Je bent hier: Home > Nieuws > Mastercard wil 100 miljoen bomen planten

Mastercard wil 100 miljoen bomen planten

Mastercard wil 100 miljoen bomen planten

29 januari 2020

Betaalkaartbedrijf Mastercard pakt uit met een groots opgezet plan om in de komende vijf jaren wereldwijd 100 miljoen bomen te planten.

Volgens Mastercard gaat de klimaatwijziging iedereen treffen, maar vooral de meest kwetsbare groepen zullen er de nadelen van ondervinden. Daarom wil het bedrijf zelf stappen ondernemen via een nieuwe organisatie, de Priceless Planet Coalition.

Bomen zijn belangrijk om CO2 om te zetten in zuurstof. Volgens het IPCC moet er tegen 2030 maar liefst 1 miljard extra hectare aan bomen bijkomen, om de temperatuurstijging onder de 1.5 graden celsius te houden. 

Om het ambitieus programma uit te voeren zal Mastercard samenwerken met Conservation International en World Resources Institute. Voor de financiering wordt gerekend op de medewerking van andere bedrijven en klanten. Ondermeer Citibank, Santander UK en American Airlines hebben momenteel al toegezegd.

Een eerste initiatief is het aanmoedigen van mensen om meer gebruik te maken van het openbaar vervoer. Hoe het concreet zal gebeuren is nog niet duidelijk, maar door te kiezen voor het openbaar vervoer zal er per reiziger een boom worden geplant.

Een andere mogelijkheid is dat klanten betalingen in winkels naar boven zullen kunnen afronden. Het extra geld dat met een Mastercard creditcard wordt betaald zal automatisch een donatie worden aan de Priceless Planet Coalition.

Naast de traditionele Mastercards bestaan er ook prepaid Mastercards of zogenaamde debit cards, waarbij er niet op krediet wordt gekocht.


Laatste artikels over Kredietkaarten


Cryptopay herlanceert prepaid creditcards

17 februari 2020

De fintech Cryptopay herlanceert in maart zijn prepaid creditcards in Europa. In Rusland werden de kaarten al eerder opnieuw gelanceerd.
Lees meer


N26 telt al meer dan 5 miljoen gebruikers

27 januari 2020

De Duitse mobiele bank N26 heeft in het afgelopen half jaar ruim 1,5 nieuwe klanten gemaakt en groeit dus heel sterk binnen Europa.
Lees meer


Let bij prepaid creditcards ook op de kleine lettertjes

25 januari 2020

Bij een prepaid creditcard kan je in principe alleen het geld uitgeven dat op de card staat. Er zijn echter ook gevallen bekend waar je rood kan staan en dus schulden kan maken.
Lees meer


Waarom worden prepaid creditcards soms niet aanvaard?

11 juni 2019

Bij het huren van een auto of het boeken van een hotel worden prepaid creditcards soms niet aanvaard. Hoe komt dit eigenlijk?
Lees meer