Je bent hier: Home > Nieuws > Is investeren in vastgoed een goede belegging?

Is investeren in vastgoed een goede belegging?

Is investeren in vastgoed een goede belegging?

22 oktober 2018

Als je een redelijk bedrag aan vermogen hebt dan vraag je je misschien af hoe je dit het beste kunt beleggen.

Sparen is niet aantrekkelijk vanwege de extreem lage spaarrente. Beleggen in aandelen is een mogelijkheid, maar dan zal je er tijd in moeten steken om er het hoogste rendement uit te halen. Uitbesteden kan ook, maar dit brengt dan weer de nodige extra kosten met zich mee die de winstmarge drukken. Steeds meer mensen die een hoog rendement willen behalen met hun vermogen beleggen in vastgoed. Ze kopen een huis of zelfs meerdere huizen die vervolgens worden verhuurd.

Hoe pak ik beleggen in vastgoed aan?

Als je serieus overweegt om te beleggen in vastgoed dan is het verstandig om je hiervoor goed te informeren. Veel mensen kopen een huis voor hun studerende kind omdat het vinden van een kamer vaak een hels karwei is. Dit huis kun je vervolgens verhuren aan je zoon of dochter en mogelijk aan nog 1 of 2 medestudenten afhankelijk van de ruimte. Het geld dat dit oplevert moet natuurlijk wel bij je inkomen worden geteld en hierover betaal je belasting. Als je kind klaar is met zijn studie kun je besluiten het pand aan te houden en het vervolgens weer te verhuren aan nieuwe studenten. Je kunt dit zelf doen, maar je kunt hiervoor ook een tussenpersoon inschakelen. Dit laatste heeft als voorddeel dat je niet zelf achter het innen van de huur of het uitvoeren van kleine reparaties.

Zijn er risico’s verbonden aan beleggen in vastgoed?

Het belangrijkste risico is dat huurders van je pand schade aanrichten waarvan het herstel veel geld kost. Ook regulier onderhoud kan veel geld kosten. Hiervoor moet je dus wel reserveren. Je bent als eigenaar van een pand namelijk verantwoordelijk voor het onderhoud. Huurders kunnen de betaling van de huur opschorten of verlagen als het onderhoud te wensen overlaat, dit recht is wettelijk geregeld. Daarnaast is er nog het risico als je het vastgoed wilt verkopen dat het pand in waarde is gedaald. Met de huizenprijzen anno 2018 zal dit risico niet zo groot zijn, maar tijden kunnen natuurlijk altijd veranderen.


Laatste artikels over Vastgoed


Liever een recreatiewoning kopen dan sparen

09 oktober 2017

Sparen wordt steeds minder aantrekkelijk. Meerdere banken bieden ondertussen al totaal geen spaarrente meer aan.
Lees meer




geld lenen kost geld