Je bent hier: Home > Nieuws > Let bij prepaid creditcards ook op de kleine lettertjes

Let bij prepaid creditcards ook op de kleine lettertjes

Let bij prepaid creditcards ook op de kleine lettertjes

25 januari 2020

Bij een prepaid creditcard kan je in principe alleen het geld uitgeven dat op de card staat. Er zijn echter ook gevallen bekend waar je rood kan staan en dus schulden kan maken.

Prepaid creditcards zijn interessant voor mensen die al veel schulden hebben en geen gewone creditcard meer krijgen van hun bank. Daarnaast worden de cards veel gebruikt door bijvoorbeeld studenten die in het buitenland gaan studeren. Het is dan voor de ouders heel erg makkelijk om wat extra geld op de card te storten.

In principe kan je geen betalingen doen met een dergelijke card als er vooraf geen geld werd gestort. Ook als het saldo ontoereikend is zal een betaling geweigerd worden. Toch blijkt dat niet voor alle prepaid creditcards het geval te zijn. Dat bleek in de zomer nog uit een vonnis van de Amsterdamse rechtbank.

Een klant maakte gebruik van de prepaid creditcard van DB cardservice en gaf meer geld uit dan wat er op de card stond. Zo werd er een schuld opgebouwd die DB wou terugeisen van de klant. De rechter heeft evenwel geoordeeld dat DB de schuld moet kwijtschelden. Hoewel in de kleine lettertjes van de algemene voorwaarden stond dat er schulden kunnen worden gemaakt, was er volgens de rechter sprake van misleiding. Alleen al de benaming prepaid creditcard wijst er op dat er eerst geld moet gestort worden alvorens men kan betalen.

Tussen de aanbieders van deze creditcards zijn er vaak vele verschillen qua voorwaarden en prijs. Om een juiste keuze te maken kan je best eerst prepaid creditcards vergelijken.


Laatste artikels over Kredietkaarten


Cryptopay herlanceert prepaid creditcards

17 februari 2020

De fintech Cryptopay herlanceert in maart zijn prepaid creditcards in Europa. In Rusland werden de kaarten al eerder opnieuw gelanceerd.
Lees meer


Mastercard wil 100 miljoen bomen planten

29 januari 2020

Betaalkaartbedrijf Mastercard pakt uit met een groots opgezet plan om in de komende vijf jaren wereldwijd 100 miljoen bomen te planten.
Lees meer


N26 telt al meer dan 5 miljoen gebruikers

27 januari 2020

De Duitse mobiele bank N26 heeft in het afgelopen half jaar ruim 1,5 nieuwe klanten gemaakt en groeit dus heel sterk binnen Europa.
Lees meer


Waarom worden prepaid creditcards soms niet aanvaard?

11 juni 2019

Bij het huren van een auto of het boeken van een hotel worden prepaid creditcards soms niet aanvaard. Hoe komt dit eigenlijk?
Lees meer