Je bent hier: Home > Nieuws > Nederlanders blijven trouw aan hun autoverzekering

Nederlanders blijven trouw aan hun autoverzekering

Nederlanders blijven trouw aan hun autoverzekering

15 mei 2020

Uit een onderzoek van Allianz Direct blijkt dat 42% van de Nederlanders trouw blijft aan zijn autoverzekeraar. Zij zijn nog nooit overgestapt naar een andere aanbieder.

Gemiddeld gezien blijven Nederlanders 11 jaar klant bij dezelfde autoverzekeraar. Ruim 8 op de 10 Nederlanders heeft ook verschillende verzekeringen bij dezelfde partij. Zij geven aan dat ze het makkelijk vinden om alle verzekeringen onder één dak te hebben.

Vooral jongeren vinden de kostprijs belangrijk en kiezen daarom vaker voor verschillende verzekeraars. Zo komen ze voordeliger uit. Meer dan de helft van de 18 tot 34 jarigen heeft verschillende verzekeraars. Bij de 35 tot 49 jarigen zakt dat tot 36%. Bij de 50 plussers is het nog slechts 30%.

Overstappen van autoverzekering

Ongeveer de helft van de ondervraagden is ooit weleens overgestapt van autoverzekering. Vooral de prijs blijkt de doorslaggevende factor te zijn.

De 5 belangrijkste redenen om over te stappen zijn de volgende:

  1. Betere prijs / kwaliteit bij nieuwe verzekeraar
  2. Bestaande verzekering was te duur geworden
  3. Aanschaf nieuwe auto
  4. Ontevreden over service
  5. Nood aan ander soort dekking

Je kan jaarlijks veel geld besparen door te kiezen voor de voordeligste autoverzekering. Op onze website kan je autoverzekeringen vergelijken.


Laatste artikels over Verzekeren


Vertrouwen op rijhulpsystemen kan gevaarlijk zijn

28 november 2019

Uit een rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid blijkt dat automobilisten slecht op de hoogte te zijn van de beperkingen van rijhulpsystemen.
Lees meer


Allsecur wijzigt naam in Allianz Direct

08 november 2019

Allianz is al lang in Nederland actief met de merknaam Allsecur. Om zijn aanbod in gans Europa te stroomlijnen wordt overal de naam Allianz Direct in de markt gezet. 
Lees meer


Wat zijn de risico's als ik geen reisverzekering afsluit?

21 februari 2019

Als je met vakantie gaat dan is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Deze dekt de kosten als er onderweg iets vervelends en onverwachts gebeurt.
Lees meer


De jaarlijkse decemberstress: De zorgverzekering

07 december 2018

Ieder jaar worden we in Nederland weer bedolven onder de reclame voor de nieuwe zorgverzekering. Zorgverzekeraars rollen over elkaar heen met aanbiedingen, premiekortingen of juist een extra uitgebreid pakket.
Lees meer