Je bent hier: Home > Nieuws > Creditcard verzekering

Creditcard verzekering

Creditcard verzekering

26 januari 2016 - door Redactie

Wist je dat in de meeste gevallen een creditcard verzekering automatisch bij jouw creditcard zit? Deze verzekering is geheel kosteloos en biedt verschillende voordelen.

Al jouw aankopen zijn namelijk verzekerd. Met andere woorden, alles wat je koopt met jouw creditcard is verzekerd. Het product is maar liefst 180 dagen lang verzekerd tegen diefstal, beschadiging of verlies. Je hoeft dus geen aparte verzekering af te sluiten, dat scheelt weer geld.

Ben je van plan om een aankoop te doen, doe dit dan zoveel mogelijk met jouw creditcard. Betaal je per PIN of contant dan heb je deze verzekering niet namelijk. Sommige aanbieders verlengen de verzekering tot maar liefst 365 dagen. Jouw aangekochte producten zijn in dat geval een jaar lang verzekerd!

Beschadigingen

Heb je een product gekocht met je creditcard en is het beschadigd geraakt? Neem dan eerst contact op met je eigen inboedelverzekering. Dekt de verzekering de schade niet, dan kun je contact opnemen met de creditcardmaatschappij. Er wordt vervolgens een schadeformulier naar jou toegestuurd. Vul het formulier in en stuur ook de bon van het product mee. Als de schadeclaim wordt goedgekeurd krijg je het schadebedrag op je rekening gestort. Er geldt een eigen risico van 25 of 50 euro. De hoogte van het eigen risico verschilt per creditcardaanbieder.

Diefstal

Is het product dat je hebt gekocht gestolen? Erg vervelend! Neem eerst contact op met de politie en doe aangifte van de diefstal. Bel vervolgens met de creditcard service lijn om na te gaan welke stappen je verder dient te ondernemen om de schade vergoed te krijgen.

Verlies

Ben je het product verloren, neem dan contact op met de service lijn. Het vervangen van het product kost geld, de maatschappij zal het volledige bedrag vergoeden dat nodig is om het product te vervangen. Een telefoon of ander apparaat kun je snel verliezen, zonder dat je het doorhebt. Wat is het fijn dat jouw gekochte producten verzekerd zijn, zo hoef je je niet druk te maken!

Finst

Laatste artikels over Kredietkaarten


Neobank bunq lanceert gratis creditcards

21 december 2023

Finn is de naam van de nieuwe persoonlijke assistent van bunq. Via een chatfunctie krijg je snel antwoorden op al je vragen.


Inchecken met creditcard in OV op steeds meer plekken mogelijk

09 oktober 2022

In steeds meer regio’s kunnen reizigers niet alleen met hun OV-chipkaart, maar ook met een creditcard, bankpas, mobiele telefoon of smartwatch contactloos in- en uitchecken.


Contant geld blijft populair

15 juni 2021

Ondanks een toename van het elektronisch betalen, zal contant betalen nog een tijdje belangrijk blijven.


Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

30 september 2020

Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.


Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.


Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.


2 miljard dollar zoek bij betalingsverwerker Wirecard

19 juni 2020

De Duitse betaalgigant Wirecard moest opbiechten dat het 2 miljard dollar niet meer kan vinden. Op de beurs wordt het aandeel fors afgestraft.


Coronacrisis zorgt voor doorbraak contactloos betalen

15 juni 2020

Uit cijfers van Mastercard blijkt dat 78% van alle transacties in Europa contactloos gebeurde.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl