Je bent hier: Home > Nieuws > Financiële influencers leren jongeren beleggen

Financiële influencers leren jongeren beleggen

Financiële influencers leren jongeren beleggen

20 mei 2021 - door Redactie

Uit een onderzoek van BUX blijkt dat maar liefst 20% van de jongeren zijn beleggingskennis verwerft dankzij influencers.

BUX ondervroeg 1.013 Nederlandse beleggers om een beeld te krijgen over waar zij hun informatie vinden. Zo'n 19% van de jongeren gaf aan dat ze veel informatie vinden op Youtube of bij bloggers die schrijven over beleggen. Bij de oudere beleggers steunt maar 5% op deze vorm van informatie.

Omdat jongeren zich laten informeren door financiële influencers, heeft ook BUX een eigen serie educatieve video's online geplaatst. De Youtube playlist bevat al verschillende video's met uitleg over groeiaandelen, momentum beleggen, ETF's, dollar cost averaging enzovoorts. De sprekers zijn Puck Landewé van Fire For Women, Jim Tehupuring van 1Vermogensbeheer en Rayhan Mahdamy van Young Metrics.

Puck Landewé van Fire For Women is enthousiast over de samenwerking met BUX en onderstreept dat haar organisatie een belangrijke missie heeft. "Wij willen vrouwen helpen om financieel onafhankelijker te worden en beleggen is daarbij een belangrijk onderwerp. Vrouwen zijn helaas nog altijd in de minderheid onder de beleggers. Door samen te werken met BUX willen we nog meer vrouwen bereiken en beleggen toegankelijk en begrijpelijk maken", klinkt het.

Volgens BUX CEO Yorick Naeff is educatie enorm belangrijk. "We willen dat alle beleggers bij BUX over de juiste handvatten beschikken om goed-geïnformeerde beslissingen te maken. Door samen te werken met verschillende experts in de beleggingswereld hopen wij de nieuwe generatie belegger aan te spreken met boeiende video’s die ingewikkelde beleggingsconcepten op een gemakkelijke manier uitleggen", aldus Naeff.

Finst

Laatste artikels over Beleggen


Opkomst van deepfakes: een groeiend gevaar voor oplichting

18 januari 2024

Diepgaande nepvideo's, ook wel bekend als deepfakes, vormen een toenemende bedreiging voor online oplichting.


ABN Amro koopt beleggingsapp Bux

14 december 2023

De hippe beleggingsapp Bux, die zo'n half miljoen jonge klanten telt, zat in woelig vaarwater en wordt nu ondergebracht bij ABN Amro.


Jongeren beleggen om woning te kunnen kopen

24 november 2023

Uit een onderzoek van MeDirect blijkt dat zowat de helft van de jongeren geld wil beleggen om in de toekomst een woning te kunnen kopen.


Neobroker Bux moet herstructureren

16 oktober 2023

Bux boekte ook vorig jaar weer flinke verliezen en voert nu een stevige reorganisatie door.


Ontketent chipontwerper ARM nieuwe reeks beursintroducties?

14 september 2023

Vanaf vandaag noteert de Britse chipontwerper ARM op de Amerikaanse Nasdaq beurs. Een succesvolle beursgang is mogelijk het startschot voor meer IPO's.


Beleggen voor millennials: tips voor jonge beleggers

24 augustus 2023

Als je denkt aan beleggen denk je misschien aan oudere mensen die al een stevig vermogen hebben opgebouwd...


Meer vraag naar goud door inflatie

11 juli 2023

Het aantal transacties met goud steeg in het eerste half jaar met 17%. Dat blijkt uit cijfers van het Goudwisselkantoor.


De Nederlandsche Bank verhuist goud naar Zeist

16 mei 2023

De DNB heeft in de voorbije weken voor 10,4 miljard euro aan goud verhuisd naar een nieuwe kluis in Zeist.


Veel vrouwen durven niet beleggen

08 mei 2023

Uit onderzoek van ABN AMRO blijkt dat zo'n vier op de tien vrouwen te weinig vertrouwen in zichzelf heeft om te beginnen met beleggen.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl