Je bent hier: Home > Nieuws > Mastercard wil 100 miljoen bomen planten

Mastercard wil 100 miljoen bomen planten

Mastercard wil 100 miljoen bomen planten

29 januari 2020

Betaalkaartbedrijf Mastercard pakt uit met een groots opgezet plan om in de komende vijf jaren wereldwijd 100 miljoen bomen te planten.

Volgens Mastercard gaat de klimaatwijziging iedereen treffen, maar vooral de meest kwetsbare groepen zullen er de nadelen van ondervinden. Daarom wil het bedrijf zelf stappen ondernemen via een nieuwe organisatie, de Priceless Planet Coalition.

Bomen zijn belangrijk om CO2 om te zetten in zuurstof. Volgens het IPCC moet er tegen 2030 maar liefst 1 miljard extra hectare aan bomen bijkomen, om de temperatuurstijging onder de 1.5 graden celsius te houden. 

Om het ambitieus programma uit te voeren zal Mastercard samenwerken met Conservation International en World Resources Institute. Voor de financiering wordt gerekend op de medewerking van andere bedrijven en klanten. Ondermeer Citibank, Santander UK en American Airlines hebben momenteel al toegezegd.

Een eerste initiatief is het aanmoedigen van mensen om meer gebruik te maken van het openbaar vervoer. Hoe het concreet zal gebeuren is nog niet duidelijk, maar door te kiezen voor het openbaar vervoer zal er per reiziger een boom worden geplant.

Een andere mogelijkheid is dat klanten betalingen in winkels naar boven zullen kunnen afronden. Het extra geld dat met een Mastercard creditcard wordt betaald zal automatisch een donatie worden aan de Priceless Planet Coalition.

Naast de traditionele Mastercards bestaan er ook prepaid Mastercards of zogenaamde debit cards, waarbij er niet op krediet wordt gekocht.


Laatste artikels over Kredietkaarten


Cryptopay rolt nieuwe prepaid creditcards eindelijk uit

03 juni 2020

Het cryptocurrency bedrijf Cryptopay heeft na meer dan twee jaren eindelijk zijn prepaid creditcard weer op de markt gebracht.
Lees meer


Waarom contant geld nog niet voorbij is

20 mei 2020

Het coronavirus heeft een enorme invloed op de manier waarop we onze betalingen verrichten. Contant geld wordt bijvoorbeeld flink vermeden.
Lees meer


N26 haalt opnieuw 100 miljoen dollar op

05 mei 2020

De mobiele bank N26 haalt in een nieuwe ronde 100 miljoen dollar op, om goed gewapend de naschokken van de coronacrisis het hoofd te kunnen bieden.
Lees meer


Fold prepaid creditcard pakt uit met bitcoin rewards

14 april 2020

De startup Fold lanceert weldra een Visa creditcard die gebruikers bij aankopen zal belonen in bitcoins.
Lees meer


ICS medewerker steelt geld van klanten

07 april 2020

Een medewerker van International Card Services heeft bijna 25.000 euro gestolen van klanten.
Lees meer