Je bent hier: Home > Nieuws > Creditcards worden steeds veiliger

Creditcards worden steeds veiliger

Creditcards worden steeds veiliger

06 april 2016 - door Redactie

De Amerikaanse hacker Samy Kamkar heeft laten zien dat creditcardnummers eenvoudig achterhaald kunnen worden. Reden te meer voor creditcardmaatschappijen om de beveiliging verder op te schroeven.

De hacker heeft namelijk een manier ontwikkeld waarmee een correcte voorspelling gedaan kan worden met betrekking tot het creditcard nummer en vervaldatum. De CVE-code kan hij niet voorspellen, maar deze code blijft gelijk aan de code van de oude kaart. Als iemand een nieuwe kaart heeft aangevraagd wordt er geen nieuwe CVE-code gegenereerd namelijk. De Amerikaanse hacker heeft zijn pijlen gericht op de creditcards van American Express. Hij kan moeiteloos tientallen creditcardnummers voorspellen van kennissen en vrienden. Hij had een 100% score, al zijn voorspellingen waren correct.

American Express op de hoogte gebracht

Samy Kamkar heeft American Express op de hoogte gebracht van zijn ontdekking. Het is dan ook de verwachting dat het bedrijf snel maatregelen zal doorvoeren om het voorspellen van de creditcardnummers niet meer mogelijk te maken. Met welke formule hij de nieuwe creditcardnummers kan voorspellen blijft geheim. Kamkar is niet van plan om deze ontdekking tot op detailniveau prijs te geven. Het is zijn ontdekking en dat wil hij graag zo houden. Toch heeft hij wel een tipje van de sluiter gelicht. Zo zegt hij gebruik te maken van een zogenaamde MagSpoof-emulator, speciaal voor creditcards. In deze emulator kunnen magneetstrips en gegevens van de creditcard worden opgeslagen. Met zo'n apparaat kan de pin- en chipbeveiliging omzeild worden. In Europa toetsen we altijd onze pincode in als we een aankoop doen. In de Verenigde Staten is dit lang niet altijd noodzakelijk. Qua veiligheid van creditcards lopen we in Europa dus voorop.

Hoger veiligheidsniveau

De ontdekking van Samy Kamkar leidt er wel toe dat creditcards in de toekomst nog veiliger worden. Het is dan ook goed dat er regelmatig dergelijke ontdekkingen worden gedaan. Creditcard maatschappijen kunnen er op acteren en hun systemen beter beveiligen. Hoe lang het precies gaat duren totdat American Express het huidige probleem heeft verholpen is niet bekend.

Wil je ook een American Express creditcard aanvragen? Dat kan eenvoudig via internet. Na de aanvraag wordt er een toetsing uitgevoerd door de aanbieder. Als je op alle punten een voldoende scoort wordt de aanvraag omzet in een akkoord. Zodra je de creditcard hebt ontvangen kan deze direct in gebruik genomen worden. Op onze site kun je ook klassieke creditcards vergelijken.

Finst

Laatste artikels over Kredietkaarten


Neobank bunq lanceert gratis creditcards

21 december 2023

Finn is de naam van de nieuwe persoonlijke assistent van bunq. Via een chatfunctie krijg je snel antwoorden op al je vragen.


Inchecken met creditcard in OV op steeds meer plekken mogelijk

09 oktober 2022

In steeds meer regio’s kunnen reizigers niet alleen met hun OV-chipkaart, maar ook met een creditcard, bankpas, mobiele telefoon of smartwatch contactloos in- en uitchecken.


Contant geld blijft populair

15 juni 2021

Ondanks een toename van het elektronisch betalen, zal contant betalen nog een tijdje belangrijk blijven.


Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

30 september 2020

Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.


Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.


Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.


2 miljard dollar zoek bij betalingsverwerker Wirecard

19 juni 2020

De Duitse betaalgigant Wirecard moest opbiechten dat het 2 miljard dollar niet meer kan vinden. Op de beurs wordt het aandeel fors afgestraft.


Coronacrisis zorgt voor doorbraak contactloos betalen

15 juni 2020

Uit cijfers van Mastercard blijkt dat 78% van alle transacties in Europa contactloos gebeurde.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl