Je bent hier: Home > Nieuws > Gratis prepaid creditcard

Gratis prepaid creditcard

Gratis prepaid creditcard

21 januari 2016 - door Redactie

Een gratis prepaid creditcard aanvragen is wel degelijk mogelijk bij sommige aanbieders.

Een voorbeeld van een aanbieder die een volledige gratis prepaid creditcard geeft is N26. Dit is een snelgroeiende mobiele bank, waar je een gratis bankrekening kan openen. Bij deze gratis rekening krijg je vervolgens een gratis prepaid mastercard. N26 hoopt met deze gratis dienst mensen warm te maken om een betalende rekening te nemen, waarbij je nog meer voordelen en extra's krijgt.

Er zijn ook nog andere aanbieders die om te beginnen een gratis kaart geven, maar dat betekent niet dat je helemaal niets hoeft te betalen. Er kan namelijk sprake zijn van jaarlijkse abonnementskosten. Zolang je de kaart hebt betaal je ieder jaar een vast bedrag. Andere aanbieders werken met transactiekosten of opwaardeerkosten. Telkens als je een aankoop doet met de kaart, of telkens als je geld op de kaart stort, wordt er een bedrag in rekening gebracht. Dit kan een percentage van het bedrag zijn of een vast bedrag. Voordat je een creditcard gaat aanvragen is het belangrijk om de kosten die in rekening gebracht worden te onderzoeken. Zo heb je een compleet beeld van de kosten waar je mee te maken gaat krijgen.

Binnen 5 minuten aangevraagd

Een prepaid creditcard kun je binnen 5 minuten aanvragen. Wij hebben alvast een aantal aanbieders voor jou geselecteerd, je kan op onze website prepaid creditcards vergelijken. Je kunt eenvoudig doorklikken naar de website van de aanbieder. Na het invullen van de gevraagde gegevens is de aanvraag ingediend. In de meeste gevallen zul je binnen enkele dagen jouw prepaid creditcard ontvangen. Deze is direct te gebruiken, maar er moet eerst wel saldo opgezet worden. Dit kun je ook via internet doen. Je kunt zelf bepalen welk bedrag je op de prepaid creditcard wilt zetten. Als je de kaart regelmatig gaat gebruiken kun je in één keer een groot bedrag storten. Het storten van geld kan in veel gevallen via iDEAL, een veilige en snelle betaalmethode.

Alternatieve creditcard

Naast de prepaid creditcard kun je ook kiezen voor de standaard creditcard. Het voordeel van deze kaart is dat je geen geld hoeft te storten. De kaart is gekoppeld aan een door jou opgegeven bankrekening.

Voordat je zo’n creditcard krijgt wordt er wel een zogenaamde inkomenscheck gedaan om te kijken of je voldoende inkomen heeft. Daarnaast voert de aanbieder ook een check uit bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Dit bureau houdt alle leningen en schulden bij die je hebt. Heb je een goed inkomen, geen schulden en geen andere leningen, dan wordt de aanvraag voor een standaard creditcard bijna altijd goedgekeurd. 

Finst

Laatste artikels over Kredietkaarten


Neobank bunq lanceert gratis creditcards

21 december 2023

Finn is de naam van de nieuwe persoonlijke assistent van bunq. Via een chatfunctie krijg je snel antwoorden op al je vragen.


Inchecken met creditcard in OV op steeds meer plekken mogelijk

09 oktober 2022

In steeds meer regio’s kunnen reizigers niet alleen met hun OV-chipkaart, maar ook met een creditcard, bankpas, mobiele telefoon of smartwatch contactloos in- en uitchecken.


Contant geld blijft populair

15 juni 2021

Ondanks een toename van het elektronisch betalen, zal contant betalen nog een tijdje belangrijk blijven.


Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

30 september 2020

Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.


Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.


Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.


2 miljard dollar zoek bij betalingsverwerker Wirecard

19 juni 2020

De Duitse betaalgigant Wirecard moest opbiechten dat het 2 miljard dollar niet meer kan vinden. Op de beurs wordt het aandeel fors afgestraft.


Coronacrisis zorgt voor doorbraak contactloos betalen

15 juni 2020

Uit cijfers van Mastercard blijkt dat 78% van alle transacties in Europa contactloos gebeurde.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl