Je bent hier: Home > Nieuws > Boekhouding uitbesteden of zelf doen?

Boekhouding uitbesteden of zelf doen?

Boekhouding uitbesteden of zelf doen?

26 juli 2018 - door Redactie

Nu er steeds meer zelfstandigen komen, schieten ook de boekhoud- en administratiekantoren als paddenstoelen uit de grond.

En toegegeven, het is natuurlijk best aantrekkelijk om je administratie uit te besteden, zeker als je er zelf niet zo heel dol op bent of het je aan kennis ontbreekt. Maar ga niet zomaar met de eerste de beste in zee als je een boekhouder zoekt.

Wat wel en wat niet uitbesteden?

Je kunt aan een administratiekantoor van alles uitbesteden. Het doen van je Btw-aangifte en aangifte inkomstenbelasting, maar ook de rest van je administratie. Je kan je boekhouder zelf inschakelen om een zakelijke lening te pakken te krijgen. Hij zal dan helpen om de bank te overtuigen om jou een krediet toe te staan.

Houd er wel rekening mee dat de kosten oplopen naarmate je meer aan een boekhouder overlaat. Als je slechts enkele facturen per maand te versturen hebt dan kun je overwegen om dat gewoon zelf te doen. En als de Btw-aangifte niet al te ingewikkeld is dan is het wellicht een overweging om ook dit gewoon zelf te regelen. De aangifte inkomstenbelasting kan wel ingewikkeld zijn, zeker als er een leaseauto van de zaak is of andere aspecten waarmee rekening moet worden gehouden. De kosten voor het laten invullen van je aangifte verdien je vaak terug doordat je minder belasting hoeft af te dragen als je je aangifte door een deskundige laat invullen.

Je blijft wel zelf verantwoordelijk

Onthoud wel dat je altijd zelf verantwoordelijk blijft voor je administratie. Als de aangifte inkomstenbelasting of de Btw-aangifte te laat wordt ingediend dan zal jij de boete moeten betalen. Houd dus goed de vinger aan de pols bij  de boekhouder of alles op tijd wordt ingediend. Als je een boekhouder zoekt is het dan ook raadzaam om eens bij collega’s te informeren of zij goede ervaringen hebben met hun administratiekantoor. Dit kan je de nodige research besparen en hopelijk ook de frustratie van een administrateur die zijn werk niet al te serieus neemt en uitsluitend uit is op het sturen van hoge facturen.

Finst

Laatste artikels over Belastingen


Haast 200.000 mensen doen geen belastingaangifte

08 augustus 2023

Zo'n 197.000 mensen hebben verzuimd om hun belastingaangifte van 2022 te doen.


8 jaar cel geëist tegen Shakira voor belastingfraude

30 juli 2022

Het openbare ministerie van Spanje heeft een gevangenisstraf van minstens 8 jaar geëist tegen de Colombiaanse popster Shakira.


De boekhouding is een verplicht nummer

07 januari 2021

Elke zelfstandige krijgt er mee te maken; de boekhouding. Het is dikwijls geen favoriete bezigheid, maar het is zelfs verplicht om een correcte financiële administratie te voeren. De belastingdienst stelt het als voorwaarde dat de aangiften correct worden gedaan.


Belastingdienst kan massa bezoekers niet bedienen

02 maart 2020

Op de allereerste dag hebben al 410.000 mensen hun belastingaangifte online ingevuld. Door de drukte was inloggen evenwel onmogelijk voor heel wat mensen.


Tweetaks is er volgend jaar al

30 november 2019

De belastingschijven zouden in 2021 verlaagd worden naar slechts twee schijven, maar het kabinet Rutte 3 voert dit volgend jaar al in.


Welke kosten kan ik als zzp'er aftrekken?

09 maart 2019

Als zelfstandig ondernemer kun je bepaalde kosten aftrekken van je inkomsten als je aangifte doet voor de inkomstenbelasting.


Besparen op belastingen via bezwaar tegen WOZ-waarde

07 februari 2019

De waarde van jouw onroerende zaken wordt elk jaar door de gemeente vastgesteld. Deze WOZ-waarde heeft een impact op jouw onroerende zaak-belasting, maar ook op de waterschaps-, vermogens- en inkomstenbelasting.


Miljoenenverliezen door stakingen

06 januari 2019

Sinds er vakbonden zijn wordt er gestaakt. Er wordt gestaakt om meer salaris te eisen of om maatregelen af te dwingen voor het verlagen van de werkdruk of het verbeteren van de arbeidsomstandigheden.


Nog maar twee belastingschijven vanaf 2021

25 september 2018

De huidige 4 schijven worden vervangen door een tweeschijvenstelsel. Ook in 2019 zal er al een belangrijke wijziging zijn in de belastingschijven.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl