Je bent hier: Home > Nieuws > Creditcard verzekering

Creditcard verzekering

Creditcard verzekering

26 januari 2016

Wist je dat in de meeste gevallen een creditcard verzekering automatisch bij jouw creditcard zit? Deze verzekering is geheel kosteloos en biedt verschillende voordelen.

Al jouw aankopen zijn namelijk verzekerd. Met andere woorden, alles wat je koopt met jouw creditcard is verzekerd. Het product is maar liefst 180 dagen lang verzekerd tegen diefstal, beschadiging of verlies. Je hoeft dus geen aparte verzekering af te sluiten, dat scheelt weer geld.

Ben je van plan om een aankoop te doen, doe dit dan zoveel mogelijk met jouw creditcard. Betaal je per PIN of contant dan heb je deze verzekering niet namelijk. Sommige aanbieders verlengen de verzekering tot maar liefst 365 dagen. Jouw aangekochte producten zijn in dat geval een jaar lang verzekerd!

Beschadigingen

Heb je een product gekocht met je creditcard en is het beschadigd geraakt? Neem dan eerst contact op met je eigen inboedelverzekering. Dekt de verzekering de schade niet, dan kun je contact opnemen met de creditcardmaatschappij. Er wordt vervolgens een schadeformulier naar jou toegestuurd. Vul het formulier in en stuur ook de bon van het product mee. Als de schadeclaim wordt goedgekeurd krijg je het schadebedrag op je rekening gestort. Er geldt een eigen risico van 25 of 50 euro. De hoogte van het eigen risico verschilt per creditcardaanbieder.

Diefstal

Is het product dat je hebt gekocht gestolen? Erg vervelend! Neem eerst contact op met de politie en doe aangifte van de diefstal. Bel vervolgens met de creditcard service lijn om na te gaan welke stappen je verder dient te ondernemen om de schade vergoed te krijgen.

Verlies

Ben je het product verloren, neem dan contact op met de service lijn. Het vervangen van het product kost geld, de maatschappij zal het volledige bedrag vergoeden dat nodig is om het product te vervangen. Een telefoon of ander apparaat kun je snel verliezen, zonder dat je het doorhebt. Wat is het fijn dat jouw gekochte producten verzekerd zijn, zo hoef je je niet druk te maken!


Laatste artikels over Kredietkaarten


Apple lanceert eigen credit card

04 april 2019

Apple lanceert in de zomer in de VS zijn eigen credit card. Achter de schermen wordt er wel samengewerkt met Goldman Sachs en Mastercard.
Lees meer


Zo gebruik je je creditcard op een verantwoorde manier

15 februari 2019

Een creditcard is reuze handig. Je kunt er online aankopen mee betalen en in het buitenland mee afrekenen zonder dat je vreemd geld op zak hoeft te hebben.
Lees meer


Wat is het alternatief voor een creditcard?

11 december 2018

Steeds meer mensen hebben een creditcard. Dit betaalmiddel is erg handig voor het doen van betalingen in het buitenland of voor het betalen van online aankopen.
Lees meer


Hoe houd ik mijn creditcard uitgaven binnen de perken?

05 november 2018

Steeds meer mensen winkelen online en steeds meer mensen hebben voor dat doel een creditcard. En de meeste creditcards hebben een bestedingslimiet van 2.500 euro of meer.
Lees meer


Hoe gebruik ik mijn creditcard veilig online?

02 oktober 2018

We shoppen steeds meer online. En online betalen gaat ook heel simpel. Je doet dit via iDeal of met behulp van een creditcard. Als je kiest voor de laatste optie dan is het verstandig om op een paar zaken te letten.
Lees meer
geld lenen kost geld