Je bent hier: Home > Nieuws > Financiële influencers leren jongeren beleggen

Financiële influencers leren jongeren beleggen

Financiële influencers leren jongeren beleggen

20 mei 2021

Uit een onderzoek van BUX blijkt dat maar liefst 20% van de jongeren zijn beleggingskennis verwerft dankzij influencers.

BUX ondervroeg 1.013 Nederlandse beleggers om een beeld te krijgen over waar zij hun informatie vinden. Zo'n 19% van de jongeren gaf aan dat ze veel informatie vinden op Youtube of bij bloggers die schrijven over beleggen. Bij de oudere beleggers steunt maar 5% op deze vorm van informatie.

Omdat jongeren zich laten informeren door financiële influencers, heeft ook BUX een eigen serie educatieve video's online geplaatst. De Youtube playlist bevat al verschillende video's met uitleg over groeiaandelen, momentum beleggen, ETF's, dollar cost averaging enzovoorts. De sprekers zijn Puck Landewé van Fire For Women, Jim Tehupuring van 1Vermogensbeheer en Rayhan Mahdamy van Young Metrics.

Puck Landewé van Fire For Women is enthousiast over de samenwerking met BUX en onderstreept dat haar organisatie een belangrijke missie heeft. "Wij willen vrouwen helpen om financieel onafhankelijker te worden en beleggen is daarbij een belangrijk onderwerp. Vrouwen zijn helaas nog altijd in de minderheid onder de beleggers. Door samen te werken met BUX willen we nog meer vrouwen bereiken en beleggen toegankelijk en begrijpelijk maken", klinkt het.

Volgens BUX CEO Yorick Naeff is educatie enorm belangrijk. "We willen dat alle beleggers bij BUX over de juiste handvatten beschikken om goed-geïnformeerde beslissingen te maken. Door samen te werken met verschillende experts in de beleggingswereld hopen wij de nieuwe generatie belegger aan te spreken met boeiende video’s die ingewikkelde beleggingsconcepten op een gemakkelijke manier uitleggen", aldus Naeff.


Laatste artikels over Beleggen


Phishing bij cryptocurrency

22 april 2021

Criminelen proberen steeds vaker om cryptomunten in hun bezit te krijgen door de eigenaars om de tuin te leiden.
Lees meer


Veel Nederlanders overwegen aankoop bitcoins

02 april 2021

Uit een onderzoek van het bureau Markteffect blijkt dat maar liefst 3,5 miljoen Nederlanders overwegen om bitcoins aan te kopen.
Lees meer


Meer jongeren beginnen met beleggen

22 maart 2021

Uit een onderzoek van het bureau Kantar blijkt dat ruim 1,75 miljoen Nederlandse huishoudens beleggen op de beurs.
Lees meer


Beleggingsfondsen trekken recordbedrag aan

16 maart 2021

Nederlanders hebben in 2020 voor maar liefst 3,8 miljard euro geïnvesteerd in beleggingsfondsen. Dat maakte de DNB bekend.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken