Je bent hier: Home > Nieuws > Let bij prepaid creditcards ook op de kleine lettertjes

Let bij prepaid creditcards ook op de kleine lettertjes

Let bij prepaid creditcards ook op de kleine lettertjes

25 januari 2020

Bij een prepaid creditcard kan je in principe alleen het geld uitgeven dat op de card staat. Er zijn echter ook gevallen bekend waar je rood kan staan en dus schulden kan maken.

Prepaid creditcards zijn interessant voor mensen die al veel schulden hebben en geen gewone creditcard meer krijgen van hun bank. Daarnaast worden de cards veel gebruikt door bijvoorbeeld studenten die in het buitenland gaan studeren. Het is dan voor de ouders heel erg makkelijk om wat extra geld op de card te storten.

In principe kan je geen betalingen doen met een dergelijke card als er vooraf geen geld werd gestort. Ook als het saldo ontoereikend is zal een betaling geweigerd worden. Toch blijkt dat niet voor alle prepaid creditcards het geval te zijn. Dat bleek in de zomer nog uit een vonnis van de Amsterdamse rechtbank.

Een klant maakte gebruik van de prepaid creditcard van DB cardservice en gaf meer geld uit dan wat er op de card stond. Zo werd er een schuld opgebouwd die DB wou terugeisen van de klant. De rechter heeft evenwel geoordeeld dat DB de schuld moet kwijtschelden. Hoewel in de kleine lettertjes van de algemene voorwaarden stond dat er schulden kunnen worden gemaakt, was er volgens de rechter sprake van misleiding. Alleen al de benaming prepaid creditcard wijst er op dat er eerst geld moet gestort worden alvorens men kan betalen.

Tussen de aanbieders van deze creditcards zijn er vaak vele verschillen qua voorwaarden en prijs. Om een juiste keuze te maken kan je best eerst prepaid creditcards vergelijken.


Laatste artikels over Kredietkaarten


Cryptopay rolt nieuwe prepaid creditcards eindelijk uit

03 juni 2020

Het cryptocurrency bedrijf Cryptopay heeft na meer dan twee jaren eindelijk zijn prepaid creditcard weer op de markt gebracht.
Lees meer


Waarom contant geld nog niet voorbij is

20 mei 2020

Het coronavirus heeft een enorme invloed op de manier waarop we onze betalingen verrichten. Contant geld wordt bijvoorbeeld flink vermeden.
Lees meer


N26 haalt opnieuw 100 miljoen dollar op

05 mei 2020

De mobiele bank N26 haalt in een nieuwe ronde 100 miljoen dollar op, om goed gewapend de naschokken van de coronacrisis het hoofd te kunnen bieden.
Lees meer


Fold prepaid creditcard pakt uit met bitcoin rewards

14 april 2020

De startup Fold lanceert weldra een Visa creditcard die gebruikers bij aankopen zal belonen in bitcoins.
Lees meer


ICS medewerker steelt geld van klanten

07 april 2020

Een medewerker van International Card Services heeft bijna 25.000 euro gestolen van klanten.
Lees meer