben en dient jouw inkomen een bepaald niveau te hebben. Een deel van de aanvragen wordt dan ook afgewezen. Heb je ook al een afwijzing meegemaakt nadat je een creditcard hebt aangevraagd? Gelukkig kan de oplaadbare creditcard een stuk eenvoudiger aangevraagd worden. Er wordt geen controle bij het Bureau Krediet Registratie uitgevoerd en er wordt ook niet gekeken naar jouw inkomen.

Hoe werkt de oplaadbare creditcard?

De werking is heel eenvoudig en doeltreffend. Je koopt allereerst een oplaadbare creditcard bij één van de aanbieders. Daarna kun je zelf bepalen met hoeveel euro je de kaart gaat opladen. Ook het tijdstip van opladen bepaal je helemaal zelf. Je kunt er bijvoorbeeld 50, 250 of 500 euro opzetten voordat je met vakantie gaat. Het verrichten van de transacties gaat op dezelfde wijze als met een standaard creditcard. Ook een oplaadbare creditcard heeft een zogenaamde kaartnummer namelijk. Dit maakt de kaart uniek en persoonlijk.

Eindeloze mogelijkheden

Er gaat een wereld voor jou open als je een oplaadbare creditcard aanschaft. Er zijn namelijk tal van bedrijven die alleen creditcards als betaalmethode accepteren. Denk maar eens aan hotelketels, autoverhuurbedrijven en vliegtuigmaatschappijen. Met een oplaadbare creditcard kun je transacties uitvoeren, wanneer en waar je maar wilt.

Hoeveel kost een oplaadbare creditcard?

Er is geen vast tarief voor een oplaadbare creditcard te noemen. Elke aanbieder heeft eigen abonnementen en tarieven. Het kan dan ook lonen om een aantal aanbieders met elkaar te vergelijken voordat je besluit een oplaadbare creditcard aan te schaffen. Bekijk onze prepaid creditcards vergelijking.

Ben je van plan om af en toe transacties te doen, of wil je de kaart wekelijks gaan gebruiken? Dit is een belangrijke vraag aangezien sommige aanbieders kosten per transactie in rekening brengen. Deze aanbieders kun je beter niet kiezen als je van plan bent veel transacties te gaan uitvoeren. Kies in dat geval voor een aanbieder waarbij de transacties kosteloos zijn. Je krijgt in dat geval wel te maken met jaarlijkse abonnementskosten, maar deze liggen meestal tussen de 10 en 50 euro. 

Finst

Laatste artikels over Kredietkaarten


Neobank bunq lanceert gratis creditcards

21 december 2023

Finn is de naam van de nieuwe persoonlijke assistent van bunq. Via een chatfunctie krijg je snel antwoorden op al je vragen.


Inchecken met creditcard in OV op steeds meer plekken mogelijk

09 oktober 2022

In steeds meer regio’s kunnen reizigers niet alleen met hun OV-chipkaart, maar ook met een creditcard, bankpas, mobiele telefoon of smartwatch contactloos in- en uitchecken.


Contant geld blijft populair

15 juni 2021

Ondanks een toename van het elektronisch betalen, zal contant betalen nog een tijdje belangrijk blijven.


Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

30 september 2020

Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.


Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.


Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.


2 miljard dollar zoek bij betalingsverwerker Wirecard

19 juni 2020

De Duitse betaalgigant Wirecard moest opbiechten dat het 2 miljard dollar niet meer kan vinden. Op de beurs wordt het aandeel fors afgestraft.


Coronacrisis zorgt voor doorbraak contactloos betalen

15 juni 2020

Uit cijfers van Mastercard blijkt dat 78% van alle transacties in Europa contactloos gebeurde.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl