Je bent hier: Home > Nieuws > Adviseurs verliezen grip op verzekeringsmarkt

Adviseurs verliezen grip op verzekeringsmarkt

Adviseurs verliezen grip op verzekeringsmarkt

03 november 2020 - door Redactie

De opkomst van online verzekeringen doet het beroep van assurantieadviseur geen goed.

Uit een studie van het ING Economisch Bureau blijkt dat ruim de helft van de 20 tot 40 jarigen regelmatig wisselt van verzekeraar. Ze kiezen daarbij vaak voor online verzekeringen en digitaal advies, terwijl ouderen liever een face to face gesprek met een adviseur hebben.

Vooral standaardverzekeringen doen het goed op internet. Denk daarbij aan reisverzekeringen of autoverzekeringen die slechts in beperkte mate gepersonaliseerd worden. Zo kan je een goedkopere verzekering krijgen als je minder kilometers aflegt per jaar, maar echt maatwerk is toch nog iets anders.

Door de nieuwe digitale spelers verliezen de onafhankelijke adviseurs hun grip op de markt. Zij zouden dit kunnen oplossen door extra diensten te ontwikkelen. Daarnaast blijven ze wel belangrijk in het zakelijke segment. Daar is vaak nood aan persoonlijk advies omwille van de complexiteit van de risico's. Echter hier geldt ook dat er moet geïnvesteerd worden in digitale dienstverlening omdat ook zakelijke klanten dit verwachten.

Het gewijzigde gedrag van klanten zorgt er dus voor dat onafhankelijke adviseurs zichzelf opnieuw zullen moeten uitvinden. Doen ze dat niet, dan wordt hun job volledig overgenomen door digitale platformen en insurtech bedrijven.

Finst

Laatste artikels over Verzekeren


Premies zorgverzekering stijgen sterk in 2024

13 november 2023

De zorgverzekeraars hebben de premies voor 2024 gepubliceerd. Gemiddeld gezien wordt de zorgverzekering 6,3% duurder.


Geld besparen met verzekeringen: meer dan een kostenpost

27 oktober 2023

Verzekeringen zijn een integraal onderdeel van ons financiële leven. Of het nu gaat om autoverzekeringen, ziektekostenverzekeringen, levensverzekeringen: ze bieden bescherming en gemoedsrust.


Dek de (financiële) risico's van verzuim af

11 oktober 2023

Als werkgever is het belangrijk dat je je goed verzekert. Hierbij moet je niet alleen denken aan een aansprakelijkheidsverzekering of inventarisverzekering, maar ook het afsluiten van een verzuimverzekering.


Autoverzekering flink duurder op een jaar

22 juni 2023

Volgens Independer is de premie van een autoverzekering met bijna 20% gestegen tegenover vorig jaar.


Ruim 1,4 miljoen mensen wisselen van hun zorgverzekering

11 januari 2023

Nog voor de afgelopen jaarwisseling kozen ruim 1,4 miljoen mensen in Nederland ervoor om te wisselen van zorgverzekering.


Alles voor een gezonde levensstijl in het nieuwe jaar

17 maart 2022

Een gezonde levensstijl is natuurlijk heel erg belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen.


Veel schadeclaims na stormen

20 februari 2022

De stormen Dudley en Eunice raasden door Nederland en maakten veel schade. Verzekeraars melden een oplopend aantal claims.


4 verzekeringen die je als startende ondernemer kunt overwegen

17 februari 2022

Er komt als startende ondernemer genoeg op je af om te regelen, waarbij je niet altijd direct denkt aan het verzekeren van bepaalde risico’s.


Overstromingsschade geschat op 160 tot 250 miljoen euro

11 november 2021

De Nederlandse verzekeraars verwachten dat de schadeclaims als gevolg van de overstromingen in Limburg en Noord-Brabant kunnen oplopen tot wel 250 miljoen euro.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl