Je bent hier: Home > Nieuws > Prepaid creditcard tips

Prepaid creditcard tips

Prepaid creditcard tips

12 mei 2016 - door Redactie

Ga je binnenkort naar het buitenland, neem dan je prepaid creditcard mee. Betalen met een prepaid creditcard kent namelijk een aantal voordelen.

Ben je bekend met “swipen”? In de Verenigde Staten is het invoeren van jouw persoonlijke pincode minder bekend. Op heel veel plekken dient er op een andere manier betaald te worden. Je kunt dan “swipen” en je handtekening opgeven. Dit biedt een voordeel, want jouw handtekening vergeet je nooit. Pincodes zijn over het algemeen toch iets lastiger te onthouden. De creditcard heeft namelijk een eigen pincode, deze staat los van de pincode van je bankpas.

Gunstige wisselkoersen

Om een prepaid creditcard te kunnen gebruiken moet er wel saldo op de kaart gezet worden. De wisselkoersen zijn tegenwoordig niet echt gunstig. Je krijgt weinig dollars voor veel euro’s. Als je wilt wisselen kun je het beste bij GWK Travelex zijn. Uit onderzoek is gebleken dat GWK Travelex een goede wisselkoers biedt. Het geld wordt in dollars op de prepaid creditcard gezet. Mocht de koers één of twee dagen later nog ongunstiger worden, dan heeft dit geen gevolgen voor het saldo op de kaart.

Nooit extra kosten

Heb je een Nederlandse creditcard en gebruik je deze in het buitenland, dan betaal je soms transactiekosten. Kies je voor een goede prepaid creditcard, dan heb je dit probleem niet. Je komt dan ook nooit voor vervelende verassingen te staan. Met een “gewone” creditcard krijg je na enkele weken een overzicht van de gemaakte transacties. Als er allerlei transactiekosten in rekening zijn gebracht kan dit best even schrikken zijn. 

Een verantwoord budget

Je kunt zelf bepalen hoeveel geld je wilt gaan uitgeven tijdens de vakantie in de Verenigde Staten. Omdat er sprake is van een prepaid creditcard kun je zelf de hoogte van het bedrag bepalen dat je stort. Dit kan bijvoorbeeld $500, $1.000 of $2.500 zijn. Voor de vakantie weet je exact waar je aan toe bent. Dit in tegenstelling tot een creditcard met krediet. De rekening komt pas weken nadat de vakantie afgelopen is. Pas dan wordt duidelijk hoeveel je hebt uitgegeven en welke transactiekosten er in rekening zijn gebracht door de creditcard aanbieder. Dit kan tot vervelende verassingen leiden!

Contant geld

Zorg er altijd voor dat je naast de prepaid creditcard ook contant geld bij je hebt, dat is onze laatste tip. Van dit geld kun je bijvoorbeeld fooien betalen. Als je bent vergeten om dollars vanuit Nederland mee te nemen, dan kun je met jouw prepaid creditcard geld opnemen bij de ATM. Je betaalt wel transactiekosten als je geld opneemt, doe dit dus niet te vaak.

Finst

Laatste artikels over Kredietkaarten


Neobank bunq lanceert gratis creditcards

21 december 2023

Finn is de naam van de nieuwe persoonlijke assistent van bunq. Via een chatfunctie krijg je snel antwoorden op al je vragen.


Inchecken met creditcard in OV op steeds meer plekken mogelijk

09 oktober 2022

In steeds meer regio’s kunnen reizigers niet alleen met hun OV-chipkaart, maar ook met een creditcard, bankpas, mobiele telefoon of smartwatch contactloos in- en uitchecken.


Contant geld blijft populair

15 juni 2021

Ondanks een toename van het elektronisch betalen, zal contant betalen nog een tijdje belangrijk blijven.


Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

30 september 2020

Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.


Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.


Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.


2 miljard dollar zoek bij betalingsverwerker Wirecard

19 juni 2020

De Duitse betaalgigant Wirecard moest opbiechten dat het 2 miljard dollar niet meer kan vinden. Op de beurs wordt het aandeel fors afgestraft.


Coronacrisis zorgt voor doorbraak contactloos betalen

15 juni 2020

Uit cijfers van Mastercard blijkt dat 78% van alle transacties in Europa contactloos gebeurde.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl