Je bent hier: Home > Nieuws > Groot tekort aan woningen in Nederland

Groot tekort aan woningen in Nederland

Groot tekort aan woningen in Nederland

17 februari 2021

In tien jaar tijd zouden er in Nederland 1 miljoen nieuwe woningen moeten gebouwd worden. Dat is het voorstel van Aedes en 33 andere organisaties.

Aedes is de branchevereniging van woningcorporaties in Nederland. Samen met de andere organisaties houden ze zich dagelijks bezig met wonen, bouwen, zorg en welzijn. Hun voorstellen voor de komende tien jaren hebben ze neergeschreven in de 'Actieagenda Wonen'.

Momenteel is er in Nederland al een tekort van zo'n 330.000 huizen. Jaarlijks worden er zo'n 71.000 woningen gebouwd en dat zou moeten opgetrokken worden naar 100.000 woningen. Deze woningen moeten duurzaam en toekomstbestendig zijn en tevens toegankelijk voor iedere portemonnee. 

Met het oog op de vergrijzing moet ook ingezet worden op geclusterde woningen, waarin wonen en zorg gecombineerd worden. Grote partijen zullen ook kunnen beleggen in dergelijk zorgvastgoed.

Zulk een grote operatie kan alleen slagen door goed samen te werken met de overheid. Er worden fondsen gevraagd aan de overheid, maar er staat ook iets tegenover. Als het woonplan in een nieuw regeerakkoord wordt opgenomen, dan zal dat namelijk ook voor heel wat extra werkgelegenheid zorgen.

Op tien jaar tijd zouden er zo'n 1 miljoen woningen gebouwd kunnen worden. Een derde daarvan moet in het sociale segment zijn. Een ander derde in het middensegment en een derde in de vrije sector.


Laatste artikels over Vastgoed


Coronacrisis zorgt voor duurdere huizen

25 maart 2021

In februari werd gemiddeld 370.000 euro neergeteld voor een woning, een cijfer dat meer dan 10 procent hoger ligt dan in februari 2020.
Lees meer


Investeren in een huis in Spanje: nu is het moment!

22 maart 2021

De vastgoedprijzen in Nederland hebben sinds het laatste dieptepunt in 2013 een enorme stijging doorgemaakt.
Lees meer


Tips voor het kiezen van de juiste dakkapellen

17 februari 2021

Een dakkapel zal voor veel meer licht en ruimte zorgen op zolder bijvoorbeeld. Natuurlijk kan het ook geplaatst worden in een andere ruimte, zoals de slaap- of badkamer.
Lees meer


Hoe kun je je eerste beleggingspand financieren?

22 oktober 2020

Als je een vastgoedportefeuille wilt opbouwen dan moet je natuurlijk ergens beginnen. Dat doe je door je eerste beleggingspand aan te schaffen. Voordat je dit doet moet je uiteraard wel wat huiswerk doen.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken