Je bent hier: Home > Nieuws > Aankoopverzekering bij creditcards

Aankoopverzekering bij creditcards

Aankoopverzekering bij creditcards

11 oktober 2016

Heel wat creditcardmaatschappijen geven een gratis aankoopverzekering. De gekochte goederen zijn ondermeer beschermd tegen diefstal. Maar hoe werkt dit juist?

Veel mensen gebruiken voor online aankopen een creditcard waarmee ze betalen. Dit wordt voor transacties in zowel het binnenland als buitenland gebruikt. Maar steeds vaker is de creditcard noodzakelijk om aankopen via het internet te kunnen doen. De creditcard is in principe een heel veilig betaalmiddel, aangezien aankopen gedurende een bepaalde periode verzekerd zijn. Aankopen zijn onder meer verzekerd tegen schade, diefstal of in het geval van vermissing. Een goede creditcardmaatschappij geeft namelijk standaard, gratis een aankoopverzekering. Let wel speciaal op de voorwaarden die hieraan verbonden zijn. 

Aankoopperiode

Niet elke creditcardmaatschappij hanteert dezelfde voorwaarden voor het verzekeren van aankopen, en dat met betrekking tot de periode. Meestal wordt een periode van rond de 180 tot 200 dagen aangehouden waarin je aankoop verzekerd is. Duurdere maatschappijen verlenen net wat meer services. Let op: Soms is het noodzakelijk dat je een deel van de schade zelf bekostigt. Dit noemt men het eigen risico dat je aangaat als koper. 

Op onze website vind je een creditcard vergelijking.

Dien een schadeclaim in

Je kunt een schadeclaim indienen bij je creditcardmaatschappij indien je kunt aantonen dat je schade hebt geleden door diefstal of verlies van je aankoop. Toon deze schade aan met o.a. bewijzen van aankoop en/of eventuele facturen. Je vult online een schadeformulier in, zodat je de schade daadwerkelijk kunt claimen. Stuur vervolgens dit formulier in en je aanvraag zal bekeken worden. Hopelijk krijg je vervolgens je schade uitgekeerd. Nogmaals voor de duidelijkheid: Afhankelijk van de voorwaarden zul je wellicht een eigen risico moeten betalen. Let hier dus wel speciaal op.


Wat is de beste creditcard voor in het buitenland?

05 mei 2018

Als je naar het buitenland gaat met vakantie of voor een zakelijke trip, dan wil je overal gemakkelijk en veilig kunnen betalen bij restaurants, hotels en winkels.
Lees meer >>


Zal ik wel of niet een creditcard aanvragen?

28 februari 2018

Een creditcard is erg handig. Je betaalt er wereldwijd mee in winkels of restaurants en ook bij online aankopen wordt een creditcard vrijwel overal aanvaard.
Lees meer >>


De creditcard gaat belangrijker worden in Nederland

09 december 2017

In Nederland zijn we nog niet zo heel happig op de creditcard. Ongeveer 1 op de 3 Nederlanders heeft er eentje, maar dat betekent niet dat deze ook wordt gebruikt.
Lees meer >>


Contactloos skimmen voorkomen, zo doe je dat

20 oktober 2017

In 2014 werd contactloos betalen geïntroduceerd in Nederland. Met contactloos betalen is het mogelijk om te betalen bij een pinautomaat zonder de pincode in te voeren.
Lees meer >>
geld lenen kost geld