Je bent hier: Home > Nieuws > Let bij prepaid creditcards ook op de kleine lettertjes

Let bij prepaid creditcards ook op de kleine lettertjes

Let bij prepaid creditcards ook op de kleine lettertjes

25 januari 2020 - door Redactie

Bij een prepaid creditcard kan je in principe alleen het geld uitgeven dat op de card staat. Er zijn echter ook gevallen bekend waar je rood kan staan en dus schulden kan maken.

Prepaid creditcards zijn interessant voor mensen die al veel schulden hebben en geen gewone creditcard meer krijgen van hun bank. Daarnaast worden de cards veel gebruikt door bijvoorbeeld studenten die in het buitenland gaan studeren. Het is dan voor de ouders heel erg makkelijk om wat extra geld op de card te storten.

In principe kan je geen betalingen doen met een dergelijke card als er vooraf geen geld werd gestort. Ook als het saldo ontoereikend is zal een betaling geweigerd worden. Toch blijkt dat niet voor alle prepaid creditcards het geval te zijn. Dat bleek in de zomer nog uit een vonnis van de Amsterdamse rechtbank.

Een klant maakte gebruik van de prepaid creditcard van DB cardservice en gaf meer geld uit dan wat er op de card stond. Zo werd er een schuld opgebouwd die DB wou terugeisen van de klant. De rechter heeft evenwel geoordeeld dat DB de schuld moet kwijtschelden. Hoewel in de kleine lettertjes van de algemene voorwaarden stond dat er schulden kunnen worden gemaakt, was er volgens de rechter sprake van misleiding. Alleen al de benaming prepaid creditcard wijst er op dat er eerst geld moet gestort worden alvorens men kan betalen.

Tussen de aanbieders van deze creditcards zijn er vaak vele verschillen qua voorwaarden en prijs. Om een juiste keuze te maken kan je best eerst prepaid creditcards vergelijken.

Finst

Laatste artikels over Kredietkaarten


Neobank bunq lanceert gratis creditcards

21 december 2023

Finn is de naam van de nieuwe persoonlijke assistent van bunq. Via een chatfunctie krijg je snel antwoorden op al je vragen.


Inchecken met creditcard in OV op steeds meer plekken mogelijk

09 oktober 2022

In steeds meer regio’s kunnen reizigers niet alleen met hun OV-chipkaart, maar ook met een creditcard, bankpas, mobiele telefoon of smartwatch contactloos in- en uitchecken.


Contant geld blijft populair

15 juni 2021

Ondanks een toename van het elektronisch betalen, zal contant betalen nog een tijdje belangrijk blijven.


Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

30 september 2020

Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.


Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.


Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.


2 miljard dollar zoek bij betalingsverwerker Wirecard

19 juni 2020

De Duitse betaalgigant Wirecard moest opbiechten dat het 2 miljard dollar niet meer kan vinden. Op de beurs wordt het aandeel fors afgestraft.


Coronacrisis zorgt voor doorbraak contactloos betalen

15 juni 2020

Uit cijfers van Mastercard blijkt dat 78% van alle transacties in Europa contactloos gebeurde.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl