Je bent hier: Home > Nieuws > Creditcard verzekering

Creditcard verzekering

Creditcard verzekering

26 januari 2016

Wist je dat in de meeste gevallen een creditcard verzekering automatisch bij jouw creditcard zit? Deze verzekering is geheel kosteloos en biedt verschillende voordelen.

Al jouw aankopen zijn namelijk verzekerd. Met andere woorden, alles wat je koopt met jouw creditcard is verzekerd. Het product is maar liefst 180 dagen lang verzekerd tegen diefstal, beschadiging of verlies. Je hoeft dus geen aparte verzekering af te sluiten, dat scheelt weer geld.

Ben je van plan om een aankoop te doen, doe dit dan zoveel mogelijk met jouw creditcard. Betaal je per PIN of contant dan heb je deze verzekering niet namelijk. Sommige aanbieders verlengen de verzekering tot maar liefst 365 dagen. Jouw aangekochte producten zijn in dat geval een jaar lang verzekerd!

Beschadigingen

Heb je een product gekocht met je creditcard en is het beschadigd geraakt? Neem dan eerst contact op met je eigen inboedelverzekering. Dekt de verzekering de schade niet, dan kun je contact opnemen met de creditcardmaatschappij. Er wordt vervolgens een schadeformulier naar jou toegestuurd. Vul het formulier in en stuur ook de bon van het product mee. Als de schadeclaim wordt goedgekeurd krijg je het schadebedrag op je rekening gestort. Er geldt een eigen risico van 25 of 50 euro. De hoogte van het eigen risico verschilt per creditcardaanbieder.

Diefstal

Is het product dat je hebt gekocht gestolen? Erg vervelend! Neem eerst contact op met de politie en doe aangifte van de diefstal. Bel vervolgens met de creditcard service lijn om na te gaan welke stappen je verder dient te ondernemen om de schade vergoed te krijgen.

Verlies

Ben je het product verloren, neem dan contact op met de service lijn. Het vervangen van het product kost geld, de maatschappij zal het volledige bedrag vergoeden dat nodig is om het product te vervangen. Een telefoon of ander apparaat kun je snel verliezen, zonder dat je het doorhebt. Wat is het fijn dat jouw gekochte producten verzekerd zijn, zo hoef je je niet druk te maken!


Wat is de beste creditcard voor in het buitenland?

05 mei 2018

Als je naar het buitenland gaat met vakantie of voor een zakelijke trip, dan wil je overal gemakkelijk en veilig kunnen betalen bij restaurants, hotels en winkels.
Lees meer >>


Zal ik wel of niet een creditcard aanvragen?

28 februari 2018

Een creditcard is erg handig. Je betaalt er wereldwijd mee in winkels of restaurants en ook bij online aankopen wordt een creditcard vrijwel overal aanvaard.
Lees meer >>


De creditcard gaat belangrijker worden in Nederland

09 december 2017

In Nederland zijn we nog niet zo heel happig op de creditcard. Ongeveer 1 op de 3 Nederlanders heeft er eentje, maar dat betekent niet dat deze ook wordt gebruikt.
Lees meer >>


Contactloos skimmen voorkomen, zo doe je dat

20 oktober 2017

In 2014 werd contactloos betalen geïntroduceerd in Nederland. Met contactloos betalen is het mogelijk om te betalen bij een pinautomaat zonder de pincode in te voeren.
Lees meer >>


Aankoopverzekering bij creditcards

11 oktober 2016

Heel wat creditcardmaatschappijen geven een gratis aankoopverzekering. De gekochte goederen zijn ondermeer beschermd tegen diefstal. Maar hoe werkt dit juist?
Lees meer >>
geld lenen kost geld