Je bent hier: Home > Nieuws > Financiële influencers leren jongeren beleggen

Financiële influencers leren jongeren beleggen

Financiële influencers leren jongeren beleggen

20 mei 2021 - door Redactie

Uit een onderzoek van BUX blijkt dat maar liefst 20% van de jongeren zijn beleggingskennis verwerft dankzij influencers.

BUX ondervroeg 1.013 Nederlandse beleggers om een beeld te krijgen over waar zij hun informatie vinden. Zo'n 19% van de jongeren gaf aan dat ze veel informatie vinden op Youtube of bij bloggers die schrijven over beleggen. Bij de oudere beleggers steunt maar 5% op deze vorm van informatie.

Omdat jongeren zich laten informeren door financiële influencers, heeft ook BUX een eigen serie educatieve video's online geplaatst. De Youtube playlist bevat al verschillende video's met uitleg over groeiaandelen, momentum beleggen, ETF's, dollar cost averaging enzovoorts. De sprekers zijn Puck Landewé van Fire For Women, Jim Tehupuring van 1Vermogensbeheer en Rayhan Mahdamy van Young Metrics.

Puck Landewé van Fire For Women is enthousiast over de samenwerking met BUX en onderstreept dat haar organisatie een belangrijke missie heeft. "Wij willen vrouwen helpen om financieel onafhankelijker te worden en beleggen is daarbij een belangrijk onderwerp. Vrouwen zijn helaas nog altijd in de minderheid onder de beleggers. Door samen te werken met BUX willen we nog meer vrouwen bereiken en beleggen toegankelijk en begrijpelijk maken", klinkt het.

Volgens BUX CEO Yorick Naeff is educatie enorm belangrijk. "We willen dat alle beleggers bij BUX over de juiste handvatten beschikken om goed-geïnformeerde beslissingen te maken. Door samen te werken met verschillende experts in de beleggingswereld hopen wij de nieuwe generatie belegger aan te spreken met boeiende video’s die ingewikkelde beleggingsconcepten op een gemakkelijke manier uitleggen", aldus Naeff.


Laatste artikels over Beleggen


Welke financiële producten bestaan er allemaal?

09 augustus 2022

Financiële producten zijn er in allerlei soorten en maten. Je hebt spaarproducten, beleggingsproducten, leningen en hypotheken.
Lees meer


Slimme beleggingstools - Wat zijn ze en zijn ze te vertrouwen?

12 juli 2022

Heeft jouw broker ook al een slimme assistent? Of heeft de website een chatbot die je om advies kunt vragen?
Lees meer


Ergste kwartaalverlies Bitcoin in 10 jaar

05 juli 2022

Volgens gegevens van CryptoCompare ziet het er niet goed uit voor Bitcoin. In het afgelopen kwartaal (april tot juni) heeft de cryptomunt zo’n 58% van zijn waarde verloren. Het startte in april met een waarde van $ 45.524, maar was op donderdag 30 juni gezakt naar de  $18.000.
Lees meer


Stablecoin UST zakt naar amper 5 dollarcent

16 mei 2022

De UST stablecoin zou altijd 1 dollar moeten waard zijn, maar wordt momenteel verhandeld tegen amper 5 dollarcent.
Lees meer


Elon Musk koopt Twitter voor 44 miljard dollar

02 mei 2022

Elon Musk, 's werelds rijkste man, heeft een deal gesloten met Twitter om voor het bedrag van 44 miljard dollar het bedrijf over te nemen. Meer dan 200 miljoen gebruikers zijn actief op het sociale netwerk.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken