Je bent hier: Home > Nieuws > ICS medewerker steelt geld van klanten

ICS medewerker steelt geld van klanten

ICS medewerker steelt geld van klanten

07 april 2020 - door Redactie

Een medewerker van International Card Services heeft bijna 25.000 euro gestolen van klanten.

ICS of International Card Services geeft in Nederland bank onafhankelijke creditcards uit. Een medewerker van dat bedrijf, die zelf met schulden en een verslaving kampte, heeft tot 25.000 euro van klanten gestolen.

De man zocht naar klanten die overleden waren of in het buitenland woonden en liet vervolgens een nieuwe creditcard met pincode aanmaken. Deze kaarten liet hij leveren op een adres dat hij zelf opgegeven had. Daarna gebruikte hij de creditcards om geld te pinnen.

Met een creditcard kan je geld opnemen via een automaat, maar hier zijn wel kosten aan verbonden. Doorgaans wordt 3 tot 4% van het opgenomen bedrag als kost aangerekend. Het gaat per saldo namelijk over een lening, gezien je het opgenomen bedrag bij de maandelijkse afrekening van de creditcard weer moet terugbetalen. Als dat niet lukt kan je kiezen voor gespreid betalen, maar dan lopen de kosten verder op.

De werknemer van ICS werd door de rechter veroordeeld en moet nu het gestolen geld terug betalen. Tevens moet hij aan ICS een extra schadevergoeding betalen.

Recent raakte ook bekend dat er een duo werd veroordeeld voor creditcard phishing op klanten van ICS. Zij verstuurden phishingmails naar duizenden mensen en bootsten de inlogpagina van ICS na. Zo slaagden ze er in om de gegevens van een klant te ontfutselen. Hiermee kochten ze een MacBook Pro ter waarde van 3.000 euro.

Finst

Laatste artikels over Kredietkaarten


Neobank bunq lanceert gratis creditcards

21 december 2023

Finn is de naam van de nieuwe persoonlijke assistent van bunq. Via een chatfunctie krijg je snel antwoorden op al je vragen.


Inchecken met creditcard in OV op steeds meer plekken mogelijk

09 oktober 2022

In steeds meer regio’s kunnen reizigers niet alleen met hun OV-chipkaart, maar ook met een creditcard, bankpas, mobiele telefoon of smartwatch contactloos in- en uitchecken.


Contant geld blijft populair

15 juni 2021

Ondanks een toename van het elektronisch betalen, zal contant betalen nog een tijdje belangrijk blijven.


Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

30 september 2020

Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.


Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.


Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.


2 miljard dollar zoek bij betalingsverwerker Wirecard

19 juni 2020

De Duitse betaalgigant Wirecard moest opbiechten dat het 2 miljard dollar niet meer kan vinden. Op de beurs wordt het aandeel fors afgestraft.


Coronacrisis zorgt voor doorbraak contactloos betalen

15 juni 2020

Uit cijfers van Mastercard blijkt dat 78% van alle transacties in Europa contactloos gebeurde.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl