17 februari 2021
In tien jaar tijd zouden er in Nederland 1 miljoen nieuwe woningen moeten gebouwd worden. Dat is het voorstel van Aedes en 33 andere organisaties.
Aedes is de branchevereniging van woningcorporaties in Nederland. Samen met de andere organisaties houden ze zich dagelijks bezig met wonen, bouwen, zorg en welzijn. Hun voorstellen voor de komende tien jaren hebben ze neergeschreven in de 'Actieagenda Wonen'.
Momenteel is er in Nederland al een tekort van zo'n 330.000 huizen. Jaarlijks worden er zo'n 71.000 woningen gebouwd en dat zou moeten opgetrokken worden naar 100.000 woningen. Deze woningen moeten duurzaam en toekomstbestendig zijn en tevens toegankelijk voor iedere portemonnee.
Met het oog op de vergrijzing moet ook ingezet worden op geclusterde woningen, waarin wonen en zorg gecombineerd worden. Grote partijen zullen ook kunnen beleggen in dergelijk zorgvastgoed.
Zulk een grote operatie kan alleen slagen door goed samen te werken met de overheid. Er worden fondsen gevraagd aan de overheid, maar er staat ook iets tegenover. Als het woonplan in een nieuw regeerakkoord wordt opgenomen, dan zal dat namelijk ook voor heel wat extra werkgelegenheid zorgen.
Op tien jaar tijd zouden er zo'n 1 miljoen woningen gebouwd kunnen worden. Een derde daarvan moet in het sociale segment zijn. Een ander derde in het middensegment en een derde in de vrije sector.
17 februari 2021
Een dakkapel zal voor veel meer licht en ruimte zorgen op zolder bijvoorbeeld. Natuurlijk kan het ook geplaatst worden in een andere ruimte, zoals de slaap- of badkamer.
Lees meer
22 oktober 2020
Als je een vastgoedportefeuille wilt opbouwen dan moet je natuurlijk ergens beginnen. Dat doe je door je eerste beleggingspand aan te schaffen. Voordat je dit doet moet je uiteraard wel wat huiswerk doen.
Lees meer
22 oktober 2018
Als je een redelijk bedrag aan vermogen hebt dan vraag je je misschien af hoe je dit het beste kunt beleggen.
Lees meer
09 oktober 2017
Sparen wordt steeds minder aantrekkelijk. Meerdere banken bieden ondertussen al totaal geen spaarrente meer aan.
Lees meer