Je bent hier: Home > Nieuws > Creditcards worden steeds veiliger

Creditcards worden steeds veiliger

Creditcards worden steeds veiliger

06 april 2016

De Amerikaanse hacker Samy Kamkar heeft laten zien dat creditcardnummers eenvoudig achterhaald kunnen worden. Reden te meer voor creditcardmaatschappijen om de beveiliging verder op te schroeven.

De hacker heeft namelijk een manier ontwikkeld waarmee een correcte voorspelling gedaan kan worden met betrekking tot het creditcard nummer en vervaldatum. De CVE-code kan hij niet voorspellen, maar deze code blijft gelijk aan de code van de oude kaart. Als iemand een nieuwe kaart heeft aangevraagd wordt er geen nieuwe CVE-code gegenereerd namelijk. De Amerikaanse hacker heeft zijn pijlen gericht op de creditcards van American Express. Hij kan moeiteloos tientallen creditcardnummers voorspellen van kennissen en vrienden. Hij had een 100% score, al zijn voorspellingen waren correct.

American Express op de hoogte gebracht

Samy Kamkar heeft American Express op de hoogte gebracht van zijn ontdekking. Het is dan ook de verwachting dat het bedrijf snel maatregelen zal doorvoeren om het voorspellen van de creditcardnummers niet meer mogelijk te maken. Met welke formule hij de nieuwe creditcardnummers kan voorspellen blijft geheim. Kamkar is niet van plan om deze ontdekking tot op detailniveau prijs te geven. Het is zijn ontdekking en dat wil hij graag zo houden. Toch heeft hij wel een tipje van de sluiter gelicht. Zo zegt hij gebruik te maken van een zogenaamde MagSpoof-emulator, speciaal voor creditcards. In deze emulator kunnen magneetstrips en gegevens van de creditcard worden opgeslagen. Met zo'n apparaat kan de pin- en chipbeveiliging omzeild worden. In Europa toetsen we altijd onze pincode in als we een aankoop doen. In de Verenigde Staten is dit lang niet altijd noodzakelijk. Qua veiligheid van creditcards lopen we in Europa dus voorop.

Hoger veiligheidsniveau

De ontdekking van Samy Kamkar leidt er wel toe dat creditcards in de toekomst nog veiliger worden. Het is dan ook goed dat er regelmatig dergelijke ontdekkingen worden gedaan. Creditcard maatschappijen kunnen er op acteren en hun systemen beter beveiligen. Hoe lang het precies gaat duren totdat American Express het huidige probleem heeft verholpen is niet bekend.

Wil je ook een American Express creditcard aanvragen? Dat kan eenvoudig via internet. Na de aanvraag wordt er een toetsing uitgevoerd door de aanbieder. Als je op alle punten een voldoende scoort wordt de aanvraag omzet in een akkoord. Zodra je de creditcard hebt ontvangen kan deze direct in gebruik genomen worden. Op onze site kun je ook klassieke creditcards vergelijken.


Wat is de beste creditcard voor in het buitenland?

05 mei 2018

Als je naar het buitenland gaat met vakantie of voor een zakelijke trip, dan wil je overal gemakkelijk en veilig kunnen betalen bij restaurants, hotels en winkels.
Lees meer >>


Zal ik wel of niet een creditcard aanvragen?

28 februari 2018

Een creditcard is erg handig. Je betaalt er wereldwijd mee in winkels of restaurants en ook bij online aankopen wordt een creditcard vrijwel overal aanvaard.
Lees meer >>


De creditcard gaat belangrijker worden in Nederland

09 december 2017

In Nederland zijn we nog niet zo heel happig op de creditcard. Ongeveer 1 op de 3 Nederlanders heeft er eentje, maar dat betekent niet dat deze ook wordt gebruikt.
Lees meer >>


Contactloos skimmen voorkomen, zo doe je dat

20 oktober 2017

In 2014 werd contactloos betalen geïntroduceerd in Nederland. Met contactloos betalen is het mogelijk om te betalen bij een pinautomaat zonder de pincode in te voeren.
Lees meer >>


Aankoopverzekering bij creditcards

11 oktober 2016

Heel wat creditcardmaatschappijen geven een gratis aankoopverzekering. De gekochte goederen zijn ondermeer beschermd tegen diefstal. Maar hoe werkt dit juist?
Lees meer >>
geld lenen kost geld