Je bent hier: Home > Nieuws > Adviseurs verliezen grip op verzekeringsmarkt

Adviseurs verliezen grip op verzekeringsmarkt

Adviseurs verliezen grip op verzekeringsmarkt

03 november 2020

De opkomst van online verzekeringen doet het beroep van assurantieadviseur geen goed.

Uit een studie van het ING Economisch Bureau blijkt dat ruim de helft van de 20 tot 40 jarigen regelmatig wisselt van verzekeraar. Ze kiezen daarbij vaak voor online verzekeringen en digitaal advies, terwijl ouderen liever een face to face gesprek met een adviseur hebben.

Vooral standaardverzekeringen doen het goed op internet. Denk daarbij aan reisverzekeringen of autoverzekeringen die slechts in beperkte mate gepersonaliseerd worden. Zo kan je een goedkopere verzekering krijgen als je minder kilometers aflegt per jaar, maar echt maatwerk is toch nog iets anders.

Door de nieuwe digitale spelers verliezen de onafhankelijke adviseurs hun grip op de markt. Zij zouden dit kunnen oplossen door extra diensten te ontwikkelen. Daarnaast blijven ze wel belangrijk in het zakelijke segment. Daar is vaak nood aan persoonlijk advies omwille van de complexiteit van de risico's. Echter hier geldt ook dat er moet geïnvesteerd worden in digitale dienstverlening omdat ook zakelijke klanten dit verwachten.

Het gewijzigde gedrag van klanten zorgt er dus voor dat onafhankelijke adviseurs zichzelf opnieuw zullen moeten uitvinden. Doen ze dat niet, dan wordt hun job volledig overgenomen door digitale platformen en insurtech bedrijven.


Laatste artikels over Verzekeren


Wat biedt een gevolmachtigd agent als het gaat om verzekeren?

20 oktober 2020

De assurantiewereld is een branche waarmee elke Nederlander te maken heeft. Gek genoeg beschikt lang niet iedereen over voldoende informatie over deze sector.
Lees meer


Wanneer wordt een incassobureau ingeschakeld?

14 oktober 2020

Ondernemers twijfelen er vaak over of ze een incassobureau moeten inschakelen om een bepaalde vordering geïnd te krijgen. Immers, dit zou de band met de klant kunnen verslechteren, met wellicht als uiteindelijke resultaat dat je de klant verliest.
Lees meer


Nederlanders blijven trouw aan hun autoverzekering

15 mei 2020

Uit een onderzoek van Allianz Direct blijkt dat 42% van de Nederlanders trouw blijft aan zijn autoverzekeraar. Zij zijn nog nooit overgestapt naar een andere aanbieder.
Lees meer


Vertrouwen op rijhulpsystemen kan gevaarlijk zijn

28 november 2019

Uit een rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid blijkt dat automobilisten slecht op de hoogte te zijn van de beperkingen van rijhulpsystemen.
Lees meer