Je bent hier: Home > Nieuws > Mastercard wil 100 miljoen bomen planten

Mastercard wil 100 miljoen bomen planten

Mastercard wil 100 miljoen bomen planten

29 januari 2020 - door Redactie

Betaalkaartbedrijf Mastercard pakt uit met een groots opgezet plan om in de komende vijf jaren wereldwijd 100 miljoen bomen te planten.

Volgens Mastercard gaat de klimaatwijziging iedereen treffen, maar vooral de meest kwetsbare groepen zullen er de nadelen van ondervinden. Daarom wil het bedrijf zelf stappen ondernemen via een nieuwe organisatie, de Priceless Planet Coalition.

Bomen zijn belangrijk om CO2 om te zetten in zuurstof. Volgens het IPCC moet er tegen 2030 maar liefst 1 miljard extra hectare aan bomen bijkomen, om de temperatuurstijging onder de 1.5 graden celsius te houden. 

Om het ambitieus programma uit te voeren zal Mastercard samenwerken met Conservation International en World Resources Institute. Voor de financiering wordt gerekend op de medewerking van andere bedrijven en klanten. Ondermeer Citibank, Santander UK en American Airlines hebben momenteel al toegezegd.

Een eerste initiatief is het aanmoedigen van mensen om meer gebruik te maken van het openbaar vervoer. Hoe het concreet zal gebeuren is nog niet duidelijk, maar door te kiezen voor het openbaar vervoer zal er per reiziger een boom worden geplant.

Een andere mogelijkheid is dat klanten betalingen in winkels naar boven zullen kunnen afronden. Het extra geld dat met een Mastercard creditcard wordt betaald zal automatisch een donatie worden aan de Priceless Planet Coalition.

Naast de traditionele Mastercards bestaan er ook prepaid Mastercards of zogenaamde debit cards, waarbij er niet op krediet wordt gekocht.

Finst

Laatste artikels over Kredietkaarten


Neobank bunq lanceert gratis creditcards

21 december 2023

Finn is de naam van de nieuwe persoonlijke assistent van bunq. Via een chatfunctie krijg je snel antwoorden op al je vragen.


Inchecken met creditcard in OV op steeds meer plekken mogelijk

09 oktober 2022

In steeds meer regio’s kunnen reizigers niet alleen met hun OV-chipkaart, maar ook met een creditcard, bankpas, mobiele telefoon of smartwatch contactloos in- en uitchecken.


Contant geld blijft populair

15 juni 2021

Ondanks een toename van het elektronisch betalen, zal contant betalen nog een tijdje belangrijk blijven.


Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

30 september 2020

Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.


Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.


Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.


2 miljard dollar zoek bij betalingsverwerker Wirecard

19 juni 2020

De Duitse betaalgigant Wirecard moest opbiechten dat het 2 miljard dollar niet meer kan vinden. Op de beurs wordt het aandeel fors afgestraft.


Coronacrisis zorgt voor doorbraak contactloos betalen

15 juni 2020

Uit cijfers van Mastercard blijkt dat 78% van alle transacties in Europa contactloos gebeurde.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl