Je bent hier: Home > Nieuws > Adviseurs verliezen grip op verzekeringsmarkt

Adviseurs verliezen grip op verzekeringsmarkt

Adviseurs verliezen grip op verzekeringsmarkt

03 november 2020

De opkomst van online verzekeringen doet het beroep van assurantieadviseur geen goed.

Uit een studie van het ING Economisch Bureau blijkt dat ruim de helft van de 20 tot 40 jarigen regelmatig wisselt van verzekeraar. Ze kiezen daarbij vaak voor online verzekeringen en digitaal advies, terwijl ouderen liever een face to face gesprek met een adviseur hebben.

Vooral standaardverzekeringen doen het goed op internet. Denk daarbij aan reisverzekeringen of autoverzekeringen die slechts in beperkte mate gepersonaliseerd worden. Zo kan je een goedkopere verzekering krijgen als je minder kilometers aflegt per jaar, maar echt maatwerk is toch nog iets anders.

Door de nieuwe digitale spelers verliezen de onafhankelijke adviseurs hun grip op de markt. Zij zouden dit kunnen oplossen door extra diensten te ontwikkelen. Daarnaast blijven ze wel belangrijk in het zakelijke segment. Daar is vaak nood aan persoonlijk advies omwille van de complexiteit van de risico's. Echter hier geldt ook dat er moet geïnvesteerd worden in digitale dienstverlening omdat ook zakelijke klanten dit verwachten.

Het gewijzigde gedrag van klanten zorgt er dus voor dat onafhankelijke adviseurs zichzelf opnieuw zullen moeten uitvinden. Doen ze dat niet, dan wordt hun job volledig overgenomen door digitale platformen en insurtech bedrijven.


Laatste artikels over Verzekeren


Lijfrente laten uitkeren of uitstellen?

23 februari 2021

U heeft jaren geleden een lijfrente afgesloten en nu wordt uw verzekering bijna uitgekeerd. Er wacht een behoorlijk bedrag op u.
Lees meer


Drie tips voor het vergelijken van een autoverzekering

02 februari 2021

In Nederland ben je als eigenaar van een auto verplicht om minimaal een WA autoverzekering te hebben afgesloten. Zo'n autoverzekering afsluiten kun je online doen, wat ook geldt voor het vergelijken van alle opties.
Lees meer


Denk aan de opstalverzekering na een verbouwing

30 januari 2021

Ongeveer de helft van de Nederlanders vergeet zijn opstalverzekering te herbekijken na het uitvoeren van een verbouwing.
Lees meer


Zorgpremie gemiddeld 59 euro duurder in 2021

30 november 2020

De zorgverzekeraars maakten onlangs hun premies voor 2021 bekend. Vrijwel alle verzekeraars trekken de premies op.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken