Je bent hier: Home > Nieuws > Aankoopverzekering bij creditcards

Aankoopverzekering bij creditcards

Aankoopverzekering bij creditcards

11 oktober 2016 - door Redactie

Heel wat creditcardmaatschappijen geven een gratis aankoopverzekering. De gekochte goederen zijn ondermeer beschermd tegen diefstal. Maar hoe werkt dit juist?

Veel mensen gebruiken voor online aankopen een creditcard waarmee ze betalen. Dit wordt voor transacties in zowel het binnenland als buitenland gebruikt. Maar steeds vaker is de creditcard noodzakelijk om aankopen via het internet te kunnen doen. De creditcard is in principe een heel veilig betaalmiddel, aangezien aankopen gedurende een bepaalde periode verzekerd zijn. Aankopen zijn onder meer verzekerd tegen schade, diefstal of in het geval van vermissing. Een goede creditcardmaatschappij geeft namelijk standaard, gratis een aankoopverzekering. Let wel speciaal op de voorwaarden die hieraan verbonden zijn. 

Aankoopperiode

Niet elke creditcardmaatschappij hanteert dezelfde voorwaarden voor het verzekeren van aankopen, en dat met betrekking tot de periode. Meestal wordt een periode van rond de 180 tot 200 dagen aangehouden waarin je aankoop verzekerd is. Duurdere maatschappijen verlenen net wat meer services. Let op: Soms is het noodzakelijk dat je een deel van de schade zelf bekostigt. Dit noemt men het eigen risico dat je aangaat als koper. 

Op onze website vind je een creditcard vergelijking.

Dien een schadeclaim in

Je kunt een schadeclaim indienen bij je creditcardmaatschappij indien je kunt aantonen dat je schade hebt geleden door diefstal of verlies van je aankoop. Toon deze schade aan met o.a. bewijzen van aankoop en/of eventuele facturen. Je vult online een schadeformulier in, zodat je de schade daadwerkelijk kunt claimen. Stuur vervolgens dit formulier in en je aanvraag zal bekeken worden. Hopelijk krijg je vervolgens je schade uitgekeerd. Nogmaals voor de duidelijkheid: Afhankelijk van de voorwaarden zul je wellicht een eigen risico moeten betalen. Let hier dus wel speciaal op.

Finst

Laatste artikels over Kredietkaarten


Neobank bunq lanceert gratis creditcards

21 december 2023

Finn is de naam van de nieuwe persoonlijke assistent van bunq. Via een chatfunctie krijg je snel antwoorden op al je vragen.


Inchecken met creditcard in OV op steeds meer plekken mogelijk

09 oktober 2022

In steeds meer regio’s kunnen reizigers niet alleen met hun OV-chipkaart, maar ook met een creditcard, bankpas, mobiele telefoon of smartwatch contactloos in- en uitchecken.


Contant geld blijft populair

15 juni 2021

Ondanks een toename van het elektronisch betalen, zal contant betalen nog een tijdje belangrijk blijven.


Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

30 september 2020

Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.


Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.


Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.


2 miljard dollar zoek bij betalingsverwerker Wirecard

19 juni 2020

De Duitse betaalgigant Wirecard moest opbiechten dat het 2 miljard dollar niet meer kan vinden. Op de beurs wordt het aandeel fors afgestraft.


Coronacrisis zorgt voor doorbraak contactloos betalen

15 juni 2020

Uit cijfers van Mastercard blijkt dat 78% van alle transacties in Europa contactloos gebeurde.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl